Hdp'li Vekillerden Bayram Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Vekillerden Bayram Ziyareti

Hdp\'li Vekillerden Bayram Ziyareti

Hdp Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan, tutuklu bulunan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'ye destek amacıyla Hakkari Belediye Başkanvekillerini ziyaret etti.

26.09.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan, tutuklu bulunan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'ye destek amacıyla Hakkari Belediye Başkanvekillerini ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Irmak, " Yargıtay'ın kabul edip meşru gördüğü talepleri, bizim arkadaşlarımız dillendirdiği zaman ne yazık ki suç sayılmaktadır. Böyle ucube, hukukun ayaklar altına alındığı bir ülkede ne yazık ki yaşıyoruz" dedi.

Belediye ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Selma Irmak, tutuklu bulunan DBP'li Belediye Eş Başkanlarının bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Irmak şöyle konuştu:

"Çünkü arkadaşlarımızın son derece demokratik, son derece meşru, kendi tüzüğümüzde, kendi programımızda yer alan 'Demokratik Özerklik' merkezi yapının değişimi ve yerel demokrasinin güçlenmesine yönelik ifade ettikleri görüşler suç kapsamına alınmış ve bu suç kapsamında da arkadaşlarımız tutuklanarak cezaevlerine konulmuşlardır. Bizim bu parti tüzüğümüzün tamamı Yargıtayda onaylandı. Yargıtay'ın da bu taleplerimizin meşru, demokratik talepler olduğunu kabul ettiğinin altını çizmek isteriz. Yargıtay'ın kabul edip meşru gördüğü talepleri, bizim arkadaşlarımız dillendirdiği zaman ne yazik ki suç sayılmaktadır. Böyle ucube, hukukun ayaklar altına alındığı bir ülkede ne yazik ki yaşıyoruz."

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da, baskıların halkı yıldıramayacağını söyledi.  HDP'Lİ VEKİLLER HASTANEDE YARALI ASKERİ ZİYARET ETTİ

Milletvekilleri Irmak ve Zeydan Belediye ziyaretinin ardından çarşı merkezindeki esnafı gezip bayramlarını kutladıktan sonra Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları da ziyaret edip bayramlarını kutladı. HDP'li vekiller Zeydan ve Irmak, Genel Cerrahİ servisinde yatan ve öğrenilmeyen yaralı bir askeri de ziyaret edip bayramını kutladı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Vekillerden Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement