Hdp'liler Soma Duruşmasını İzleyecek - Son Dakika
Güncel

Hdp'liler Soma Duruşmasını İzleyecek

Hdp\'liler Soma Duruşmasını İzleyecek

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in yarın 301 madencinin öldüğü Soma davasının ilk duruşması için Akhisar'da olacaklarını söyledi.

12.04.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in yarın 301 madencinin öldüğü Soma davasının ilk duruşması için Akhisar'da olacaklarını söyledi.

HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, partisinin İl Başkanlığı'nda eş İl Başkanı Dilek Akyan ve 2. bölge 1. sıra adayı Müslüm Doğan'la birlikte düzenlediği basın toplantısında, yarın  saat 17.00'de Kültürpark Fuar 1 No'lu Hol'de İzmir milletvekili adaylarının tanıtımının yapılacağını söyledi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in pazartesi günü 301 madencinin öldüğü Soma davasının ilk duruşması için Akhisar'da olacaklarını, ancak İzmir'deki aday tanıtım toplantısına katılmayacaklarını belirtti.

'SEÇİMİN KİLİT PARTİSİYİZ'

Genel seçimlerde HDP'nin kilit parti olduğunu söyleyen Uğur, şöyle konuştu:

"AKP'nin kurduğu diktatörlüğü sona erdirecek seçimin arifesindeyiz. AKP, Kürtlere, emekçilere, Alevilere, toplumun tüm kesimlerine vaat ettiklerini kendi çıkar çevreleri için feda etmiştir. Bu deli gömleğini giymek istemeyen halklarımız, AKP'ye gereken dersi verecektir. HDP bu seçimlerin kilit partisidir. Gerek parlamento aritmetiği açısından gerek sessiz yığınların sesi olma açısından önemli bir partiyiz. Bu açıdan da gerekli örgütlenmeleri sürdürmekteyiz. 7 Haziran'la birlikte Türkiye'nin tüm politik denklemi değişecek. Aleviler'in inanç özgürlüğünü, işçilerin, emekçilerin LGBT bireylerin taleplerini dile getiren, çoğulculuğu temsil eden bir parti olarak büyük bir iddia ile hazırlanıyoruz."

HDP İzmir İl Başkanı Uğur, seçim güvenliği için her sandıkta ve her okulda iki kişinin nöbet tutacağını belirterek, şunları söyledi:

"Adaylarımız İzmir'in sosyal yapısını temsil eden, bu mücadelenin emekçisi olan arkadaşımızdır. Biz bir halk hareketiyiz. Halkların, ezilenlerin hareketiyiz. 30 binden fazla aktivist yoğun bir şekilde 30 ilçede çalışıyor. Seçmen 'ileri demokrasi' denilmesine rağmen seçim güvenliğinden kuşku duymaktadır. Kuşku duymakta da son derece haklıdır. Geçen haftalarda yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle 'yeni hilelerin provası mı yapılıyor' dendi. Biz bütün sandıklarda,11 bin civarında sandığın hepsinde iki arkadaşımızla nöbet tutacağız. Bin 500 okulda nöbet tutacağız. Yeni bir yazılımla seçim sonuçları ilan edildikten sonra YSK sonuçlarıyla kıyaslayacağız. Hırsıza kapı dayanmaz ama caydırıcı olmak bizim görevimizdir. Sandıktan çıkacak makul sonuçları herkesin kabul etmesi gerekir."

'GENELKURMAY AKP'NİN SİLAHLI KUVVETLERİ DEĞİLDİR'

HDP İzmir İl Başkanı Uğur, Ağrı'nın Diyadin İlçesi Yukarı Tütek Köyü'nde çıkan çatışmaya da değinerek, "Beklenmedik bir olay değildir. AKP '400 milletvekili çıkaracağım' tehdidini ilan ettiğinden bu yana siyasetin çatışmalı geçeceğini de göstermiştir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamaları bizi kaygılandırmaktadır. Partililerimizin serinkanlı olacağına inanıyoruz. İnsanların fidan dikme şenliğine gittiği bir yerde nasıl olup da çatışmanın çıktığını herkes tahmin edebiliyordur. Genelkurmay Başkanlığı'na, AKP'nin silahlı kuvvetleri değil toplumun tüm kesimlerinin ordusu olduğunu hatırlatmak isteriz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'liler Soma Duruşmasını İzleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement