HDP'li Milletvekillerinden Polis Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

HDP'li Milletvekillerinden Polis Hakkında Suç Duyurusu

HDP\'li Milletvekillerinden Polis Hakkında Suç Duyurusu

Hakkari'de düzenlenen yürüyüş esnasında yaralanan HDP Hakkari Milletvekilli Irmak ve beraberindekiler, polisler hakkında suç duyurusunda bulunarak, oturma eylemi yaptı.

12.11.2015 15:50  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de düzenlene yürüyüş esnasında yaralanan HDP Hakkari Milletvekilli Selma Irmak ve beraberindekiler, polisler hakkında suç duyurusunda bulunarak, oturma eylemi yaptı.

Dün akşam Hakkari Üniversitesi Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) tarafından düzenlenen yürüyüşe polisin müdahalesi sonucu HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak kulağından yaralanırken, Abdullah Zeydan ise sol bileğinden yaralanmıştı. Milletvekilleri Selma Irmak ve Nihat Akdoğan, avukatları Gülabi Seven ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek polisler ve emri verdiğini iddia ettikleri Hakkari Valisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Milletvekillerine HDP ve DBP eş başkanları da eşlik etti.

Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Milletvekili Selma Irmak, "Bu olayda görev yapan kolluk görevlilerinin, özel harekat timlerinin, termal kameralı zırhlı aracın içinde bulunup bize ateş açan polislerin derhal görevden alınmasını istiyoruz. Bu talimatı veren ve emniyet müdürünün görevden alınmasını istiyoruz. Valilik hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bugüne kadar Hakkari'de yaşanan bütün ölümcül olayların talimatlarının valilikten geldiğini çok iyi biliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından milletvekili ve beraberindekiler, 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı. Basın açıklaması öncesinde ise çarşı merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP'li Milletvekillerinden Polis Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement