HDP Milletvekili Ata, Başbakanlığın Gönderdiği Cevabı Yetersiz Buldu - Son Dakika
Yerel

HDP Milletvekili Ata, Başbakanlığın Gönderdiği Cevabı Yetersiz Buldu

HDP Milletvekili Ata, Başbakanlığın Gönderdiği Cevabı Yetersiz Buldu

HDP Milletvekili Ayla Akat, IŞİD saldırılarından kaçan Ezidiler hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdikleri soru önergelerine yeterli cevap alamadıklarını belirtti.

05.02.2015 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayla Akat Ata, IŞİD saldırılarından kaçan Ezidiler hakkında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdikleri soru önergelerine verilen cevapta, gerçeklik payının olmadığını belirtti.

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Başbakanlığın gönderdiği cevapta, farklı bilgilerin yer aldığını ifade etti.

Soru önergesinin bir kısmına cevpa verilmediğini ve cevabı verilen diğer bilgilerin de gerçeği yansıtmadığını belirten Ata, "Ezidilerle ilgili Başbakan'a verdiğimiz soru önergesine gelen cevapta, Nusaybin'de 20 bin kişilik Geçici Barınma Merkezi kurulduğu, ancak burada 6.994 kişinin kaldığı belirtilmiş. AFAD kamplarının dışında kendi imkanlarıyla kalan Ezidilerin ihtiyaçlarının Başkanlık koordinatörlüğünde STK'lar tarafından karşılandığı ifade edilmiş, ancak hangi ihtiyaçlarının ne şekilde ve hangi kurumlarca karşılandığına dair hiçbir spesifik bilgi verilmediği gibi, bölgedeki STK ve Belediyelerin raporları da bu ifadenin gerçeği yansıtmadığını görülmüştür. Ayrıca, 7 ildeki çadırkent, köy ve mahallelerde kalan Ezidilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ne kadar bütçe ayrıldığına cevap verilmemiştir" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Milletvekili Ata, Başbakanlığın Gönderdiği Cevabı Yetersiz Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement