Hdp'li Kürkçü'den Seçim Selfie - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kürkçü'den Seçim Selfie

Hdp\'li Kürkçü\'den Seçim Selfie

Hdp İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Atatürk Lisesi'nde oy kullandı.

01.11.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Atatürk Lisesi'nde oy kullandı. Kürkçü, 127 yıllık tarihi binanın önünde partisinin diğer adayı Mülkiye Birtane, HDP eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte selfie çekti.

HDP İzmir 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili ve vekil adayı Ertuğrul Kürkçü, aynı bölge ikinci sıradaki milletvekili adayı Mülkiye Birtane ile birlite İzmir Atatürk Lisesi'nin 1270 numaralı sandığında oy kullandı. Birtane oy verdikten sonra Kürkçü'yü yanaklarından öperek, "Hayırlısı olsun. Beni almadan Ankara'ya gitme yoksa konuşmam" dedi. Kürkçü de "Elbette, zaten seni götürmek için geldim" yanıtını verdi. Kürkçü ve Birtane, HDP eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte 127 yılık tarihi binanın önünde selfie çekti.

Kürkçü, HDP'nin sessiz ve dikkatle seçim sürecini izlediğini belirterek, "Bunca kötülüğe rağmen halklarımız büyük sabırla bekledi. Bugün dahi her yerde gözlüyorsunuz sükunet ve dikkatle hiçbir şekilde Erdoğan tuzaklarına girmeksizin halklarımız oylarını kullanarak ağır bir ders verecekler. Bugüne kadarki sabrımızın meyvesini alacağımızı düşünüyoruz. 2 Kasım'dan başlayarak Erdoğan'ın uzaklaştırılması için büyük mücadele başlayacak" dedi.

İZMİR'DE İKİ PLAKASIZ ARAÇ

Kürkçü, İzmir'de seçimin olaysız geçtiğini, sadece Menemen'de okul bahçesinde plakasız iki aracın halkın ihbarı ile plakalandırıldığını belirterek, "İzmir'de sorun yok ancak askeri güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerde insanların kimlik yoklaması, GBT (genel bilgi toplama) yoklaması diye durdurulduklarını, polis- asker gözetiminde okullara sokulduklarını, okullarda kar maskeli kişilerin dolaştığı haberlerini alıyoruz. Bununla ilgili kayıt ve şikayetler yapılıyor. Geçen seçimden alınan derslerle yüksek bir seçmen örgütlülüğü ve duyarlılığı var. Bütün usulsüzlükler anında saptanıyor" dedi.

"BU SALTANATI KADINLAR YIKACAK"

HDP İzmir 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili adayı Mülkiye Birtane, "Halkımızla birlikte ülkenin demokrasi özgürlüğe doğru yürüdüğünü gördük. Kadınların kimliği yok sayıldı. Bu kimliğin kadınlar tarafından yeniden iktidara hatırlatılacağı bir seçim olacağını düşünüyoruz. Bu saltanatı kadınlar yıkacak. Ötekileştirilenlerin, inançların, kimliklerin kazanacağı bir seçim olacağını düşünüyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor
    12:36 Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor

    43 yıldır Gomalak ustalığı yapan Ayhan Kaymak, mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu ve gençlere öğretmek istediğini belirtti. Gomalak, antik ürünlerin yenilenmesinde kullanılan bir yöntemdir ve ustalarının sayısı her geçen gün azalmaktadır. Ayhan Kaymak, mesleğini gençlere öğreteceği bir atölye kurmayı hedeflemektedir.

  • Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı
    12:35 Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı

    Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 2 FETÖ/PDY üyesi tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, örgüt mensupları yakalandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor
    12:35 İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor

    İzmit Belediyesi, her gün Anıtpark'ta mobil aşevi aracılığıyla iftar sofrası kuruyor. Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek olan uygulamaya İzmitliler ilgi gösteriyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı
    12:35 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlatacak.

  • Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Play-off'a Kalacak Son Takım Belli Olacak
    12:34 Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Play-off'a Kalacak Son Takım Belli Olacak

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun son haftası yarın yapılacak maçlarla tamamlanacak. Fenerbahçe Alagöz Holding liderliğini garantileyerek play-off'a kalırken, çeyrek finale kalmayı garantileyen diğer takımlar Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, OGM Ormanspor, Beşiktaş, Galatasaray Çağdaş Faktoring, ÇBK Mersin ve Nesibe Aydın oldu. Play-off'a son bilete ise Melikgazi Kayseri Basketbol ya da BOTAŞ aday olacak.

  • Sivas Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Play-off'a Yükseldi
    12:34 Sivas Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Play-off'a Yükseldi

    Sivas Belediyespor kadın hentbol takımı kendi evinde Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü'nü 41-35 mağlup ederek play-off'a yükseldi.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi
    12:33 Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi

    Karaisalı Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Kaymakam Muhammed Huzeyfe Onur, Çeceli Kadın, Gençlik ve Kültür Evi'nde düzenlenen iftarda şehitleri rahmet ve minnetle andı. Programda şehitler için dua edildi. İftara, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ile kent protokolü de katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dr. Senai Demirci ve Eşref Ziya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu
    12:32 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dr. Senai Demirci ve Eşref Ziya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür ve sanat takvimi kapsamında Dr. Senai Demirci ve sanatçı Eşref Ziya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu. Senai Demirci 'Ümmet Coğrafyası' üzerine söyleşi gerçekleştirirken Eşref Ziya ise sevilen ezgilerini seslendirdi.

  • Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı CİNNAH-2024 Gerçekleştirildi
    12:32 Türkiye ve Pakistan Arasında Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı CİNNAH-2024 Gerçekleştirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ve Pakistan arasında gerçekleştirilen CİNNAH-2024 tatbikatından fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı. Tatbikat, Isparta'daki Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda eş zamanlı olarak icra edildi.


Advertisement