HDP, Mardin Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Güncel

HDP, Mardin Milletvekili Adaylarını Tanıttı

HDP, Mardin Milletvekili Adaylarını Tanıttı

HDP, 7 Haziran'da yapılacak genel seçim için Mardin'den gösterdiği milletvekili adayları düzenlenen törenle tanıttı.

12.04.2015 19:05  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), 7 Haziran'da yapılacak genel seçim için Mardin'den gösterdiği milletvekili adayları Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan, Enise Güneyli ve Nurullah Görhan'ı, düzenlenen törenle tanıttı.

Havaalanından konvoy eşliğinde seçim otobüsü ile önce Kızıltepe daha sonra da merkez Artuklu İlçesi'nde şehir turu atan HDP adayları, bir düğün salonunda düzenlenen törenle halka tanıtıldı. Zılgıtlar eşliğinde programın yapılacağı salona gelen adaylar burada, partililerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Tanıtım programına HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri katıldı.

HDP adına törenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Muhsin Alkan, seçim çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Konuşmasında valilerin de halk tarafından seçilmesi gerektiğini savunan Alkan, "HDP var oldukça, Recep Tayyip Erdoğan'a Başkanlığı yaşatmayacak, AKP'yi tek başına hükümet yapmayacak, hepsinden öte tüm halkları ve inançları meclise taşıyacağız. Cumhurbaşkanı, 'Beni Halk seçti' diyor, peki izin ver halk kendi valisini de seçsin. İnşallah yakın zamanda Mardin Valisi'ni halk seçecek. Madem Erdoğan, halka güveniyorsan o zaman buyrun hodri meydan, valileri de bu halk seçsin. İnşallah seçim günü sandıklarda bu adaylarla büyük bir patlama yapacağız. Bu seçimde halklar başaracaktır. Bu başarı halkların olacaktır. Bu başarı demokratik çözümün mimarı olan sayın Abdullah Öcalan'ın başarısı olacaktır" dedi.

Adaylardan Prof. Dr. Mithat Sancar, yaptığı konuşmada Mardin'den 6 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "7 Haziran, Ortadoğu'da çok kültürlü bir barışın mümkün olduğunu gösterecek bir seçim olacaktır. Mardin bu konuda örnek bir şehirdir. Türkiye'ye de, Ortadoğu'ya da model olacak bir şehirdir. Mardin'den aday gösterilmek istendiğinde bundan onur duydum. Ben bu toprağın çocuğuyum. Mardin'den dostlarımla karşınıza aday olarak çıkmak, Türkiye'ye bu renkleri haykıracak olmak, bizim görevimizdir. Bizim içim şereftir. Mardin seçimleri tüm Türkiye'ye, Kürdistan'a ve Ortadoğu'ya barış, kardeşlik ve özgürlük mesajı verecek. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde barışın, AKP'ye bırakılacağı bir gün olmadığı anlaşılacak. Ben Arap'ın, Kürt'ün, Süryani'nin ve Türk'ün oğluyum. Buradan tüm halklara sesleniyorum; bugüne bize destek olmayan herkesten, bu seçimde barış için bize oylarını emanet etmesini istiyorum. Bu süreç bozulmamış ise sayın Öcalan'ın duyarlılığı sayesinde bozulmamıştır. Tüm provakasyonlara karşı halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Mardin'de hedefimiz 6 vekil çıkarmak ve bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

HDP Mardin Milletvekili ve 7 Haziran'da yapılacak seçimlerdeki adaylarından olan Süryani asıllı Erol Dora da katılımcıların ve Süryani Cemaati'nin Paskalya Bayramı'nı tebrik ederek başladığı konuşmasında, ikinci kez listeye girmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP, Mardin Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement