Hdp'li Kürkçü: Işid Türkiye İmalatıdır - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kürkçü: Işid Türkiye İmalatıdır

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, IŞİD ve El Nusra gibi radikal dinci örgütlerin birer Türkiye imalatı olduğunu belirterek, bölgede geleceğe damgasını vuracak gücün Kürt hareketi olduğunu ifade etti.

17.06.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, IŞİD ve El Nusra gibi radikal dinci örgütlerin birer Türkiye imalatı olduğunu belirterek, bölgede geleceğe damgasını vuracak gücün Kürt hareketi olduğunu ifade etti. Kürkçü,MHP ve CHP tarafından Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini ise "Karagöz karakterinin karşısına Hacivat karakteri çıkartılmıştır" sözleri değerlendirdi.

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Başta Ortadoğu'daki gelişmeler olmak üzere ülke gündemini yorumlayan Kürkçü hükümete dönük sert eleştirilerde bulundu. "Irak, Suriye, Ürdün, Lüban, İsrail ve Körfez ülkelerinin doğal sınırları yok güç ilişkileriyle oluştu. Bu sınırlar içinde bir Arap modernleşmesi gerçekleşti Bu süreç 1906'lar boyunca Suriye ve Irak'ta büyük bir toplumsal hareket gelişti. Suriye Irak ve İran kendi ulusal egemenliklerini Kürtlerin toprakları üzerinde bina ettiler. O yüzden birbirleriyle iyi geçindiler. Bu modernleşme bir despotik rejimi doğurdu. Modernleşmenin ulus devlet inşasında zor başta bir rol oynar" diyen Kürkçü şöyle devam etti:

-"IŞİD BİR TÜRKİYE İMALATIDIR!"-

"Türkiye dış politikasını başarısız kılan şey gerçekçi olmayan hayallerdir. Suriye rejiminin 3 ayda yıkılacağını ve Halep'te namaz kılacaklarını söylediler. Bu nedenle mezhebi güçlere de destek verildi. Rejime karşı ayaklanan bütün çeteler ayrımsız desteklendi. IŞİD denen şey bir Türkiye imalatıdır. El Nusra cephesi de bir Türkiye imalatıdır. Öyle ki Muammer Güler tarafından Hatay Valisi'ne yazdığı genelge elden ele dolaşmaktadır. Bu genelgede El Nusra'nın nasıl desteklenmesi gerektiği Vali'ye teminat verilmektedir. Militanların Hatay üzerinden Suriye'ye geçişi için gerekenlerin yapılması istenmektedir.

Davutoğlu bizi ziyaretinde dedi ki 'biz aslında istikrarsızlığı gördük önceden' Ama hükümet IŞİD'i kendi davasıyla ortak gördüğü için kendisine dönük bir zarar gelmeyeceğini düşündü ve gafil avlandı. IŞİD ile bir karşıtlık içinde olmadıklarını ABD'nin zoruyla yardım etmiyor gibi gözüküp aslında yardım ettiklerini düşünüyoruz. Rojava'da Kürtlerin bir statü elde etmesini engellemek için bu çetelere destek verilmiştir. Kürt özgürlüğünü boğmak için Türkiye'nin bir dış politikta aparatı haline gelmiştir. Ama yanlış hesap Bağdat'tan döner burada da Musul'dan döndü. Kürtler konusunda Maliki de Haşimi de IŞİD de Türkiye de beraberdir. Mesele kendi hakimiyet mücadelesine gelinde işler değişir.

Bölgede önümüzdeki yıllara Kürtler damga vuracaktır. Kürtlerin özgürleşmesine eşlik edenler kazanacaktır. Kürtler bölgenin en kararlı gücü olarak ortaya çıktı. Rojava'ya bakın muazzam bir örgütlenme örneği sunacaktır. Toplumsal İslam'ı hak olarak gören ama devlet işlerindn dini uzaklaştıran ve bunu uzlaşı ile yapan yepyeni bir uygulamadır. Bu sekülerlik önemli bir gelişme imkanı sunuyor. Özgürlük ateş bulaşıcıdır. Biz de istiyoruz ki Türkiye de Güney de bu ateşten payını alsın.

Dış politikamızın en önemli ekseni kökten dinci örgütler değil Kürt hareketi olacaktır. İster Maliki ister başka bir yerden mezhebi baskıya da karşı olacağımız açıklıyoruz. AKP bizim uyarılarımıza rağmen bu çıkmaza girdi. Sayın Demirtaş'ın uyarıları apaçık Suriye'de yaşananları göstermiştir. ABD'nin ipiyle kuyuya inenler orada hiç bir zaman çıkamayacaktır."

Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Köşkünde görmek istemediklerini söyleyen Kürkçü, "Halkın ona destek vermesini istemiyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması, Türkiye için esenlik kaynağı olmayacaktır. CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesi ise Karagöz karakterinin karşısına Hacıvat karakteri çıkartılmasıdır. Asıl mesele ABD'nin onayını elde etmekle ilgilidir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için HDP pek çok aday içinden bir seçim yapacaktır. Kalekolların adayı ile çatının adayı dışında bir iş yapmak, hakkını vermek bizim için tam bir sorumluluk halini aldı. Kongremizin hemen sonrasında yeni parti yönetimimiz bu adayı açıklamak ile yükümlü olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp'li Kürkçü: Işid Türkiye İmalatıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement