HDP'li Tan: HDP, PKK'nın Yanlışına da 'Yanlış' Diyebilmeli - Son Dakika
Politika

HDP'li Tan: HDP, PKK'nın Yanlışına da 'Yanlış' Diyebilmeli

HDP\'li Tan: HDP, PKK\'nın Yanlışına da \'Yanlış\' Diyebilmeli

Demirtaş'la yaşadığı söz düellosu sonrası sessiz olan Altan Tan, Kuzey Irak televizyonuna konuştu: HDP PKK'nın de yanlışına yanlış diyebilmeli. Ana mesele budur.

02.12.2016 12:51  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, devletin, AKP'nin, CHP'nin, MHP'nin bütün yanlışlarını söylediklerini ve siyasetlerinin ana ekseninin bu olduğunu belirterek, "Ama, HDP PKK'nın de yanlışına yanlış diyebilmeli. Ana mesele budur. HDP kendi siyasetini üretmelidir" dedi.

KUZEY IRAK TELEVİZYONUNA KONUŞTU

Kuzey Irak Erbil merkezli K24 Televizyonuna konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP'li vekillerin tutuklanması ve gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. HDP'li Tan, Türkiye'nin de şu an en önemli sorununun Kürt Sorunu olduğunu, HDP ile ilgili tutuklamaların sorunu daha da çözümsüz hale getirdiğini savundu.

"PKK'NIN YANLIŞINA DA YANLIŞ DİYEBİLMELİ"

HDP olarak Türkiye'de devletin, AKP'nin, CHP'nin, MHP'nin bütün yanlışlarını söylediklerini ifade eden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan şöyle dedi:

"Siyasetimizin ana ekseni bu. Ama HDP PKK'nin de yanlışına yanlış diyebilmeli. Ana mesele budur. Siz devletin, AKP'nin, MHP'nin, CHP'nin bütün yanlışlarını nasıl söyleyebiliyorsanız PKK'nin de yanlışına yanlış deme mecburiyeti vardır. Birinci sorun budur. ve özgün siyaset üretmelidir HDP. Kendi siyasetini üretmelidir. Ana mevzu budur."

DAHA ÖNCE DE ELEŞTİRMİŞTİ

Daha önce de partisine yönelik eleştiriler yapan HDP'li Altan Tan, "Eğer bu savaş stratejisi ve ağırlıklı sol, seküler söylem devam ederse HDP dışında yeni siyasi arayışlar doğabilir." demişti.

Tan, 1 Kasım seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede de "PKK'nın, YDG-H'nin savaşı şehir merkezlerine taşıması, demokratik özerkliği sadece öz savunma ve hendeğe indirgeyen davranışı yanlıştı. Halk buna ilk günden tepki verdi. Ancak bu yanlışta ısrar edildi. HDP'nin gücü ise maalesef bu yanlışı önlemeye yetmedi" demişti.

DEMİRTAŞ'LA SÖZ DÜELLOSU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Altan Tan'ı hedef alarak, ''7 Haziran'da 1 Kasım'da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır" demişti.

Demirtaş'ın sözleri üzerine Altan Tan, "Yol ayrımında olan Altan Bey'dir. Biz bir yol ayrımında değiliz demişse bir arkadaşımız o da demek ki yolunu belli etmiştir" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika HDP'li Tan: HDP, PKK'nın Yanlışına da 'Yanlış' Diyebilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement