Hdp'li Kürkçü Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp'li Kürkçü Açıklaması

Hdp\'li Kürkçü Açıklaması

"İç Güvenlik Tasarısı Meclis'ten geçerse, Türkiye'yi derin ve uzun süreli bir iç gerilim beklemektedir"

11.02.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "İç Güvenlik Tasarısı Meclis'ten geçerse, Türkiye'yi derin ve uzun süreli bir iç gerilim beklemektedir" dedi.

Kürkçü, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Demokrasinin Güçlendirilmesi İçin Uluslararası Sözleşmelerin Tanınmasına ve Bazı Temel Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.

Kürkçü, teklifinin, 7 uluslararası anlaşmaya konulan çekincelerin kaldırılmasını; Siyasi Partiler Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun yürürlükten kaldırılmasını; seçim barajının sıfırlanmasını; Cemevlerine ibadethane statüsünü verilmesini öngördüğünü söyledi.

Kürkçü, bu teklifin yasalaşmasının çözüm sürecinde "bir alan temizliği" olacağını belirtti.

"İç Güvenlik Tasarısı'nın kabulü halinde, Türkiye, eğer hala dönmemişse bir polis devletine kesin olarak dönecektir" ifadesini kullanan Kürkçü, "İç Güvenlik Tasarısı Meclis'ten geçerse, Türkiye'yi derin ve uzun süreli bir iç gerilim beklemektedir" diye konuştu.

Tasarının görüşmelerinin iki haftadır ertelendiğinin anımsatılması üzerine Kürkçü, şunları kaydetti:

"Muhalefet partileri bu yasaya karşı koydukları gerekçelerde samimiyseler bunun yasalaşmaması için İçtüzük imkanlarını sonuna kadar kullanacaklardır. Bu imkanlar kullanılırsa bu yasanın AK Parti'nin sandığı gibi kolay geçmesi mümkün değildir. Onun için belli değişiklikler yapmayı düşünüyor olabilirler.

Bu paket gündemdeyken bir çözüm sürecinin işletilmesinin eskisi gibi kolay olmayacaktır.  Hangi sebeple geciktiriyorlarsa sonsuza kadar geciktirmelerini tercih ederiz."

Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili bir soruya da Kürkçü, "Bu AKP'nin meselesi. Cumhurbaşkanı'nı üzdüğü anlaşılıyor. Onun dışında bizi üzen ya da sevindiren bir taraf yok" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement