Hdp'lilerden Gaziantep Saldırısına Tepki - Son Dakika
Güncel

Hdp'lilerden Gaziantep Saldırısına Tepki

Hdp\'lilerden Gaziantep Saldırısına Tepki

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki HDP İlçe Teşkilatı, basın açıklaması yaparak Gaziantep'teki terör saldırısına tepki gösterdi.

22.08.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki HDP İlçe Teşkilatı, basın açıklaması yaparak Gaziantep'teki terör saldırısına tepki gösterdi.

HDP Bodrum İlçe Başkanlığı, Bodrum Belediye Meydanı'nda, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde bir düğünde gerçekleşen terör saldırısında 51 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamaya 50 partili katıldı. Basın açıklaması sırasında "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları atıldı. Basın açıklamasını yapan HDP Bodrum Yönetim Kurulu Üyesi Seyran Altan, bu saldırının 2015 yılı haziran ayında HDP'ye yönelik Adana, Mersin ve Diyarbakır bombalamalarının, temmuz ayında Suruç, ekim ayındaki Ankara Barış Mitingi katliamının bir benzeri olduğunu belirterek, "KCK'nın müzakere ve çözüm deklarasyonu açıkladığı günün akşamında, Kürt yurttaşlarımızın düğününe yönelik bu saldırının zamanlaması son derece manidardır. Siyasi iktidarın kullandığı nefret dili ve söylemi, demokratik siyaset alanında yarattığı ayrımcılık bu tür saldırılar için uygun zemin yaratmaktadır. Kürt karşılığını ve düşmanlığını besleyenlerin, teşvik edenlerin vebali çok büyüktür. Bu saldırı barış ve çözüm konusunda ısrarlı ve kararlı olanlara, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele edenlere yöneltilmiştir. Barış dilinin, söyleminin ve faaliyetinin yaygınlaşmaması, başarıya ulaşmaması için planlanmıştır. Bu saldırı göstermiştir ki IŞİD barbarlığına karşı mücadelede birlikte davranmak son derece önemlidir. Türkiye'de vicdanın ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar yaşanan acıyı yüreğinde hissetmektedir. Bu zor günleri onlarla ve barış isteyenlerin dayanışmasıyla, birliğiyle aşacağız" dedi.

Terör saldırısında ölenlerin ailelerine baş sağlığı dileyen grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'lilerden Gaziantep Saldırısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement