HDP'li Vekil Öcalan Posteri İle Yürüdü, Tehdit Yağdırdı - Son Dakika
Güncel

HDP'li Vekil Öcalan Posteri İle Yürüdü, Tehdit Yağdırdı

HDP\'li Vekil Öcalan Posteri İle Yürüdü, Tehdit Yağdırdı

Başkanvekili Safure Güneş'in jopla yaralanması için düzenlenen protesto gösterisine katılan HDP'li Özdal Üçer "Haddinizi aşarsanız Kobani'deki direnişi görürsünüz" dedi.

29.01.2015 15:28  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Muradiye İlçesi Belediye Başkanvekili DBP'li Safure Güneş'in polisin müdahalesi sırasında jopla yaralanması, düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Elinde Öcalan posteri taşıyarak yürüyüşe katılan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Haddinizi aşarsanız Kobani'deki direnişi görürsünüz" dedi.

"HESAP VERECEKLER"

Van'ın Muradiye ilçe meydanında toplanan aralarında HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi ve partililerin bulunduğu yaklaşık bin kişi geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi Belediye Başkanvekili Safure Güneş'e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtirken, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, sorumluların hesap vereceğini söyledi.

"HADDİNİZİ BİLMEK İÇİN KÜRTLERİN SİLAHLANMASI MI GEREKİYOR?

Sorumluların en kısa zamanda görevden alınması gerektiğini belirten HDP Milletvekili Üçer şunları söyledi:

"Belediye başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu zulmü yapan kim olursa olsun bunlar halka hesap verecek. Bize 'taziyelerde fotoğraf asmayın, eylemlerde slogan atmayın, yürürken sayın Öcalan'ın fotoğraflarını taşımayın' diyorlar. Sıkışınca da İmralı'ya gidip Sayın Öcalan'a koşuyorlar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 'Silahlar sussun, demokratik siyaset konuşsun' diyor. Sizlere haddinizi bildirmesi için Kürtlerin silahlanması mı gerekiyor? Yok eğer haddinizi, sınırınızı aşarsanız, burada da Kobani direnişinin aynısını görürsünüz. Sizin tankınız, topunuz varsa bizim halkımız, hakkımız ve yüreğimiz var. Bunların tuzu şimdi kuru. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 'gerilla silahı sustursun, artık çatışmalar dursun' dedikten sonra, gerilla silahlı güçleri bu alandan çekildikten sonra, sözüm ona IŞİD destekçisi devlet görevlileri de burada tankları, panzerleri ile dolaşmaya başladı. Peki gerilla buradayken neden çıkamıyordunuz?"

ÖCALAN'IN POSTERİNİ TAŞIDI

Konuşmaların ardından kalabalık slogan atarak yürüyüşe geçti. Bu sırada polis barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine HDP'li Milletvekili Özdal Üçer, eline Abdullah Öcalan'ın posterini alarak öne geçip polis barikatını aşmak istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından, polis barikatı açarak yürüyüşe izin verdi. Slogan atarak Muradiye Belediye binası önüne kadar yürüyen kalabalık olaysız dağıldı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Vekil Öcalan Posteri İle Yürüdü, Tehdit Yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (144)

  • Mardini: Piercingli çocuklar yine almış telefonu eline gerçek hayatta yapamadığı delikanlılığı burada yazarak yapıp ego tatmini peşinde:) siz kim kürde kafa tutmak kim. Bu tarz benim başlıyor kaçırma. Her bıji kürd... 15 47 Yanıtla
  • Nusaybin: Hellal Olsun Sayin millet vekilim.herkes birgun diz çökecek Faşist polisler dahil. 14 47 Yanıtla
  • zeynel agrasyan: PKK DUNYAYA SULTAN OLACAK TURK DESACILAR CUMHURBASKANIZ DEŞŞ DİR DEŞŞŞŞ 11 40 Yanıtla
  • OLAN GARİBAN KÜRT ÇOCUKLARINA OLUYOR.: Kürt lerin de adını lekeliyorsunuz. eskiden benim çocukluğumda kürt deyince akla müslüman takva yiğit mert dürüst akla gelirdi. şimdi ise siz gibilerin sayesinde kürt deyince insanların aklına mafya eroinci tozcu kapkaçcı kavgacı vurducu kırdıcı akla geliyor. . bir kürt olarak sizin gibi insanlardan utanıyorum. 43 5 Yanıtla
  • Müdür: Karabüklü zırto vız vız konuşup hav hav havlama. İşiniz gücünüz klavye delikanlılığı. İcraat sıfır. Sen kimsin ki halkın vekiline laf söyliyecen yawru çık ortaya söyle de görelim :) 10 32 Yanıtla
  • zeynel agrasyan: ULAN PKKLILAR KARDESIMIZ ERMENI OLARAK ARKANIZDAYIZ TURKLERE OLUM AZERBAYCAN AZ KALDI 4 37 Yanıtla
  • YETER ARTIK YETERRRRRRR: Ey a. k. p. 'ye oy veren kardeşlerim görüyorsunuz değilmi memleketi ne hale getirdiniz. Bu günahlara hepiniz ortaksınız. EY BAHÇELİ SENDE GİDECEKSEN GİT GİTMEYECEKSEN ÜLKÜCÜLERİN ÖNÜNE SET ÇEKME, KANIMIZ AKSADA ZAFER İSLAMIN OLACAK. BÖLÜCÜLER, HAİNLER SABIRLAR TAŞTI AZDINIZ HÜKÜMET SAYESİNDE BİZ ÜLKÜCÜLER ACELE ETMEYİZ AMA KOŞA KOŞA ECELE GİDERİZ. 35 6 Yanıtla
  • URFALI TÜRKMEN: Kobanideki Yürüyüşü Bir daha yapın Yürekliyseniz O zaman neler oldu neler yaşadınız gördük. Öyle insanların dükkanlarına Molotof atmakla erkeklik olmuyor biraz yüreğiniz varsa Hodri Meydan diyeceksiniz. Tüm Vatanseverler o zaman meydanlara inince sizler kaçacak delik ararsınız. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Bayrağımızda Türk bayrağıdır beğenmiyorsan yaşamayın Türkiyede gidin Irağa ne bekliyorsunuz? 29 11 Yanıtla
  • ANGARALI: YÜREK YEMİŞ HERHALDE :D HAVLAYAN KÖPEK ISIRMAZ DERLER. . . 29 8 Yanıtla
  • cCc: Kobanideki direnişi yapabiliyosan hadi buyur yap bakalım yerse 34 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement