Hdp'li Konca Fiilen Görevi Yürütmedeki Zorluklar Nedeniyle İstifa Etmiş Bulunuyoruz - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Konca Fiilen Görevi Yürütmedeki Zorluklar Nedeniyle İstifa Etmiş Bulunuyoruz

Hdp\'li Konca Fiilen Görevi Yürütmedeki Zorluklar Nedeniyle İstifa Etmiş Bulunuyoruz

Hdp'li Konca Fiilen görevi yürütmedeki zorluklar nedeniyle istifa etmiş bulunuyoruz KARŞILIKLI BİR TARTIŞMA KESİNLİKLE OLMADI BAŞBAKAN GEREKÇELERİMİZİN DOĞRU OLMADIĞI NOKTASINDA BEYANLARINDA BULUNDU Seçim hükümetinde yer alan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve AB Bakanı Ali Haydar Konca, görevlerinden istifa etme gerekçeleri hakkında, açıklamalarda bulundu.

22.09.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Konca Fiilen görevi yürütmedeki zorluklar nedeniyle istifa etmiş bulunuyoruz

KARŞILIKLI BİR TARTIŞMA KESİNLİKLE OLMADI

BAŞBAKAN GEREKÇELERİMİZİN DOĞRU OLMADIĞI NOKTASINDA BEYANLARINDA BULUNDU

Seçim hükümetinde yer alan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve AB Bakanı Ali Haydar Konca, görevlerinden istifa etme gerekçeleri hakkında, açıklamalarda bulundu. Düzenledikleri basın toplantısında Konca, Fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar, zorluklar nedeniyle bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyoruz. Bakanlar Kurulunda biz istifa gerekçelerimizi çok özet olarak sunduk, anlattık. Sayın Başbakan da kendi görüşlerini ortaya koydu. Bizim gerekçelerimizin doğru olmadığı noktasında beyanlarında bulundu. Teşekkür ettik, ayrıldık dedi.

FİİLEN GÖREVİ YÜRÜTMEDEKİ OLUMSUZLUKLAR NEDENİYLE İSTİFA ETMİŞ BULUNUYORUZ

Bakanlık görevlerinden istifa eden HDP'li Doğan ve Konca, parti genel merkezinde düzenledikleri basın toplantısında, istifa nedenlerini anlattı. Görevi yürütmekteki zorluklar nedeniyle istifa ettiklerini açıklayan Konca, Türkiye'de seçim sonrası tabloda koalisyon oluşturulamaması sonucu Anayasa gereğince geçici seçim hükümeti kurulmasına yol açmış oldu. Biz de bu hükümette HDP'li milletvekilleri olarak seçilmiş 2 bakan olarak görev aldık. Ancak fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar, zorluklar nedeniyle bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyoruz diye konuştu.

SARAY VE AKP, SEÇİM SONUÇLARIYLA UNUTAMAYACAKLARI BİR HEZİMETLE KARŞILAŞMIŞLARDIR

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan gelişmelere değinen Konca, AK Parti'nin hezimete uğradığını savunarak Bilindiği gibi 13 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AKP iktidarı 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde Türkiye'nin bütün sandıklarında, tüm halklarımızdan tarihi bir ders almıştır. 7 Haziran seçimlerinin bütün stratejisini HDP'yi baraj altında bırakarak gasp edilmiş sandalyelerle Anayasal çoğunluğu elde edip tek başına iktidar olarak belirleyen Saray ve AKP, ortaya çıkan seçim sonuçlarıyla birlikte unutamayacakları bir hezimetle karşılaşmışlardır. Seçimlerde HDP'nin yüzde 10 barajını yerle bir edecek şekilde, yüzde 13 oyla, tarihi bir başarı kazanması; önlerine hedef koydukları 400 milletvekilinden yola çıkarak tek başına bile iktidar olamayacakları 258 sandalye ile karşılaşmaları Türkiye siyasi tarihinde yeni bir kapının aralandığını açıkça ortaya koymuştur ifadelerini kullandı.

SARAY VE AKP, SAVAŞ VE DARBE KONSEPTİNİ DEVREYE KOYMUŞLARDIR

AK Parti'nin savaş konseptini devreye soktuğu iddiasında bulunan Konca, Bugün yönüyle 7 Haziran seçimlerinde halklarımız, tüm sorunların çözümü için siyasi partilerle müzakere, uzlaşma, toplumsal barış, Meclis çatısı altında tüm sorunların çözülmesi görev ve sorumluluğunu tanımlamıştır. Yeni dönemde bir koalisyon hükümetinin kurulması, 7 Haziran seçimleriyle birlikte zorunlu bir gereklilik olarak ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki bugüne kadar demokrasiyi sandık olarak tanımlayan, tüm anti demokratik uygulamalarıyla millet iradesine dayanan Saray ve talimatlandırdığı AKP, 8 Haziran'dan itibaren 7 Haziran seçim sonuçlarına karşı kamuoyu gözü önünde bir savaş ve darbe konseptini devreye koymuşlardır şeklinde konuştu.

KÜRT İLLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM TÜRKİYE, CEHENNEM YERİNE ÇEVRİLMİŞTİR

HDP'li Konca, Seçim öncesinde Saray tarafından tekmelenen çözüm masası, seçimden sonra tamamen devrilmiş; 90'lı yılları aşan, olağanüstü hal, sıkı yönetim dönemlerini bile aratan bir savaş konsepti devreye konmuştur. Dolmabahçe Mutabakatıyla aralanan barış kapısı, Saray'ın ve AKP'nin iktidar hesaplarıyla tamamen kapatılmış; Kürt illeri başta olmak üzere tüm Türkiye adeta bir cehennem yerine çevrilmiştir açıklamasında bulundu.

SARAY VE BAŞBAKAN ELİYLE ÇÖZÜM MASASINDAN SONRA KOALİSYON MASASI DA YERLE BİR EDİLMİŞTİR

Çözüm sürecinin ve koalisyon kurulmasının önündeki engelin hükümet olduğunu savunan Konca, açıklamasında şunları kaydetti Diğer taraftan hükümet kurma sürecinde kurulan koalisyon masası da Saray tarafından talimatlandırılmış Başbakan ve AKP eliyle oyalama, zamana yayma zemini olarak kullanılmış; yıkıcı sorunlara çözüm arayacak tüm formüller kamuoyu algısını yönetecek bir tiyatral sahnenin ötesine geçmemiştir. Saray ve talimatlandırılmış Başbakan eliyle çözüm masasından sonra koalisyon masası da yerle bir edilmiştir

BAŞBAKAN GEREKÇELERİMİZİN DOĞRU OLMADIĞI NOKTASINDA BEYANLARINDA BULUNDU

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan HDP'li Konca, Bakanlar Kurulu'nda herhangi bir tartışma yaşanıp yaşanmadığı sorusu için Bakanlar Kurulunda biz istifa gerekçelerimizi çok özet olarak sunduk, anlattık. Sayın Başbakan da kendi görüşlerini ortaya koydu. Bizim gerekçelerimizin doğru olmadığı noktasında beyanlarında bulundu. Teşekkür ettik, ayrıldık diye yanıt verdi.

KARŞILIKLI BİR TARTIŞMA KESİNLİKLE OLMADI

Bakanlar Kurulu toplantısında karşılıklı bir tartışma yaşanmadığını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan başka kimsenin istifa gerekçeleri konusunda söz almadığını belirten Konca, Karşılıklı bir tartışma kesinlikle olmadı. Biz gerekçelerimizi çok net ortaya koyduk. Cizre'den başlayarak çektiğimiz sıkıntıyı, bakan olarak gittiğimizde karşılaştığımız muameleyi, bunun kabul edilebilir olmadığını ayrıntılarıyla anlattık. Varto'da cami ve cem evlerinin, mezarların bombalandığını; Varto'dan bu kabinede bulunmamdan dolayı beni özellikle lanetleyen telefonlar aldığımı açık şekilde söyledim. Dolayısıyla da istifa gerekçelerimiz çatışmasızlık ortamının yaratılmaması, savaşın tırmandırılması ve de bu koşullarda seçim güvenliğinin kesinlikle mümkün olmadığı noktasında sabitlendi. Başka kimse söz almadı Başbakan'dan başka diye konuştu.

ÇÖZÜME YAKLAŞMAMASININ KABUL EDİLEBİLİR OLMADIĞINI BEYAN ETTİM

Toplantıda İçişleri Bakanı Selami Altınok ile aralarında bir tartışma yaşandığı yönündeki iddiaları reddeden Konca, Cizre olayında İçişleri Bakanı ve valinin krizi yönetemediğini, aslında ölümlerin önlenebileceğini, bu konuda benim özellikle ısrarlı telefonlarıma rağmen çözüme yaklaşmamasının kabul edilebilir olmadığını beyan ettim. Kendisi de oradaki hendeklerden bahsetti. Benimle muhatap olmadı açıklamasında bulundu.

SAVAŞAN TARAFLAR KİMSE ONLARIN ÇEKİLMESİ GEREKİR

HDP'li Konca, silahların susturulması gerektiğini belirterek Savaşan taraflar kimse onların çekilmesi ve silahların susturulması gerekir. O kadar net söylüyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Konca Fiilen Görevi Yürütmedeki Zorluklar Nedeniyle İstifa Etmiş Bulunuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement