HDP'li Sarıyıldız'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu - Son Dakika
Güncel

HDP'li Sarıyıldız'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu

HDP\'li Sarıyıldız\'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bazı gazetelerde kendisi ile ilgili çıkan haberleri yalanladı ve "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu." dedi.

26.07.2015 15:22  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bugün bazı gazetelerde kendisi ile ilgili çıkan haberleri yalanlayarak, söz konusu fotoğrafların geçen yıl çekildiği ve habere konu olan PKK'ya silah sevkiyatı ile ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. Halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, ifade edilen komploda tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil." dedi

"KİRLİ BİR KOMPLO DEVREYE SOKULDU"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hem sözlü hem de yazılı olarak yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Mem u Zin Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Sarıyıldız, kendisine bir komplo düzenlendiğini belirterek, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. Halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, ifade edilen komploda tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil.

"GENÇLİK TEŞKİLATININ ŞÖLENİ SIRASINDA BU TEZGAH KURULDU"

Geçen sene Kobane sınırında çetelerçe kuşatıldığı bir zamanda, halkımız sınırda nöbet tuttu. Birkaç vekil arkadaşlarımızla beraber, halkımız arasında orada bulunduk. Ceylanpınar'da partimizin gençlik teşkilatının düzenlediği bir şölene gittiğim esnada, bu tezgah kuruldu. Daha doğrusu oraya giderken şoförüm olan arkadaş o gün hastanede ameliyatta olduğu için, orada nöbette bizimle kalan bir gençle birlikte gittik. Ceylanpınar şehir merkezine vardığımızda, o genç bir sigara almak için araçtan indiğinde bir daha gelmedi. Hemen il valisini aradım, vekillerimizi aradım, ilçe teşkilatımızı aradım, olanları anlattım. Bütün olay bundan ibaret" dedi.

"PARTİMİZİN BAŞARISI DARBELENMEYE ÇALIŞILIYOR"

Olayın geçen yıl yaşanmasına rağmen, çatışmaların başladığı bir zamanda devreye sokulduğunu savunan Sarıyıldız, "Düşünün olaydan sonra 1 yıl geçmiş ve böylesi bir zamanda, bu darbenin devreye konulması, bunlar piyasaya servis ediliyor olması, algı yönetmeye çalışılıyor. Bunun üzerinden partimizin başarısı krinimize etmeye, aslında darbelenmeye çalışılıyor. Bir iktidar, iktidarını kaybettiğinde ne kadar çılgın olacağını, her türlü insani ahlaki ölçüleri bir tarafa bırakacağını, bu aralar görüyoruz.

"ÜLKEYİ MEŞRU OLMAYAN BİR HÜKÜMET YÖNETİYOR"

Bu komplo şahsımda görüyoruz ki alçakca bir oyun. Bizimle sınırlı kalsa her neyse, bu bir komplodur, sineye çekersiniz ama bunun üzerine bu ülke savaşa sürüklenmek isteniyor. Şuan iktidarını kaybetmiş bir iktidar var, bu ülkeyi meşru olmayan bir hükümet yönetiyor ve her türlü kirli oyunu devreye sokmaktan geri kalmıyor" diye konuştu.

"BİZİM ÜZERİMİZDEN ÜLKE SAVAŞA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR"

Cizre'de dün akşam 21 yaşındaki Abdullah Özdal'ın öldürülmesini değerlendiren HDP'li Sarıyıldız, Türkiye'nin savaşa sürüklenmeye çalışıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"Daha dün akşam Cizre'de 21 yaşındaki bir gencimiz polis tarafından vurularak öldürüldü. Şuan ülkenin dört bir tarafı savaş alanına dönmüş durumda. Asıl bizim endişelendiğimiz bu böylesi bir süreçte partimizi yıpratmak, krimine etmek, önünü kesmek, çünkü partimiz bu kokuşmuş ortamda halkımızın yegane umudu olmuştur. Önünü almaya dönük, yani erken bir seçime dönük, aslında kirli oyunlardır. Bunlar şüphesiz bizi çok öfkelendirdi ama kaygımız bireysel değil, bizim üzerimizden bu ülke savaşa sürüklemek isteniyor.

"BÖYLE BİR OLAY YAŞANDI NİYE BİR SENE BEKLİYORSUNUZ"

Hergün çocuklarımız ölüyor, bu kirli bir oyun. Bu nedenle iktidara yakın duran söz konusu olan medyanın hepsini şiddetle lanetliyoruz. Hepsi hakkında teker teker suç duyurusunda bulunduk. RTÜK'e şikayette bulunduk, bu çok kirli bir oyundur. Madem geçen sene böyle bir şey yaşandı niye bir sene bekliyorsunuz? Niye böylesi kritik günleri, halkın yeterince gerildiği zamanları bekliyorsunuz? Kaldı ki elinizde hangi bilgi var? Hangi bilgiye dayanarak alçakça bu oyunu devreye sokuyorsunuz?

"GÖZALTINA ALINAN ÇOCUK ÜZERİNDEN OYUN KURGULANIYOR"

Sözüm ona biz silah almışız. Hani nerde o silahlar? Kim verdi, nasıl alındı, nereye götürüldü? Böyle bir bilgi yok. Ne olmuş; benimle oraya gelen bir çocuk gözaltına alındı. Senaryo çocuğun üzerinden kurgulanıyor ve biz ona dahil edilmeye çalışıyoruz. Partimiz bu oyuna dahil edilmeye çalışıyorlar.

"SAĞDUYULU YAKLAŞIMIMIZ ONLARI ÇILDIRTIYOR"

Çünkü şuan mevcut ortamda sağduyulu yaklaşım, bunca acıya rağmen, bunca kayba rağmen, onlarca arkadaşımızı kaybetmemize rağmen, ülkenin dört bir yanında onlarca güzel çocuğumuzu kaybetmemize rağmen, hala sağduyulu yaklaşıma devam ediyoruz. Bu onları çıldırtıyor, bu onların savaşcı politikasını deşifre ediyor. O nedenle ahlaksızca pervasızca saldırıyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Sarıyıldız'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (93)

  • Kaptan 35: HDP +Ermenistan =amerika israil 53 13 Yanıtla
  • beko: oruspu çocuğu.olayı tam tersine çevirmede üstünüze yok laf kalabalığı yapma her şey meydanda.... 54 10 Yanıtla
  • wake up: O....cocuklari bile bunlardan daha mahsumdur 47 2 Yanıtla
  • urfali: Tabi, tabi bir siz dogrucusunuz, Yalancılar.Yalancılar partisi eş başkanı,vatan haini. 41 4 Yanıtla
  • agrsv123: " o cocuk yanımdan sigara almaya gitti bi daha gelmedi " salak herif cocuk bile inanmaz bu aciklamaya 36 9 Yanıtla
  • paşalı: ulam köpekler sizin suratınısda meymenet yok birkeresinde siz tcye yakışmıyosunuz 38 4 Yanıtla
  • ZAZA NİYAZİ: ZAZA NİYAZİ:PKK ÇOK ŞİDDETLİ SAVAŞA HAZIRLANIYI.. HEMEN VURULMALI İMHA EDİLMELİTek çözüm kürtlere karşı Zazaları desteklemek... kürtlerin hakkından ancak Zazalar gelir 34 6 Yanıtla
  • sahin bey: Bunlar para de her boku yerler .adamlar vatani satmayi gose almis kansizlar her sey beklenir alllah allah qllah taru mar eylle siyan eylle vatanima bayrama goz dikeni siyan eylle ammin 32 5 Yanıtla
  • mhp: vatan hainleri birgün bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz ekmek yediği tekneye ihanet içinde olanlar konuşuyor bizlerde inandık terbiyesiz aşağılık herif 32 4 Yanıtla
  • sahin bey: Kurt kurtler demeyi birakin bunlar serduz dinzis bunlarla kurt adini agsinisa almayin kurt asil kurt dindar vatan sever namuuslu misafir per onurlu ben hdp. Eyle kurdu ayni karade gorunmrsine karsiyim ben kurt kokenli turkiye halki olmaktan onur duyorum. 30 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği
    19:33 Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği

    Sincan Cezaevi'nde yargılanan sanık Ayhan Bora Kaplan ve diğer sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Duruşma 18 Nisan Perşembe günü devam edecek. Sanık Kaplan, gizli tanıkların ifadesinin usule uygun alınmadığını iddia etti. Ayrıca, araç ve telefon konularında da kendini savundu. Diğer sanıklar da savunmalarını yaptı ve tahliye taleplerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı ile sanık Kaplan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

  • Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı
    19:27 Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.

  • Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi
    19:23 Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi

    Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, yelkenciler Marmara Denizi açıklarında gösteri sundu. Römorkörlerin yelkencilerin arkasından su püskürtmesi izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, etkinliklerin amacının kentin turizm potansiyeline dikkat çekmek olduğunu belirtti ve Tekirdağ'ın yelken sporunda önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek
    19:18 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek

    Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından düzenlenen 5. TYBA Yacht Charter Show, Fethiye'de 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Türkiye'nin turkuaz kıyıları ve komşu sularda faaliyet gösteren lüks yatlar sergilenecek ve dünya genelinden 300'den fazla sektör profesyoneli katılacak.


Advertisement