HDP'lilere KCK Davasında 15 Yıla Kadar Hapis İstemi - Son Dakika
Politika

HDP'lilere KCK Davasında 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

Hatip Dicle, Gülten Kışanak, Ahmet Türk gibi isimlerin yargılandıkları Diyarbakır'da görülen KCK davasında savcı mütalaasını açıkladı.

29.04.2016 22:53  Güncelleme: 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında aralarında DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de bulunduğu sanıklar hakkında savcı, mütalaasını sundu.

675 SAYFALIK MÜTALAA

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmada savcı, sanıklar hakkında 675 sayfadan oluşan mütalaasını okudu.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcı, Yüksek'in "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla, Dicle, Kışanak ve Türk'ün de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi. Ahmet Türk hakkında ayrıca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteyen savcı, TCK 314/1 ile 314/2 maddeleri gereğince sanıkların "silahlı terör örgütünü yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken, 11 sanığın da beraatine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

SANIK AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Sanık avukatları ise müvekkillerinin cezalandırılması yönündeki savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, yargılamanın bu aşamasında mütalaa sunulmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

DEMİRTAŞ'IN AĞABEYİ DE VAR

Davada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında yakalama kararı bulunuyor. Sanık avukatlarının mütalaaya ilişkin savunmalarının ardından duruşma ertelendi.

DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLMİŞTİ

Mahkeme, tahliye olduktan sonra 1 Kasım 2015'teki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden "dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulması"na karar vermişti. Bu kapsamda hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 191 sanık hakkında, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.

HDP\'lilere KCK Davasında 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

Son Dakika Politika HDP'lilere KCK Davasında 15 Yıla Kadar Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Dadas: Yavaş yavaş süpürme operasyonu kravatlı teroristlere geldi desene:) 18 7 Yanıtla
  • Defolun kobaniye: Türk Kürt düşmanı zerdüştler 17 5 Yanıtla
  • Bawer: Kck liyem babo 12 8 Yanıtla
  • gsgs: Yasalarin değişip vatan hainlerinin meydanda kafalarının kesilmesi lazım halka aaçık şekilde özerklik masalınınsonu feci bir oölüm olmali 16 3 Yanıtla
  • ANTİ AKP: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI LAİK DEMOKRATİK HUKUK CUMHURİYETİNİ MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ ŞANLI BAYRAĞIMIZ VE VATAN TOPRAKLARI ADINA YAŞAMINI HİÇE SAYARAK MÜBAREK CANLARI VE AZİZ BEDENLERİ TOPRAĞA DÜŞMÜŞ AZİZ RUHLARI HAKK A ULAŞMIŞ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HİÇE SAYARAK ENKAZ OLARAK GÖREN MENEMEN OLAYLARINDA TEĞMEN KUBİLAY I ŞEHİT EDEN ZİHNİYETİN DEVAMI OLAN KİNDAR AMA HESAPTA DİNDAR OLARAK GÖRÜNEN SAHTE HİLAFETÇİLİK YAPARAK ALLAH İLE ALDATAN RANTİYECİ SİYONİSTLER İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ.. 5 12 Yanıtla
  • Bawer: B€n kck liyim 9 8 Yanıtla
  • lütfü: 15 yıl sonra geberir bunlar 9 6 Yanıtla
  • ...: Pkklı teröristlere göz yumun dokunmayın emrini veren ve o emri vereni destekleyeninde boynunu vurmak gerek. 0 2
  • Hun devleti: Alcaz seni evden yakinda 1 1
  • king: eree hadı 15 sene sonra bunlar geberdi öldü mürtler bitermi ve ya sehitler bitermi sen ondan haber ver 50 sene dir bu dava var bir 50 senedaha devam eder 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu
    11:12 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.

  • Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    11:10 Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ üyesi olmaktan hüküm giyen Boydak Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda evinde yapılan aramada para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Bekir Boydak, işlemleri için emniyete götürüldü.

  • AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi
    11:07 AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi

    AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Aydın, gerçekleştirdiği ziyaretlerde, hayata geçirmek için '14 İlkede 61 Proje' hazırladıklarını belirterek Ortahisar Belediyesi'ni istişare kültürü ile yönetmek için vatandaşların oyuna talip olduklarını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.

  • Bilecik'te Şehitler ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    11:06 Bilecik'te Şehitler ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Osmaneli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda konuşan Kaymakam Ünal, devlet olarak her zaman gaziler ve şehit yakınlarının yanında olduklarını belirtti.

  • Osmaniye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı
    11:05 Osmaniye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı

    Osmaniye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı çerçevesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenlendi. Vali Erdinç Yılmaz, iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti. İftar programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı ve dua edildi.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.

  • Gedizli Yunus Altıngemi Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı
    11:02 Gedizli Yunus Altıngemi Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı

    Gediz ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Yunus Altıngemi, Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı. Altıngemi, adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınmayı ve sosyal eşitliği, Uluslararası tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş, küresel bir kuruluş olan Birleşmiş Milletler büyükelçiliği görevine atanarak hemşerilerini gururlandırdı.


Advertisement