HDP'li Vekil Yatağa Mahkum Olan Öğretmenin Durumunu Soru - Son Dakika
Yerel

HDP'li Vekil Yatağa Mahkum Olan Öğretmenin Durumunu Soru

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yatalak olan Kumru Konak adlı öğretmen için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soru önergesi verdi.

22.06.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li Aslan'dan "Kumru Öğretmen" soru önergesi

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, 2 yıl önce üzerine inşaattan beton duvarı döşen ve geçirdiği kaza sonrası bir türlü tedavisi yapılamayan Kumru Konak adlı öğretmen için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Kumru öğretmen için "tedavi edilemez" raporunu soran HDP'li Aslan, "Bakanlığınızın 'Türkiye'de tedavi olamaz' raporu olan bir hasta için neden tedavi imkanı sağlanmıyor? Kumru Konak'ın ve benzeri hastalıkların tedavi edilebileceği bir rehabilitasyon merkezi neden açılmıyor? Bakanlığınızın teknik alt yapısı tedaviye yetersiz kalmasının sebebi nedir?" şeklinde soru sordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan HDP'li Aslan "Geçen yıl 8 Haziran 2014 tarihinde Yüksekova'da 30 yaşındaki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak evinde uyurken, yan taraftaki inşaatın 4'üncü katında süren beton dökme çalışması sırasında, binanın duvarının çökmesi ile birlikte çöken duvar ve üzerine dökülen harcın altında kaldı. Çöken duvarın ve harcın altında kalan Kumru Konak ağır yaralandı. İşçilerin yardımıyla duvarın ve harcın altından çıkarılan Konak, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne, oradan da ambulans helikopterle Van'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Beyni bir süre oksijensiz kalan Konak, daha sonra ailesinin isteğiyle getirildiği İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.Geçirdiği talihsiz kaza sebebi ile bilinci kapalı olan yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi veren Kumru, Ege Üniversitesi'nde gördüğü tedavinin ardından yapılacak bir şey kalmadığı sebebi ile evine gönderildi. Kumru'nun evine gönderilme sebebi olarak ise, Türkiye'de bilinci kapalı hastalar için fizik tedavi olanağı bulunmadığı ortaya çıktı" dedi.



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Vekil Yatağa Mahkum Olan Öğretmenin Durumunu Soru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement