HDP'li Vekilde "Elektriğe %250 Zam Yapıldı" İddiası - Son Dakika
Yerel

HDP'li Vekilde "Elektriğe %250 Zam Yapıldı" İddiası

HDP\'li Vekilde "Elektriğe %250 Zam Yapıldı" İddiası

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, elektrik ücretlerine %250 zam yapıldığı iddiasını Enerji Bakanı Berat Albayrak'a sordu.

31.01.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Becerekli: Elektriğe % 250 zam yapıldı!

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, elektrik faturalarına % 250 gizli zam yapıldığına dair duyumlarla ilgili Enerji Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi verdi.

Becereikli, "Dağıtım bedeli" adı altında tahsil edilen ücret ile vergilerin, elektrik kullanım bedelini aştığı ve yurttaşların bu nedenle mağdur olduğunu belirtti.

HDP'li Becerikli, açıklamasında "öyle ki kimi zaman yurttaşlar kullandıkları elektrikten daha fazla ücreti vergi ve dağıtım bedeli altında ödemek zorunda bırakılmaktadır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 gizli zam yapıldığı yönünde haberleri, yapılan zam gizli değil resmi gazetede yayınlanmıştır. Dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir 'vergi' yoktur dağıtım bedeli elektriğin taşınması hizmetinin karşılığında alınmaktadır şeklinde bir açıklama yapmışsa da yurttaşların bu zor ekonomik koşullarda çeşitli kalemler altında şişirilmiş olan faturaları ödemek zorunda bırakıldığı bir gerçektir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Vekilde 'Elektriğe %250 Zam Yapıldı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement