Hdp'liler Halk Savaşını Başlatmak İstedi" - Son Dakika
Yerel

Hdp'liler Halk Savaşını Başlatmak İstedi"

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, HDP'nin Çözüm Süreci'ne zarar verdiğini, halk savaşı başlatmak istediğini söyledi.

09.08.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, HDP'nin Çözüm Süreci'ne zarar verdiğini, halk savaşı başlatmak istediğini söyledi.

Uçar, AK Parti Gercüş İlçe Başkanlığınca düzenlenen toplantıda, Çözüm Süreci'nin AK Parti ile önemli bir aşamaya geldiğini, HDP'nin silahlanma çağrılarının sürece zarar verdiğini belirtti.

HDP'nin halk savaşı başlatmak istediğini ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

"Bugün operasyonlar başlamışsa ve Çözüm Süreci bitmişse bunun sorumlusu AK Parti değildir. Suruç olayı sonrası, HDP'liler ortada operasyon olmamasına rağmen 'halkımız kendini korumak için silahlanmalı' diyip, halk savaşını başlatmak istediler.  Seçimde 'bize oy verin kardeşlik iklimi doğsun' diyordular. Batıda farklı, doğuda farklı bir siyaset öne sürüp 'eğer biz barajı geçemezsek bölgede kan gövdeyi götürecek, savaşa hazırlıklı olun' diye tehdit ile halkı korkuttular. 7 düvelin yardımıyla HDP'nin yüzde onu geçmesiyle HDP'liler kutlama yaptı. CHP oy kaybetmesi halinde bile bunu bir başarı olarak gördü. Oysaki AK Parti yüzde 41 oy almasına rağmen gönül verenler üzüldü."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp'liler Halk Savaşını Başlatmak İstedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement