Hdp'li Yüksekdağ: Her Gün En Az 3 Seçim Büromuza Saldırıyorlar - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Yüksekdağ: Her Gün En Az 3 Seçim Büromuza Saldırıyorlar

Hdp\'li Yüksekdağ: Her Gün En Az 3 Seçim Büromuza Saldırıyorlar

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, her gün en az 3 seçim bürolarına saldırı yapıldığını ve hiçbirinin failinin bulunamadığını belirterek, "Polislerle birlikte yan yana devletin hükümetin kolluk güçleri ile beraber seçim bürolarımızı yakıyorlar.

30.04.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, her gün en az 3 seçim bürolarına saldırı yapıldığını ve hiçbirinin failinin bulunamadığını belirterek, "Polislerle birlikte yan yana devletin hükümetin kolluk güçleri ile beraber seçim bürolarımızı yakıyorlar. Bu çeteler kimler tarafından besleniyor? Bu çetelere saldırı talimatı veren kim?" dedi.

Mardin'de HDP'nin verdiği dayanışma yemeğine, partinin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım, Erol Dora, milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve çok sayıda partili katıldı. Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının asıldığı salondaki dayanışma yemeği, saygı duruşu ile başladı. Yemekte konuşan Ahmet Türk, dünyanın gözünün Kürtlerin üzerinde olduğunu belirterek, "Kürtler, Ortadoğu'da ne yapacak, Kürt halkı bu seçimlerde nasıl bir sonuç alacak? Biz görüyoruz ki Birleşmiş Milletler'den, Amerika'dan, Avrupa'ya kadar Ortadoğu'da yeni bir siyasete ihtiyaç duyuluyor ve şimdi Kürtlerin bu seçimde alacağı sonuç bekleniyor. Eğer demokratik siyasette başarılı olursa aslında o zaman halkımızın zaferini kutlamak için büyük bir güce sahip olacağız. Barış görüşmelerinde masada elimizin güçlü olması için 7 Haziran seçimlerinde barajı aşmamız önemli" dedi.

'BÜTÜN ENGELLERE RAĞMEN BİZ O BARAJI YIKACAĞIZ'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise bütün Türkiye halkları için zaferler döneminin başladığını söyleyerek, "7 Haziran seçimlerinde her yaşam alanında özgür bir geleceğin mümkün olduğunu göstereceğiz" dedi.

Barajı aşacaklarını söylediklerinde "Neyinize güveniyorsunuz?" sorusu ile karşılaştıklarını ifade eden Yüksekdağ, "Geride bıraktığımız tarihimize ve insanlığımıza güveniyoruz. Bize bunu soranlar şimdi kendileri tutunacak dal arıyorlar. Mesele şu ki, asıl onların güvenecekleri hiçbir şey yokmuş. Güvendikleri iktidarları, saraylarını sallıyoruz. AKP her hafta anket yaptırıyor. Sonuçları gördükçe çılgına dönüyorlar ve partimize saldırıyorlar. AKP'nin barış, çözüm ve siyasi etkimizin önüne kurduğu bütün engellere rağmen biz o barajı yıkacağız" diye konuştu.

Başkanlık tartışmaları ve Başbakan Davutoğlu'nun HDP'ye yönelik eleştirilerine de değinen Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Erdoğan diyor ki, 'Başkanlık genimizde var' Ona diyorum ki; dünya Sultan Süleyman'a da kalmadı. Sana da bırakmayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre Kürt sorunu, Alevi sorunu, işçilerin ekmek sorunu yoktur. Ona kalırsa tek sorun başkanlık sorunudur. Başbakan Davutoğlu'na hatırlatırım. Bu savaş siyasetini daha fazla sürdürürseniz sizden önceki iktidarların gittiği yere gidersiniz. Bastığımız her karış toprakta kazanmak istiyoruz ve kazanacağız. İşte 2015 genel seçimlerinde bizim bu sözümüzün ve iddiamızın kanıtlandığı sınandığı bir eşik olacak. Bakın Ağrı Diyadin'de bir komplolarını boşa çıkardık silahları ellerinde patladı. Ağrı Diyadin'de halkımız onlara insanlık dersi verdi. Onların unuttuğu insanlığı biz öğreteceğiz onlara. Yaralı ve ölüme terk edilen askerleri iki canımızın şahadeti pahasına annelerine babalarına gönderdik. Biz ama şunu istemek de hakkımız gerillanın annesine de babasına da barış demek ve o barışın sağlanmasını istemek de hakkımız. AKP hükümetinin barış ve çözüm önünde kurduğu bütün engellemelere rağmen bizim siyasi başarımızın önünde kurduğu bütün engellere rağmen hem o barajı yıkacağız hem de savaş düzenine dönüştürmeye çalıştıkları bu siyaseti değiştirip barışı kazanacağız."

'CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI O ÇETELERE TALİMAT VERİYOR'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Cumhurbaşkanı yardımcısı' olduğunu ileri sürerek, "Aslında ona Cumhurbaşkanı yardımcısı demek daha doğru, başbakanlık ismini harcamasın. Kendisine 'Cumhurbaşkanı yardımcısı' desin öyle çalışsın. Cumhurbaşkanı yardımcısı çıkmış partimiz hakkında diyor ki 'Bunlar şiddet çetesidir, terör çetesidir, sırtlarını şiddet ve terör çetesine dayamışlar'. Ama Türkiye halkı her gün onların yüzüne ve icraatına baktığında çetenin, çeteciliğin savaştan ve şiddetten beslenmenin kimler tarafından yapıldığını çok iyi görüyor. Her gün en az 3 seçim büromuza çeteler saldırıyor hiçbirisi bulunamıyor. Polislerle birlikte yan yana devletin hükümetin kolluk güçleri ile beraber seçim bürolarımızı yakıyorlar. Bu çeteler kimler tarafından besleniyor? Bu çetelere saldırı talimatı veren kim? Cevabını bir kere daha vereyim; Her gün Cumhurbaşkanı yardımcısı o çetelere talimat veriyor" dedi.

'ERDOĞAN'A GÖRE TEK SORUN BAŞKANLIK SİSTEMİNİN OLMAMASIDIR'

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" sözleri üzerine ise "Ona göre Alevi sorunu zaten yoktu. İşçinin emek sorunu, ekmek sorunu yok. Kadının yaşam sorunu yok, gelecek sorunu yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorarsanız tek sorun Türkiye'de başkanlık sisteminin olmaması, diğer tarafta da ağır hapislik koşullarında olmasına rağmen Türk'ün de Kürdün de çocuğu ölmesin. Türkiye'nin genç çocukları evlatları ölmesin. Barışla ve eşitlik hukuku temelinde yeni bir ortak vatan kurulsun diye mücadele eden bir insan var bir lider var, sayın Öcalan var. Bugün barışı biz koruyoruz bugün çözümü biz savunuyoruz. ve bütün saldırı siyasetine rağmen yine koruyacağız. Türkiye'yi Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bütün halkları ve inançlarıyla doğa ve yaşam savunucularıyla birleştiren en kapsamlı ve Türkiye tarihinde görüp görebileceğiniz programı ortaya koyduk" diye konuştu.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Yüksekdağ: Her Gün En Az 3 Seçim Büromuza Saldırıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.


Advertisement