HDP'li Vekillerinden, İnşaat İşçileri Sendikası ile Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

HDP'li Vekillerinden, İnşaat İşçileri Sendikası ile Basın Toplantısı

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

10.09.2014 17:02  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

HDP Mersin Milletvekili Kürkçü, Meclis'te İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ve diğer iş kazalarına değindi. Kürkçü, dün hükümet tarafından Uluslararası Çalışma Örgütü'nün genel sözleşmelerinin altındaki çekincelerini Türkiye'nin kaldıracağını ve sözleşmenin tamamını imzalayacağını duyduklarını ve bunun gerçek olmasını temenni ettiklerini söyledi. Bunu Türkiye'nin şimdi imzalamasının nedeninin tepkileri yatıştırmak olduğunu savunan Kürkçü, sadece bu yıl bin 200'den fazla işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. Kürkçü, inşaatların açık ve saydam bir biçimde denetlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı göreve davet etti. Kürkçü, burada da bir açmazla karşı karşıya kalındığını söyleyerek, "Bakanlığın gönderdiği müfettişlerin ücretlerinin işveren tarafından verilmesi gerekiyor. İşveren ile müfettiş arasında çalışan ve çalıştıran ilişkisi doğduğu andan itibaren o müfettişlerin işverenin kusurlarını ortaya çıkarması, kamuoyu önüne koyması ve denetim talep etmesinin ne kadar güç ve imkansız olduğunu görebilirsiniz" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Tuncel ise, iş kazalarının önlenmesi için köklü bir çözüme ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu alandaki sorunların bir bütün olarak ele alınması gerektiğini bildirdi. Türkiye'de işçi yaşamının çok ucuz olduğunu ve yaşam koşullarının düzelmesi gerektiğini kaydeden Tuncel, inşaat işçileri için işsizlik fonunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini anlattı.

İnşaat İşçileri Sendikası adına konuşan Serdar Ben ise, şantiyelerde iş güvenliği uzmanlarının işverene bağlı çalıştıklarını ifade ederek, söz konusu denetimlerin bağımsız kurumlarca yapılması gerektiğini söyledi. Ben, inşaat işçilerinin sigorta ve emeklilik konusundaki sorunlarının acilen çözüme kavuşturulmasını istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika HDP'li Vekillerinden, İnşaat İşçileri Sendikası ile Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement