Hdp'li Önder: Türbe'nin Taşınmasını Sinirlioğlu ile Ben Organize Ettim 3- - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Önder: Türbe'nin Taşınmasını Sinirlioğlu ile Ben Organize Ettim 3-

Hdp\'li Önder: Türbe\'nin Taşınmasını Sinirlioğlu ile Ben Organize Ettim 3-

Dha ANKARA- HDP'li Önder: Türbe'nin taşınmasını Sinirlioğlu ile ben organize ettim Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için toplandı.

01.10.2015 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA- HDP'li Önder: Türbe'nin taşınmasını Sinirlioğlu ile ben organize ettim

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için toplandı. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Davutoğlu'nun da PYD'ye teşekkür ettiğini, bunun belgelerle kayıtlarda mevcut olduğunu belirterek, "O dönem Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Sayın Feridun Sinirlioğlu ile birlikte ben türbenin taşınmasını organize ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından sıra seçim kabinesine dışarıdan atanan bakanların yemin etmesine geldi. Ancak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bakanların yemin etmeden Erdoğan'ın konuşmasını Meclis Genel Kurulu'nda dinleyemeyeceklerini savundu. Bunun üzerine usül tartışması yapıldı. Daha sonra 7 Haziran seçimleri sonrası kurulan seçim hükümetinde görev yapan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca'nın görevlerinden istifa etmelerinin ardından, yerlerine atanan AB Bakanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ile Kalkınma Bakanı M. Cüneyd Düzyol yemin ettiler. Oturumda, AK Parti Grubunun TBMM'nin seçim sonrasına kadar tatile girmesine dair önerisi görüşüldü. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, 1 Kasım'da yapılacak seçim sebebiyle arkadaşların çoğunun sahada olacağını ifade etti. 30 gün boyunca sahada yapılacak seçim çalışmasının bir yarışma olduğunun düşünülmesini isteyen Kubat, "Bu kısa sürede Meclisin çalışmasına devam etmesinin çok faydalı olacağı kanaatinde değilim" diye konuştu.

"AHMET HAKAN'A YAPILAN SALDIRI BİLE BİLE, GÖZ GÖRE GÖRE GELMİŞTİR"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bugün şehit olan askerler ile Ankara'da yaşanan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarını hatırlatarak hükümeti ve eleştirdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı kınadığını da belirten Gök, "Türkiye'nin, medya tarihinin en utanç bir sahnesine şahit olduk. Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu saldırı, bile bile, göz göre göre gelmiştir. Adeta himaye edilmiştir. Ahmet Hakan koruma talep etmiştir; bayramdan sonra bakarız denerek geçiştirilmiştir. Bu saldırının sorumlusu İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürüdür" şeklinde konuştu.

"İSTEDİĞİNİZ KADAR SEÇİMLERİ TEKRARLAYIN, SANDIKLARIN YERİNİ DEĞİŞTİRİN, İSTEDİĞİNİZ SONUCU ALAMAYACAKSINIZ"

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı. Buldan, "Ülkemiz bir savaş hali yaşarken; sivil insanlar katledilirken, halkın iradesi olan, seçilmiş milletvekilleri ve genel kurulu tatile sokmak doğru bir tutum ve davranış değildir. Aslında en fazla çalışmamız gereken günleri ve en fazla yasaların çıkarılması gereken günleri yaşıyoruz. Meclis bugün çalışmayacaksa ne zaman çalışacak? Komisyonlar kurulmamış, esas tartışılması mesele budur. Komisyonlar kurulmalı ve tatil kararı o zaman alınmalıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Buldan, "Başkanlık hırsı, AKP'yi tek başına iktidar yapma hırsı yüzünden, bu ülke yeniden bir seçim kararı almak zorunda kaldı" dedi. Buldan konuştuğu kürsüden Cizre'de sokağa çıkma yasağı döneminde öldürülen, yaralanan ve buzdolabında saklandığı iddia edilen kişilerin fotoğraflarını göstererek, "Üç yaşındaki bir bebek terörist olabilir mi? Vicdanlar bile ağladı buna. Cenazelerimizi buzdolaplarında saklamak durumunda kaldık? Ölümleri ayrıştırarak bu ülkeye barışı getiremeyiz. Bu ülkenin özgürlüğe, kardeşliğe, barışa ihtiyacı var" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini söylediğini hatırlatan Buldan, "Kürtleri HDP'nin temsil etmediğini söyledi. Diyarbakır'da AKP'nin 1 milletvekili var. Hakkari'de 3 sıfır yaptık. Iğdır'da 2 sıfır yaptık. Diğer illerde o aldığınız birer milletvekilini de Kasım'da geri alacağız. İstediğiniz kadar seçimleri tekrarlayın, sandıkların yerini değiştirin, istediğiniz sonucu alamayacaksınız" diye konuştu.

"OSLO'DA NE GÖRÜŞÜLDÜ?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, bir dönem PKK terör örgütünün vahşetini simgeleyen 6 aylık bir bebeğin kurşunlanmış fotoğrafını tabletinden milletvekillerine doğru açarak konuştu. Vural, basına yönelik saldırıların çok ciddi bir hal aldığına dikkat çekti. Çözüm sürecini eleştiren Vural, Oslo'da ne görüşüldüğünün açıklanmasını istedi. Parlamenter demokrasinin dolaba, bekleme odasına alındığını dile getiren Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi değil seçime götürme görevi verildiğini savundu. Yapılan oylamada AK Parti Grubunun TBMM'nin seçim sonrasına kadar tatile girmesine dair önerisi kabul edildi.

"GÜCÜ YÜZDE 13'TEN DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DAN ALIYORSUNUZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, teröre anladığı dilden cevap verildiğini söyledi. Bu süreci kimin başlattığının çok iyi bilinmesi gerektiğini belirten Aydın, HDP ve terör örgütü PKK'nın bazı açıklamalarından örnekler verdi. HDP'nin yüzde 13'e de haksızlık ettiğini savunan Aydın, "Gücü yüzde 13'ten değil terör örgütü PKK'dan alıyorsunuz. Gücünüzü terörden alarak mı barış istiyorsunuz?" diye konuştu. Cumhurbaşkanına söylediklerinin kaçta kaçını terör örgütüne söylediklerini soran Aydın, Kürtlerin barış istediğine dikkat çekti.

"BİZ SIRTIMIZI, IŞİD VAHŞETİNE KARŞI İNSANLIK MÜCADELESİ YÜRÜTEN YPG-YPJ'YE DAYIYORUZ"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sataşmadan dolayı söz istedi ancak Meclis Başkanı İsmet Yılmaz söz vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz" sözlerine çok hassasiyet gösterildiğine dikkati çekti. Önder, 'Sayın Davutoğlu da Rojova'ya, PYD'ye teşekkür etti" diye konuşurken, AK Parti sıralarından gelen protesto sözlerine karşılık Önder, bunun kayıtlarda mevcut olduğunu söyleyerek, "O dönem Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Sayın Feridun Sinirlioğlu ile birlikte ben türbenin taşınmasını organize ettik" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Önder: Türbe'nin Taşınmasını Sinirlioğlu ile Ben Organize Ettim 3- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de küçük yaştaki çocuğuna tır kullandıran ve o anları sosyal medyada paylaşan baba, idari para cezası kesilerek hakkında işlem başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tırda bulunan küçük çocuğunun ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak suçundan dolayı babasına ceza kesildiğini tespit etti. Ayrıca baba ve kızı hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.


Advertisement