Son dakika Diktatörlük haberleri, Diktatörlük son dakika, son dakika Diktatörlük

Son Dakika Diktatörlük Haberleri

  • CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nden 31 Mart seçimleri çağrısı
    12 Mar CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nden 31 Mart seçimleri çağrısı

    CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, 31 Mart seçimleri öncesinde CHP'ye ve Türkiye'ye sahip çıkma çağrısında bulundu. Bildiride, teokratik diktatörlük rejimi, ekonomik kriz ve bölünmüş muhalefetin tehlikelerine dikkat çekildi.

  • Trump, Hitler'i ve pek çok diktatörü övdü iddiası: Bir sürü harika şey yaptı
    12 Mar Trump, Hitler'i ve pek çok diktatörü övdü iddiası: Bir sürü harika şey yaptı

    Eski başkan Donald Trump'ın eski özel kalem müdürü John Kelly'nin açıklamalarına göre, Trump Hitler'in ekonomi politikalarını övdü ve üst düzey Nazi subaylarına hayranlık duydu. Kelly ayrıca Trump'ın Putin, Xi ve Kim Jong Un gibi diktatörleri kendisine benzettiğini belirtti.

  • Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı
    10 Mar Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı

    Portekiz'de 10,8 milyon seçmenin kayıtlı olduğu erken genel seçimler başladı. Portekizliler, Karanfil Devrimi'nin 50. yıl dönümünde 18. kez sandık başına gidiyor. Seçimlerde 19 siyasi parti yarışırken, ana muhalefetteki sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti ve Hristiyan Demokratlar ile kurulan Demokratik İttifakın kazanması bekleniyor. Sonuçta çoğunluğu elde edemeyen partilerin azınlık ya da koalisyon hükümeti kurması bekleniyor. Aşırı sağcı Chega partisinin alacağı sonuç da merak ediliyor. Portekizliler, yeni hükümetten yolsuzlukla mücadele, konut sorunu, sağlık sektöründeki aksamalar, düşük maaşlar, eğitim ve göçmen konularında adım atmasını bekliyor.

  • Antalya Diplomasi Forumu 2024
    03 Mar Antalya Diplomasi Forumu 2024

    Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) düzenlenen "Kadın, Barış ve Güvenlik Üzerine Yüksek Düzeyli Oturum" başlıklı panelde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın bu konudaki öncü rolü vurgulanarak, kadınların diplomaside, kriz çözümü ve barışın inşasındaki rolünün önemine...

  • Başkentte Ukrayna-Kırım'ın İşgalinin 10. Yılında Geçmişin ve Geleceğin Analizi Paneli Düzenlendi
    27 Şub Başkentte Ukrayna-Kırım'ın İşgalinin 10. Yılında Geçmişin ve Geleceğin Analizi Paneli Düzenlendi

    Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ankara'da, 'Ukrayna-Kırım'ın İşgalinin 10. Yılında Geçmişin ve Geleceğin Analizi' başlıklı panel düzenlendi. Panelde, Kırım'ın işgalinin kabul edilemez olduğu vurgulandı ve Kırım Tatarlarının özgürlük mücadelesinin hiçbir baskıdan etkilenmediği belirtildi. Panelde ayrıca Kırım Tatar Geleceğinin inşasının önemi üzerinde duruldu.

  • Ankara'da Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen panel
    27 Şub Ankara'da Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen panel

    Ankara'da Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Ukrayna-Kırım'ın İşgalinin 10. Yılında Geçmişin ve Geleceğin Analizi" başlıklı panel düzenlendi. Panelde, Kırım'ın işgalinin kabul edilemez olduğu vurgulandı ve Kırım Tatarlarının özgürlük mücadelesi anlatıldı.

  • Haftanın tarihine bakış
    25 Şub Haftanın tarihine bakış

    Ermeni güçlerin, 26 Şubat 1992'de Hocalı'da kadın, çocuk ve yaşlı gözetmeksizin yaptığı katliamda savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti.

  • Arnavutluk'ta Hükümet binasına saldırı düzenlendi
    21 Şub Arnavutluk'ta Hükümet binasına saldırı düzenlendi

    Arnavutluk'ta eski Başbakan ve ana muhalefetteki Demokratik Parti lideri Sali Berisha'nın ev hapsine karşı protesto gösterileri düzenlendi. Muhalefet destekçileri, başkent Tiran'da bulunan hükümet binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Göstericiler, hükümet yetkililerini organize suç ve yolsuzlukla suçladı. Berisha, video konferans yöntemiyle göstericilere seslenerek hükümetin diktatörlük istediğini belirtti. Berisha, yolsuzluk suçlamalarını reddederken, Demokratik Parti ise Başbakan Rama'yı adam kayırma ve yolsuzlukla suçlayarak gençlerin göç etmesine neden olduğunu savundu.

  • Arnavutluk'ta muhalefet partileri protesto gösterisi düzenledi
    21 Şub Arnavutluk'ta muhalefet partileri protesto gösterisi düzenledi

    Arnavutluk'ta ana muhalefet Demokratik Parti (PD) başta olmak üzere muhalefet partilerinin çağrısıyla "ya bugün ya hiç" sloganıyla protesto gösterisi düzenlendi.

  • Macar Dışişleri Bakanı, Türkiye üzerinden Azerbaycan'dan gaz tedarikine nisanda başlanacağını söyledi Açıklaması
    16 Şub Macar Dışişleri Bakanı, Türkiye üzerinden Azerbaycan'dan gaz tedarikine nisanda başlanacağını söyledi Açıklaması

    Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye üzerinden Azerbaycan'dan gaz tedarikinin nisan ayının ilk gününden itibaren başlayacağını belirterek "Türkiye ilk kez doğrudan komşusu olmayan bir ülkeye gaz ihraç edecek.

  • Ankara'da Emekliler, Maaş ve Gıda Zammına Tepki Gösterdi: 'Birilerinin Dediği Gibi Porsiyonları Küçültüyoruz. Üç Öğün Dert Yiyoruz'
    27 Oca Ankara'da Emekliler, Maaş ve Gıda Zammına Tepki Gösterdi: "Birilerinin Dediği Gibi Porsiyonları Küçültüyoruz. Üç Öğün Dert Yiyoruz"

    Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşayan emekliler, maaş zammı ve artan gıda enflasyonuna tepki gösterdi. 57 yaşındaki Mehmet Koç, "Emekliye zam yapanlar 10 bin lirayla bir ay geçinsinler ben her şeye razıyım. Her şeyi birilerinin dediği gibi porsiyonları küçültüyoruz. İnsanlar dert yiyor, dertten başka bir şey etmiyor. Üç öğün dert yiyoruz" dedi. Bir başka emekli de “10 bin lirayla, insanlar ancak bir hafta 10 gün idare edebilir. Oysa daha emekli maaşları alınmadan, etiket etiket üzerine değiştirdiler. Emeklileri yok sayıyorlar, işin özeti bu. Olmasak yönetim için daha iyi. Hani okullar olmasa Milli Eğitim’i daha iyi idare ederiz diyorlar ya, emekliler de olmasa biz bu ülkeyi daha iyi idare ederiz diyorlar” diye konuştu.

  • Tunus'ta 'Yasemin Devrimi'nin 13'üncü yılında sokak gösterilerine katılanlar AA muhabirine konuştu
    14 Oca Tunus'ta "Yasemin Devrimi"nin 13'üncü yılında sokak gösterilerine katılanlar AA muhabirine konuştu

    ADİL SABİTİ/MEHMET AKİF TURAN - Tunusluların "Yasemin Devrimi" olarak adlandırdığı 14 Ocak 2011'deki devrim sürecine aktif olarak katılanlar, Zeynel Abidin Bin Ali'nin 23 yıllık iktidarını yıkan ve Arap Baharı'nı başlatan gösterilere ilişkin tanıklıklarını AA'ya anlattı.

  • Roma'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto mitingi düzenlendi
    13 Oca Roma'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto mitingi düzenlendi

    İtalya'nın başkenti Roma'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırıları protesto etmek ve Filistin'e destek göstermek amacıyla bir miting ve yürüyüş düzenlendi. Binlerce gösterici, İsrail'in saldırılarını kınayarak soykırımın durması ve acil ateşkes çağrısı yaptı. Ayrıca, İsrail'in soykırım suçlamasıyla yargılandığı Uluslararası Adalet Divanı'na destek mesajları verildi. Ülke genelinde de Filistin'e destek gösterileri gerçekleştirildi.

  • Erdoğan Toprak: 'Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Aym'nin Tahliye Kararını Tanımamakla Yargıdaki Siyasallaşmanın Zirveye Çıktığını Somutlaştırdı'
    07 Oca Erdoğan Toprak: "Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Aym'nin Tahliye Kararını Tanımamakla Yargıdaki Siyasallaşmanın Zirveye Çıktığını Somutlaştırdı"

    CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali ve tahliye kararını tanımamakla yargıdaki siyasallaşmanın zirveye çıktığını somutlaştırdı. Kararda dile getirilen iddialar, AYM ve anayasal rejime karşı açılmış siyasi mücadele niteliğindedir. AYM’nin kendisini jüristokrasi konumunda gördüğünü iddia eden Yargıtay, TBMM’yi dizayn etmek istiyor. Seçimi ve seçmen iradesini yok sayıp seçilmiş bir vekilin görevini engelliyor” dedi.

  • MHP lideri Bahçeli: '(Yargıtay'ın Can Atalay kararı) Yargıtay 3.Ceza Dairesi'nin şerefli hakimlerini yürekten kutluyor ve aldıkları kararı...
    06 Oca MHP lideri Bahçeli: "(Yargıtay'ın Can Atalay kararı) Yargıtay 3.Ceza Dairesi'nin şerefli hakimlerini yürekten kutluyor ve aldıkları kararı...

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bütün dayatmalara ve baskılara direnerek Türk adaletinin onurunu müdafaa eden Yargıtay 3.Ceza Dairesi'nin şerefli hakimlerini de yürekten kutluyor ve aldıkları kararı destekliyoruz" dedi.

  • Devlet Bahçeli: 'Türk Adaletinin Onurunu Müdafaa Eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Şerefli Hakimlerini Kutluyor ve Aldıkları Kararı Destekliyoruz'
    06 Oca Devlet Bahçeli: "Türk Adaletinin Onurunu Müdafaa Eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Şerefli Hakimlerini Kutluyor ve Aldıkları Kararı Destekliyoruz"

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da; "Bölücülere, teröristlere hak ihlali kararlarını cömertçe veren Anayasa Mahkemesi milletimizin gasp edilen haklarını ne yapacak, nasıl savunacak? Hiç olmazsa adalet ve hukuk namusuna bir nebze de olsa sahip olduğunu ne zaman gösterecektir? Bütün dayatmalara ve baskılara direnerek Türk adaletinin onurunu müdafaa eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin şerefli hakimlerini de yürekten kutluyor ve aldıkları kararı destekliyoruz" dedi. Bahçeli ayrıca, Riyad’ta oynanması planlanan Süper Kupa maçı öncesinde yaşananlarla ilgili olarak da "Türkiye Futbol Federasyonu süreci yönetemediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray futbol kulüpleri de aklı başında, sağduyulu ve soğukkanlı hareket edememiştir. Hiç kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden siyasi hesaplaşma sayfası açmanın peşinde koşmamalıdır" diye konuştu.

  • Joe Biden, Donald Trump'a Nazi Almanyası ile aynı dili kullanmakla suçladı
    06 Oca Joe Biden, Donald Trump'a Nazi Almanyası ile aynı dili kullanmakla suçladı

    ABD Başkanı Joe Biden, seçim kampanyasının başlangıcında muhtemel rakibi Donald Trump'ı Nazi Almanyası ile aynı dili kullanmakla suçladı. Biden, Trump'ın demokrasiye yönelik temel bir tehdit olduğunu belirtti ve ABD'nin güçlü bir millet olduğunu vurguladı.

  • DOSYA HABER/AVRUPA'DA AŞIRI SAĞ-İspanya'da Katalonya sorunu ile beslenen aşırı sağ demokrasiyi tehdit ediyor
    29 Ara DOSYA HABER/AVRUPA'DA AŞIRI SAĞ-İspanya'da Katalonya sorunu ile beslenen aşırı sağ demokrasiyi tehdit ediyor

    Tarihinde faşizm ve diktatörlük dönemi (1936-1975) bulunan İspanya'da son 5 yıldır aktif siyasette yer alan ve uzmanlara göre Katalonya sorunu ile beslenen aşırı sağcı parti Vox, ülke demokrasisini tehdit ediyor.

  • Tunus, Yasemin Devrimi'nin 13. yılında 'Bölgesel ve Yerel Konsey' seçimlerine gidiyor
    16 Ara Tunus, Yasemin Devrimi'nin 13. yılında "Bölgesel ve Yerel Konsey" seçimlerine gidiyor

    Tunus, Aralık 2010'da başlayan Yasemin Devrimi'nin 13. yılında "Bölgesel ve Yerel Konsey" seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

  • 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Antalya'da Başlıyor
    08 Ara 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Antalya'da Başlıyor

    18'nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 16-26 Aralık tarihleri arasında Antalya'da ücretsiz olarak düzenlenecek. Festivalde 100'e yakın uzun metrajlı film, kısa film ve belgesel gösterime sunulacak.

  • Kuzey Kore lideri Kim, ağlayarak 'çocuk yapın' dedi
    06 Ara Kuzey Kore lideri Kim, ağlayarak 'çocuk yapın' dedi

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkedeki düşük doğum oranına dikkat çekerek daha fazla çocuk sahibi olma çağrısında bulunduğu sırada ağladı. Kim, annelere hitaben yaptığı konuşmada doğum oranlarındaki düşüşü durdurmanın ve çocuklara iyi bakım ve eğitim sağlamanın ailevi bir mesele olduğunu belirtti. Kuzey Kore'de yaşanan ekonomik kriz ve uluslararası yaptırımlar nedeniyle doğum oranının düştüğü biliniyor.

  • ''1 günlük diktatör olacağım'' diyen Trump, seçimleri kazanırsa ABD-Meksika sınırını kapatacak
    06 Ara ''1 günlük diktatör olacağım'' diyen Trump, seçimleri kazanırsa ABD-Meksika sınırını kapatacak

    Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeniden seçilirse sadece 1 günlüğüne diktatörlük yaparak, ABD-Meksika sınırını kapatmak istediğini söyledi. Trump, ''Bunun dışında, ben bir diktatör değilim.'' dedi.

  • Kim Jong-un, annelere çağrı yaparken ağladı
    06 Ara Kim Jong-un, annelere çağrı yaparken ağladı

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkedeki düşük doğum oranına dikkat çekerek annelere daha fazla çocuk sahibi olma çağrısında bulunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Ulusal Anneler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Kim, doğum oranlarının düşüşünü durdurmanın ve çocuklara iyi bir bakım ve eğitim sağlamanın ailevi bir mesele olduğunu vurguladı.

  • CHP'li Salıcı, Libya Tezkeresine 'Hayır' Diyeceklerini Açıkladı: 'Ordumuzu Kaldıraç Olarak Kullanma Hedefi Var'
    30 Kas CHP'li Salıcı, Libya Tezkeresine "Hayır" Diyeceklerini Açıkladı: "Ordumuzu Kaldıraç Olarak Kullanma Hedefi Var"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Libya’da Türk askerinin görev süresini uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine “Hayır” diyeceklerini açıkladı. Salıcı, “Bu tezkerede çıkarlarımızın gerektirdiğinden daha fazla bir hareketlilik vardır. Bu tezkerede attığı adımları başarısı tesadüflere kalmış bir başarısızlık vardır. Bu tezkerede ordumuzu kendi güvenliğimizin dışında diplomatik kaldıraç olarak kullanma hedefi vardır. Emin olun sokaktaki yurttaşımız ‘Çocuklarımızın geleceği için en iyi seçenek askerimizi Libya’ya göndermektir’ dememektedir” diye konuştu.

  • Türk askerinin Libya'daki görev süresi uzatıldı
    30 Kas Türk askerinin Libya'daki görev süresi uzatıldı

    Türk askerinin Libya'daki görev süresini 2 Ocak 2024'ten itibaren 24 ay uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi.

  • İzmir Barosu'ndan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Açıklaması: ''Haksızlığa Uğrayan Tek Bir Kadın Dahi Kalmayana Dek Direneceğiz'
    24 Kas İzmir Barosu'ndan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Açıklaması: ""Haksızlığa Uğrayan Tek Bir Kadın Dahi Kalmayana Dek Direneceğiz"

    İzmir Barosu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında baro önünde basın açıklaması düzenledi. Son 1 yılda 240 şüpheli kadın ölümünün yaşandığı belirtilen açıklamada, “Kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesi, devletin yükümlülüğüdür. Ancak hiçbir koruyucu ve önleyici tedbir, gereği gibi uygulanmamaktadır” denildi.

  • Rahmi Aşkın Türeli: 'Türkiye'nin İhtiyacı Olan Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Adalettir'
    21 Kas Rahmi Aşkın Türeli: "Türkiye'nin İhtiyacı Olan Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Adalettir"

    CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde; “Türkiye'nin ihtiyacı olan daha çok demokrasi, daha çok adalettir; birlikte yaşama, huzur içinde, bir arada yaşama hepimizin en büyük isteğidir. Bugün yaşanan krizin bir devlet krizine dönüşmesi söz konusudur. Bu anlamda da bunun bir an önce çözülmesine gerek var. Çünkü vatandaş, yüksek yargı organları arasındaki yaşanan bu sıkıntıyı son derece olumsuz algılıyor ve bu, adaletsizlik duygusunu da büyütüyor diye düşünüyorum. TBMM de bu konuda üzerine düşeni derhâl yapmak zorundadır” dedi.

  • Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Arjantin'de Milei'nin zaferini eleştirdi
    21 Kas Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Arjantin'de Milei'nin zaferini eleştirdi

    Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Arjantin'de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde aşırı sağcı Javier Milei'nin zaferini eleştirerek, 'Neonazi aşırı sağ kazandı' ifadesini kullandı. Maduro, Latin Amerika'da ultra-neoliberal projelerin devam ettiğini ve aşırı sağcı yönetimlerin büyük bir tehdit olduğunu belirtti. Öte yandan, Venezuela'daki muhalefet liderlerinden Maria Corina Machado, Milei'yi tebrik ederek Latin Amerika'da değişim ve özgürlük mücadelesinin ilerlediğini söyledi.

  • Atina'da düzenlenen anma yürüyüşünde Filistin'e destek mesajı verildi
    17 Kas Atina'da düzenlenen anma yürüyüşünde Filistin'e destek mesajı verildi

    Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Politeknik Üniversitesinde düzenlenen 17 Kasım Anma Yürüyüşü'nde, Filistin'e destek mesajları verildi. Yürüyüşe katılanlar Filistin bayrakları ve pankartlar taşırken, 'Filistin'e özgürlük' sloganları attı. Göstericiler, Filistin halkının kendi devletinde yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, desteklerini dile getirdi. Yürüyüş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail Büyükelçiliği önünde sona erdi.

  • İspanya'da Sosyalist İşçi Partisi ve aşırı sağcı Vox partisi arasında gerilim
    15 Kas İspanya'da Sosyalist İşçi Partisi ve aşırı sağcı Vox partisi arasında gerilim

    İspanya'da Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez'in azınlık sol koalisyon hükümeti kurma girişimi, aşırı sağcı Vox partisi ile gerilime neden oldu. Vox lideri Santiago Abascal, güvenoyu oturumunda Sanchez'i suçlayarak tartışma yarattı. Diğer siyasi liderler arasında da sert tartışmalar yaşandı. Sanchez'in güvenoyunu alması bekleniyor.

  • İspanya'da Katalan Afı Protestoları Devam Ediyor
    12 Kas İspanya'da Katalan Afı Protestoları Devam Ediyor

    İspanya'da azınlık sol hükümeti kurulması için yapılan siyasi anlaşmalarla ayrılıkçı Katalan siyasetçilere ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerine af getirilmesi girişimine karşı 9. gününü geride bırakan gösterilere polis bir kez daha müdahalede bulundu. Madrid'deki gösterilerde 6 kişi yaralandı ve 14 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, Meclisteki güven oylamasına kadar devam edecek.

  • İspanya'da Gösteriler Devam Ediyor
    11 Kas İspanya'da Gösteriler Devam Ediyor

    İspanya'da ayrılıkçı Katalan siyasetçilere ve sivil toplum kuruluşlarına af getirilmesi girişimine karşı gösteriler ülke genelinde devam ediyor. Göstericiler, Sosyalist İşçi Partisi'nin binalarını hedef alırken, Başbakan Pedro Sanchez ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un görüşme yaptığı yerde de protesto gösterisi düzenlendi. Gösterilerin en büyüğü Madrid'deki PSOE binası önünde gerçekleşti. Göstericiler, Başbakan Sanchez'i ve eski Katalonya özerk hükümet başkanı Carles Puigdemont'u hedef aldı. Gösterilerin yarın da devam etmesi bekleniyor.

  • İngiliz gizli belgelerinde Ekim 1923 (2): 'Türk halkı bu sabah bir Cumhuriyet'e uyandı'
    29 Eki İngiliz gizli belgelerinde Ekim 1923 (2): 'Türk halkı bu sabah bir Cumhuriyet'e uyandı'

    Cumhuriyetin 100. yıldönümünde, İngiltere’deki arşivlerde bulunan dönemin gizli belgelerini inceledik ve İngiltere’nin Ekim 1923'te yaşananları nasıl gördüğünü araştırdık.

  • İspanya'da Kamu Denetçiliği Kurumu, Katolik Kilisesi'nin çocuklara yönelik cinsel istismarı inkar ettiğini açıkladı
    27 Eki İspanya'da Kamu Denetçiliği Kurumu, Katolik Kilisesi'nin çocuklara yönelik cinsel istismarı inkar ettiğini açıkladı

    İspanya Kamu Denetçiliği Kurumu, yaptığı araştırma sonucunda Katolik Kilisesi'nin çocuklara yönelik cinsel istismarı inkar ettiğini ve küçümsediğini açıkladı. Hazırlanan 777 sayfalık rapor, İspanyol yetişkinlerin yüzde 11,7'sinin Katolik bir din insanı tarafından cinsel istismara uğradığını, yüzde 0,6'sının ise cinsel saldırı mağduru olduğunu ortaya koydu. Raporda ayrıca, suçlanan din insanlarının çoğunun görevine devam ettiği veya başka yere atandığı vurgulandı.

  • Ailesinden 28 kişiyi kaybeden Filistinli şair: Dünyada adalet yokmuş gibi hissediyorum
    26 Eki Ailesinden 28 kişiyi kaybeden Filistinli şair: Dünyada adalet yokmuş gibi hissediyorum

    Sultanbeyli Belediyesi tarafından 10'uncu kez düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, 10 ülkeden şairlerin katılımıyla başladı.

  • Almanya'daki Köln Türk Alman Dostluk Derneği Üyeleri, Cumhuriyet'in 100. Yılı İçin Bisiklet Turu Düzenledi
    16 Eki Almanya'daki Köln Türk Alman Dostluk Derneği Üyeleri, Cumhuriyet'in 100. Yılı İçin Bisiklet Turu Düzenledi

    Almanya'daki Köln Türk Alman Dostluk Derneği üyeleri, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında Yunanistan'ın Selanik kentinden Ankara'ya bisiklet turu düzenledi. Yolculuklarına Selanik'teki Atatürk Evi'nden başlayan 4'ü Alman 10 bisikletçi, Batı Trakya'nın Gümülcine şehrine ulaştı. Bisikletçiler, Cumhuriyet'in korunması için başlatılan bu girişimle ilgili bilgi verdi. Tur, 29 Ekim'de Anıtkabir'de sona erecek.

  • Tunuslu siyasi tutukluların yakınları, Tunus hükümetini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet etti
    05 Eki Tunuslu siyasi tutukluların yakınları, Tunus hükümetini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet etti

    Tunuslu siyasi tutukluların yakınları, insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla Tunus hükümetini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet etti. Tutuklu yakınları, yapılan şikayet başvurusuna ilişkin basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Tutuklu aileleri, hukuka saygı duymayan yetkililerin adli makamları kullanarak gerçekleştirdiği tehdit ve korkutmalara maruz kaldığını belirtti. Tunus'ta tutuklu yargılanan eski Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'nin kızı Yusra Gannuşi, Tunus yargısından umutlarını kestikleri için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne ve Afrika Uluslararası Mahkemesi'ne şikayet başvurusunda bulunduklarını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Said'in düzensiz göçmenlere karşı hak ihlalleri yaptığını savunan Gannuşi, demokrasinin yok edilmesine ve ekonomik krizin ağırlaşmasına karşı mücadele edeceklerini söyledi.

  • İstanbul'da düzenlenen Adalet ve Demokrasi Forumu'nda Arap ülkelerindeki darbeler ve İsrail'le normalleşme kınandı
    05 Eki İstanbul'da düzenlenen Adalet ve Demokrasi Forumu'nda Arap ülkelerindeki darbeler ve İsrail'le normalleşme kınandı

    İstanbul'da gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi Forumu'nun kapanış bildirisinde, Arap ülkelerinde halkların demokratik seçimlerine karşı yapılan darbeler ve İsrail'le normalleşme çalışmaları kınandı. Forumda, vatandaşlığa dayalı toplumlar inşa edilmesi ve mutlak adalet mefhumunun yerleştirilmesi için çalışmanın önemi vurgulandı. Ayrıca, Tunus, Sudan ve Suriye'de yaşanan gelişmeler ile İsrail'le normalleşme ve Filistin meselesi ele alındı. Katılımcılar, demokratik rejimleri desteklediğini iddia eden ülkeleri darbenin sona ermesi ve siyasi tutukluların serbest bırakılması için baskı yapmaya çağırdı.

  • Arjantin'de Aşırı Sağcı Popülist Aday Milei, Kayıp Kişilerin Sayısını İddia Edilenin Yarısı Olarak Açıkladı
    03 Eki Arjantin'de Aşırı Sağcı Popülist Aday Milei, Kayıp Kişilerin Sayısını İddia Edilenin Yarısı Olarak Açıkladı

    Arjantin'de yapılan ön seçimlerde en çok oyu alan aşırı sağcı popülist aday Javier Milei, askeri diktatörlük döneminde iddia edildiği gibi 20 bin kişinin kaybolmadığını, bunun yerine 8 bin 753 kişinin kayıp olduğunu belirtti. Milei, gerçekleri konuşmanın önemine vurgu yaparak, devletin suç işlediğini ancak teröristlerin de insanları öldürdüğünü ve işkence yaptığını söyledi. Arjantin hükümeti 13 bin kayıp olduğunu tahmin ederken, insan hakları örgütleri bu sayının 30 binden fazla olduğunu belirtiyor. Genel seçimler 22 Ekim'de yapılacak olan Arjantin'de ön seçim sonuçları genellikle genel seçim sonuçlarıyla benzer oluyor.

  • Portekiz hangi yarım kürede? Portekiz'in konumu ve harita bilgisi
    27 Eyl Portekiz hangi yarım kürede? Portekiz'in konumu ve harita bilgisi

    Avrupa'nın batısında yer alan Portekiz, tamamen Kuzey Yarımküre'de bulunmaktadır. Atlantik Okyanusu'nun batı kıyıları boyunca uzanan Portekiz, İspanya ile sınır komşusudur. Başkenti Lizbon olan ülke, Avrupa'nın en batı noktası olan Cabo da Roca'ya ev sahipliği yapar. Ülkenin coğrafi çeşitliliği, farklı doğal güzelliklere ev sahipliği yapmasını sağlar. Ayrıca, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de dikkat çeken Portekiz, lezzetli mutfağı ile de tanınır.

  • Macaristan Başbakanı Orban: İsveç'in NATO üyeliği için aceleye gerek yok
    25 Eyl Macaristan Başbakanı Orban: İsveç'in NATO üyeliği için aceleye gerek yok

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İsveç'in güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmadığını ve bu nedenle NATO üyeliğini onaylamak için aceleye gerek olmadığını belirtti. Macaristan Parlamentosu'nda konuşan Orban, İsveç'in NATO üyeliğine dair açıklamalarda bulundu. Macaristan hükümeti, İsveç'in NATO üyeliğine onay oturumunu sonbahara erteledi.

  • Almanya'da aşırı sağcılık ve demokrasi karşıtlığı artıyor
    24 Eyl Almanya'da aşırı sağcılık ve demokrasi karşıtlığı artıyor

    Friedrich Ebert Vakfı'nın son araştırmasına göre, Almanya'da aşırı sağcılık keskin bir şekilde artıyor ve toplumun merkezinde hızla yayılıyor.

  • Ekvador ve Honduras Cumhurbaşkanları BM Genel Kurulu'nda konuştu
    21 Eyl Ekvador ve Honduras Cumhurbaşkanları BM Genel Kurulu'nda konuştu

    Ekvador Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso ve Honduras Cumhurbaşkanı Xiomara Castro, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'nda organize suç örgütleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve güvenlik konularında konuşmalar yaptı. Lasso, suç örgütleriyle mücadelede işbirliğinin önemine vurgu yaparken, Castro ise eski Cumhurbaşkanı Manuel Zelaya'ya yapılan darbenin ardından yaşanan yozlaşma ve güvenlik sorunlarına dikkat çekti. Her iki lider de ortak zorluklar ve göç sorununun çözümünde diyaloğa hazır olduklarını belirtti.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: 'Bunların hepsi CHP'de var'
    17 Eyl MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: 'Bunların hepsi CHP'de var'

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, partisinin kongresinde yaptığı konuşmada, CHP'de yaşanan olayları eleştirerek, demokrasi ve milliyetçilik arasındaki ilişkiye değindi. Yönter, Türk milletinin demokrasi arayışında Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve Cumhur İttifakı'na bakacağını belirtti.

  • Şili'de 11 Eylül darbesinin 50. yılı: Darbe neden uluslararası etki yarattı?
    11 Eyl Şili'de 11 Eylül darbesinin 50. yılı: Darbe neden uluslararası etki yarattı?

    11 Eylül 1973 sabahı, 17 yıl sürecek askeri diktatörlük başladı.

  • AK Parti'li Çelik: AK Parti'nin en genci Recep Tayyip Erdoğan'dır
    09 Eyl AK Parti'li Çelik: AK Parti'nin en genci Recep Tayyip Erdoğan'dır

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir'deki Gençlik Buluşması'nda yaptığı açıklamada, "Gençlik dediğimizde akla sadece yaşın gelmesi bizi kandıran bir şey.

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Yerel seçimlerde İzmir'i AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla buluşturacağız
    09 Eyl AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Yerel seçimlerde İzmir'i AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla buluşturacağız

    İzmir'de gençlerle bir araya gelen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Bu güzel İzmir'imiz, bu belediyenin beceriksizliği ve vizyonsuzluğu yüzünden bütün İzmirli vatandaşlarımızın her birinin hak ettiği hizmetlere bir türlü kavuşamıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı daha da büyüterek bu sefer İzmir'imizi Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla buluşturacağız.'' ifadelerini kullandı.

  • Şili depremle mücadelede nasıl başarılı oldu?
    29 Ağu Şili depremle mücadelede nasıl başarılı oldu?

    Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından "Pasifik Ateş Çemberi"nde yer alan Şili, depremle mücadelede başarı yakalamış, örnek ülkelerden biri olarak gösteriliyor.

  • CHP Grup Başkanvekili Başarır, gündemi değerlendirdi Açıklaması
    28 Ağu CHP Grup Başkanvekili Başarır, gündemi değerlendirdi Açıklaması

    CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, emekli maaşlarına zam yapılması gerektiğini belirterek, "Yarından tezi yok getirin, Meclis hemen toplanabilir.

  • CHP Milletvekili Bülbül: Barış Pehlivan'ın yeniden cezaevine girmesi demokrasi ve hukuk katliamıdır
    15 Ağu CHP Milletvekili Bülbül: Barış Pehlivan'ın yeniden cezaevine girmesi demokrasi ve hukuk katliamıdır

    CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, gazeteci Barış Pehlivan'ın yeniden cezaevine girmesiyle ilgili olarak demokrasi ve hukuk katliamı olduğunu belirtti. Bülbül, gazetecilere yönelik baskıların arttığını ve gazetecilerin kalemlerinin kırıldığı bir hukuk sisteminin ancak diktatörlüklerde olabileceğini ifade etti. Bülbül, Barış Pehlivan'ın yalnız olmadığını ve gazetecinin arkasında milyonlar, gerçekler ve haberin gücünün olduğunu vurguladı.

  • Kenya ve Mozambik, Nijer'deki darbeyi kınadı
    12 Ağu Kenya ve Mozambik, Nijer'deki darbeyi kınadı

    Kenya Devlet Başkanı William Ruto ve Mozambik Devlet Başkanı Filipe Nyusi, Nijer'de gerçekleştirilen darbeyi kınadıklarını ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) aldığı kararları desteklediklerini açıkladı. Ruto ve Nyusi, askeri diktatörlüklere karşı durmayı ve anayasaya aykırı görevden almaları önlemeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Sudan'daki çatışmalara da değinerek, can ve mal kaybına yol açan yıkımların hiçbir zaman haklı gösterilemeyeceğini vurguladılar. ECOWAS ise Nijer'deki darbe sonrası askeri müdahale seçeneğini değerlendireceğini açıklamıştı.

  • Afrikalı uzmanlar: Fransa'ya karşı mücadele Rus bayraklarıyla yapılamaz
    08 Ağu Afrikalı uzmanlar: Fransa'ya karşı mücadele Rus bayraklarıyla yapılamaz

    Batı Afrika ülkelerinde, 2020'den bu yana devam eden ve son olarak Nijer'deki askeri darbeyi destekleyen Fransa karşıtı gösterilerde açılan Rus bayrakları, Afrikalılar arasında bağımsızlık mücadelesi ve sembolüne ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

  • CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nden Parti İçi Demokrasi Açıklaması
    04 Ağu CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nden Parti İçi Demokrasi Açıklaması

    CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, Türkiye'nin kurucu ve ana muhalefet partisi CHP'de parti içi demokrasi sağlanmadan, Türkiye'de demokrasinin sağlanması olanaklı değildir açıklamasını yaptı. Hareket, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben yazılan mektubu yayınladı ve parti içi demokrasinin tesis edilmesi için çeşitli önerilerde bulundu.

  • Trump, 2020 seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlanıyor
    02 Ağu Trump, 2020 seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlanıyor

    ABD eski Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerinin sonuçlarına müdahale etmekle suçlanıyor. İddianame, Trump'ı federal hükümet fonksiyonlarını zayıflatmak için komplo kurmakla suçluyor. Trump, suçlamaları reddediyor ve saçmalık olarak nitelendiriyor. Trump'ın suçlamalarla ilgili olarak mahkemede yargılanması bekleniyor. Ayrıca, Trump hakkında gizli belgeleri yanlış yönetmek ve sahtekarlık yapmak suçlamalarıyla iki dava daha açılmış durumda. Savcılar, Trump'ın seçimlerde hile yapıldığı iddialarının yalan olduğunu belirtiyor. Trump'ın 2024 seçimleri için kampanya ekibi, iddianameyi seçimlere müdahale olarak nitelendiriyor ve bu hareketlerin otoriter rejimleri hatırlattığını savunuyor.

  • Macaristan'da İsveç'in NATO'ya katılımını onaylama oylaması ertelendi
    31 Tem Macaristan'da İsveç'in NATO'ya katılımını onaylama oylaması ertelendi

    Macaristan'da muhalefet tarafından İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamak için başlatılan özel parlamento oturumunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için oylama yapılamadı. İktidar partisi milletvekilleri oturuma katılmayarak toplantıyı protesto etti. Bu nedenle İsveç'in NATO'ya katılımının onaylanmasına ilişkin oylama ertelendi. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO üyeliğini teknik bir konu olarak değerlendirdiğini belirtmişti. Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılımını desteklediği ve İsveç'in de Türkiye'nin AB üyelik sürecini destekleyeceği açıklandı. Finlandiya NATO'nun 31. üyesi olurken, Türkiye ve Macaristan henüz İsveç'in üyeliğini onaylamadı. Macaristan, İsveç'in NATO üyeliğine engel olmayacaklarını belirtti.

  • İsrail'de yargı düzenlemesi nedeniyle gönüllü askerliği bırakan yedek askerler AA'ya konuştu
    21 Tem İsrail'de yargı düzenlemesi nedeniyle gönüllü askerliği bırakan yedek askerler AA'ya konuştu

    İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu, Yüksek Mahkeme'nin hükümet üzerindeki denetimini kaldıran yasa tasarısını son onay için Meclise götürmeye hazırlanırken, söz konusu düzenlemeye karşı çıkan yedek askerler "diktatör bir hükümete hizmet etmek istemediklerini" söyledi.

  • İsrail'de yargı reformuna karşı protestolar sürüyor
    19 Tem İsrail'de yargı reformuna karşı protestolar sürüyor

    İsrail'de halk, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yargı reformuna karşı sokaklara dökülürken, protestolarda 19 kişi gözaltına alındı. Tel Aviv'de binlerce kişi hükümetin yargı politikalarını eleştirmek için toplandı. Protestocular yolları kapattı, metro istasyonlarında kalabalıklar oluştu. İsrail polisi 19 kişiyi gözaltına aldı.

  • İspanya'da Franco'ya verilen çalışma üstün liyakat nişanı geri alındı
    18 Tem İspanya'da Franco'ya verilen çalışma üstün liyakat nişanı geri alındı

    İspanya'da sol koalisyon hükümetinin bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereği, diktatör Franco ve dönemin 8 yöneticisine verilen çalışma üstün liyakat nişanı geri alındı. Sol ve aşırı sol partilerin ittifakıyla kurulan yeni siyasi partinin lideri ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz'ın girişimiyle alınan karar, Franco diktatörlüğünün demokratik değerlerle ve insan haklarının korunmasına yönelik ilkelerle bağdaşmadığı gerekçesiyle alındı.

  • İsrail'de Yargı Reformuna Karşı Protestolar: 19 Gözaltı
    18 Tem İsrail'de Yargı Reformuna Karşı Protestolar: 19 Gözaltı

    İsrail'de hükümetin yargı reformu paketine karşı yapılan protestolarda 19 kişi gözaltına alındı. Başkent Tel Aviv'de binlerce kişi, hükümetin yargı politikalarını eleştirmek için toplandı. Protestocular, yolları kapattı, metro istasyonlarında kalabalıklar oluştu. İsrail polisi, protestolar sırasında 19 kişiyi kışkırtma şüphesiyle gözaltına aldığını duyurdu.

  • Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anarak Terör Örgütünü Lanetledi
    15 Tem Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anarak Terör Örgütünü Lanetledi

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, gazileri minnetle anarak, demokrasimize ve milletimize kasteden hain terör örgütünü lanetledi. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokrasi karşıtı yapıların ülkemizi karanlığa sürüklediğini ve hain terör örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılacağını vurguladı.

  • Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz mesajında şehitleri anarken, Erdoğan'a gönderme yapmayı ihmal etmedi
    15 Tem Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz mesajında şehitleri anarken, Erdoğan'a gönderme yapmayı ihmal etmedi

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hain darbe girişiminin 7. yılı sebebiyle bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Demokrasimize kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle anıyorum. Aynı menzile yürüyen demokrasi karşıtı yapıların çıkar çatışmasının ülkemizi 15 Temmuz karanlığına sürüklediğini ve 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL yoluyla Türkiye'yi bir diktatörlük rejimine dönüştürdüğünü asla unutmayacağız" dedi.

  • Fransızlar, Macron'un sosyal ağlara erişimi kesme girişimini ifade özgürlüğüne aykırı buluyor
    08 Tem Fransızlar, Macron'un sosyal ağlara erişimi kesme girişimini ifade özgürlüğüne aykırı buluyor

    Fransa'da vatandaşların çoğu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkesinde çıkan olayların ardından sosyal medyaya erişimi kesebilecekleri yönündeki açıklamasının demokrasilerde normal karşılanmayacağını belirterek bu durumu ifade özgürlüğü ve demokrasiye aykırı bulduklarını söyledi.

  • Almanya Federal Meclisi Başkanı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne askeri araç satışına karşı
    05 Tem Almanya Federal Meclisi Başkanı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne askeri araç satışına karşı

    Almanya Federal Meclis Avrupa Komisyonu Başkanı Anton Hofreiter, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne askeri araç satışına karşı olduğunu söyledi. Hofreiter, Suudi Arabistan'a 48 Eurofighter ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne 6 A 400 kargo uçağı teslim etmemiz için Başbakanlık'tan baskı geliyor ifadesini kullandı. Hofreiter, söz konusu ülkelere askeri araç ve gereç satışına karşı olduğunu belirterek, Diğer Yeşiller gibi ben de bunun temelden yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna'dan bazı silahları esirgeyip hem de diktatörlüklere ve otokrasilere son teknoloji silahlar veremeyiz yorumunu yaptı. Almanya, İngiltere'de üretilen Eurofighter savaş uçaklarına katkıda bulunduğu için ihracat durumunda buna onay vermesi gerekiyor. Alman medyasında geçen hafta koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller Partisi arasında, Suudi Arabistan'ın satın almak istediği Eurofighter savaş uçağının satışı konusunda anlaşmazlık olduğu iddia edilmişti. Bu konudaki nihai kararın, Federal Güvenlik Konseyi tarafından verileceği bildirildi.

  • Macron'un sosyal medya sansürü açıklaması tepkilere neden oldu
    05 Tem Macron'un sosyal medya sansürü açıklaması tepkilere neden oldu

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sosyal medyaya erişimin engellenebileceği yönündeki açıklaması, tepkilere neden oldu. Macron'un açıklamalarına karşı çıkan Fransız milletvekilleri ve sosyal medya kullanıcıları, bu söylemlerin diktatörlüğe benzediğini ve ülkenin kontrolünü kaybettiğini ifade etti. Macron'un açıklamaları, Fransa'da düzenlenen protestoların ardından Senato'da görüşülen sosyal medya içerik kaldırma tasarısıyla da bağlantılı olarak değerlendirildi.

  • Faşizm Nedir? Özellikleri ve Kökenleri
    04 Tem Faşizm Nedir? Özellikleri ve Kökenleri

    Faşizm nedir, ne anlama gelir? Faşizm neyi savunur, özellikleri neler? Faşizmin kökeni nedir? Bu haberde faşizmin tanımı, özellikleri, kökenleri ve günümüzdeki geçerliliği hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca faşizme karşı mücadele etmek için neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

  • Eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu'nu diktatörlükle suçladı
    18 Haz Eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu'nu diktatörlükle suçladı

    Eski Devlet Bakanı ve CHP milletvekili Mehmet Sevigen, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için oldukça sert ifadeler kullandı. Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu bana göre bir diktatör. İlk defa Kemal Bey zamanında grup başkanvekilleri atamayla gelmiş. 80 tane danışman almış atama yapmış. Bu Jeremy Rifkin ne kadar para verdi belli değil. MYK'nın ve Parti Meclisi'nin haberi yok" diye konuştu.

  • İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin eşi Venezuela'da konuştu
    15 Haz İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin eşi Venezuela'da konuştu

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin eşi First Lady Cemila Alamolhoda, İran ile Venezuelalı kadınlar arasında ortak noktalar olduğunu ve iki ülkenin de aileye büyük önem verdiğini söyledi. Resmi ziyaret için Venezuela'da bulunan Reisi'nin eşi Alamolhoda'ya Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun eşi Cilia Flores eşlik etti. Liderler arasındaki görüşme trafiğinin tamamlanmasının ardından Alamolhoda, Venezuela merkezli Telesur kanalına konuştu.

  • Macaristan Dışişleri Bakanı: İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye ile karşılıklı bilgilendirme konusunda anlaştık
    14 Haz Macaristan Dışişleri Bakanı: İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye ile karşılıklı bilgilendirme konusunda anlaştık

    Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin her adımında, Türkiye ile 'karşılıklı bilgilendirme' konusunda anlaştıklarını söyledi. Szijjarto, İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda yeni mevkidaşı Hakan Fidan ile görüştüğünü belirterek, 'Türkiye ile bu konuda gelecekte atacağımız adımlar hakkında karşılıklı olarak birbirimizi bilgilendirmede anlaştık.' dedi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşı ve Türkiye ile ilişkiler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

  • İspanya'da Franco dönemi toplu mezarlardan 128 kişinin kalıntıları çıkarılıyor
    12 Haz İspanya'da Franco dönemi toplu mezarlardan 128 kişinin kalıntıları çıkarılıyor

    İspanya'da diktatör Franco döneminde öldürülüp Cuelgamuros Vadisi'ndeki toplu mezarlara gömülen yaklaşık 33 bin kişiden 128'inin kalıntıları çıkarılarak kimlik tespitine başlandı. Diktatör Franco'nun talimatıyla inşa edilen bölgede iç savaş ve diktatörlük döneminde iki taraftan da hayatını kaybeden İspanyolların toplu mezarları bulunuyor. Cuelgamuros Vadisi'ndeki toplu mezarlara gömülen kişilerin kalıntılarının çıkarılması için çalışma başlatıldı.

  • Nikaragua'da sürgüne gönderilen muhaliflerin mal varlıklarına el konuldu
    10 Haz Nikaragua'da sürgüne gönderilen muhaliflerin mal varlıklarına el konuldu

    Nikaragua'da 9 Şubat'taki tahliyelerinin ardından ABD'ye sürgün edilen 222 muhalifin tüm mal varlıklarına devlet lehine el konuldu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararın, muhaliflerin halkın bağımsızlığı ve egemenliğini zedelemelerinin yanı sıra şiddet, terörizm ve ülkenin ekonomisine zarar verdiklerinin teyit edildiği gerekçesiyle alındığını duyurdu. Mal varlıklarına el konulanların arasında 7 eski cumhurbaşkanı adayı, avukat, eski Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi (FSLN) mensupları, insan hakları savunucuları ve hükümetin politikalarını eleştiren gazeteciler de yer alıyor.

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Sanayici ve İş Adamları Buluşması'na Katıldı
    09 Haz Çevre Bakanı Özhaseki, Sanayici ve İş Adamları Buluşması'na Katıldı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir düğün salonunda düzenlenen Sanayici ve İş Adamları Buluşması'na katıldı. Özhaseki, seçim sonuçları, deprem ve Türkiye'nin büyüme hızı hakkında açıklamalarda bulundu.

  • Özhaseki: Depremzedelerin konut talebine yeni formüller buldum
    09 Haz Özhaseki: Depremzedelerin konut talebine yeni formüller buldum

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelerin konut talebine ilişkin yeni formüller bulduğunu ve bunları Cumhurbaşkanı'na arz edeceğini söyledi. Ayrıca, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Özhaseki, Kayseri'de 6 milletvekili çıkardıklarını ve 8'incisi olarak kendisinin de seçileceğini belirtti.

  • Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni Dost ve Kardeş Ülkelerde Yakından Takip Edildi
    03 Haz Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni Dost ve Kardeş Ülkelerde Yakından Takip Edildi

    Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi dost ve kardeş ülkelerde yakından takip edildi. Törende, bu ülkelerin liderlerinin de yer alması, törene olan ilgiyi artırdı. İlgili haberler bu ülkelerin basınında geniş yer buldu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin şanını korumak için çalışmaya söz veriyoruz
    03 Haz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin şanını korumak için çalışmaya söz veriyoruz

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından atlı birliklerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hareket ederken yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin şanını ve şerefini korumak, itibarını arttırmak adını tüm dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz dedi. Törende, 21 devlet başkanı ve 13 başbakan uluslararası kuruluş temsilcileri katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başladı
    03 Haz Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'ndaki Göreve Başlama Töreni'nde yaptığı konuşmada, 85 milyonun tamamını bağrına basacaklarını ve muhalefetin de milli iradeyle barışmasını istediklerini söyledi. Erdoğan, 50'si devlet ve hükümet başkanı olmak üzere, toplam 81 ülkeden 100'e yakın konuğun katıldığı törende yaptığı konuşmada, seçimlerin ardından dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacaklarını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başlama Töreni'nde Konuştu
    03 Haz Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başlama Töreni'nde Konuştu

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen 'Göreve Başlama Töreni'nde konuştu. Törene 21 devlet başkanı, 13 başbakan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz gazileri, büyükelçiler, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim insanları, sporcular, milletvekilleri, 81 ilin valisi, sanatçılar, medya yöneticileri, AFAD arama-kurtarma ekipleri, depremzedeler katıldı. Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, yeni kabineyi açıklayacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başlama Töreni'nde Konuştu
    03 Haz Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başlama Töreni'nde Konuştu

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen 'Göreve Başlama Töreni'nde konuştu. Törene 21 devlet başkanı, 13 başbakan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz gazileri, büyükelçiler, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim insanları, sporcular, milletvekilleri, 81 ilin valisi, sanatçılar, medya yöneticileri, AFAD arama-kurtarma ekipleri, depremzedeler katıldı. Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, yeni kabineyi açıklayacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bir 'büyük kucaklaşmaya' ihtiyacı olduğunu belirtti
    03 Haz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bir 'büyük kucaklaşmaya' ihtiyacı olduğunu belirtti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına kavuşmanın heyecanını yaşadığımız bu yılda Türkiye'nin bir 'büyük kucaklaşmaya' ihtiyacı olduğunu belirtti ve tüm vatandaşları bir 'kardeşlik seferberliği' başlatmaya davet etti. Ayrıca, muhalefetin de mesuliyet bilinciyle hareket etmesini beklediğini vurguladı ve Türk demokrasisinin rüştünü dünyaya bir kez daha ispat ettiğini söyledi.

  • İspanya'da Katolik Kilisesi, 1940'lardan bu yana 728 din görevlisine yönelik 927 çocuk istismarı şikayeti aldı
    02 Haz İspanya'da Katolik Kilisesi, 1940'lardan bu yana 728 din görevlisine yönelik 927 çocuk istismarı şikayeti aldı

    İspanyol Piskoposluk Konferansı (CEE), İspanya'da Katolik Kilisesi bünyesinde çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının araştırıldığı raporunu açıkladı. Rapora göre, 1940'tan bu yana 927 çocuk istismarı şikayeti alındı ve suçlamaların yüzde 75'i 1990 öncesine ait. 728 din görevlisinden yüzde 52'si din adamı, 208'i rahip değil. CEE, geçmişin acı olaylarından ders alındığını ve özür dilediğini belirtti.

  • CHP'li Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na eleştiri: 'İstifa et bir başkası gelsin, babasının çiftliği değil ki'
    01 Haz CHP'li Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na eleştiri: 'İstifa et bir başkası gelsin, babasının çiftliği değil ki'

    Devlet eski Bakanı ve 23'üncü Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, seçim sonrası Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiri getirdi. Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini belirterek, 'Bunlar partiye çöktü, kalkmıyorlar, Kemal Bey halkı unuttu' dedi.

Advertisement