HDP'li Vekil Ayla Akat Ata'dan Adalet Bakanlığına Soru Önergesi - Son Dakika
Yerel

HDP'li Vekil Ayla Akat Ata'dan Adalet Bakanlığına Soru Önergesi

HDP\'li Vekil Ayla Akat Ata\'dan Adalet Bakanlığına Soru Önergesi

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a Pozantı Cezaevinde yaşanan sıkıntılara ilişkin soru önergesi verdi.

01.03.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Milletvekilinden Bekir Bozdağ'a soru önergesi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayla Akat Ata, Pozantı Cezaevinde yaşanan sorunlarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesi verdi.

HDP'li Ata, "2012 yılında Pozantı Çocuk Cezaevi'ne konulan çocuklara yönelik taciz ve tecavüze ilişkin haberlerin basına yansımasının ardından, konuyu haberleştiren basın emekçileri yargılanmış ve tutuklanmıştır" dedi.

Bakan Bozdağ'a soru önergesi veren Ata, "basına yansıyan haberlerde, Pozantı'da çocuklara yönelik istismarın faili oldukları gerekçesiyle yargılanan 20 zanlının dosyalarına takipsizlik kararı verildiği belirtilmektedir. Türkiye cezaevlerinde yaşanan işkence, cinsel istismar, çıplak arama, tecrit gibi ağır insan hakları ihlallerinin en can yakıcısı olan çocuklara yönelik işkencenin failleri cezasızlık politikaları ile aklanırken, mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik hak ihlalleri oldukça ağır biçimlerde devam etmektedir. İnsan Hakları Derneği'ne gelen başvurulara göre, Pozantı Cezaevi'nde istismara maruz kalan çocuklardan dördü 'devlet malına zarar verdikleri' gerekçesiyle Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 302. Maddeden müebbet hapis cezasıyla yargılanmaktadır. Bununla beraber, Pozantı'da şiddet ve istismara uğramış çocukların hemen hemen hepsinin 18 yaşını doldurur doldurmaz Kürkçüler F Tipi Cezaevi'ne gönderildiği ve hak ihlallerinin burada da devam ettiğine yönelik iddialar mevcuttur. Mersin'de gösterilere katıldığı için gözaltına alınan çocukların direkt tutuklama istemiyle Mahkeme'ye sevk edilerek tutuklandığı da bilinmektedir. Haklarındaki iddialar henüz kanıtlanmadığı ve davalar devam ettiği halde, Mersin Defterdarlığı tarafından bu çocukların ailelerinden kamu malına zarar verildiği gerekçesiyle binlerce liralık tazminat talep edilmiştir" ifadelerini kullanarak, olayın araştırılması talebinde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Vekil Ayla Akat Ata'dan Adalet Bakanlığına Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement