HDP Milletvekili Kerestecioğlu: Vali 'Ramazan'da Yürüyüş Olmaz' Dedi - Son Dakika
Güncel

HDP Milletvekili Kerestecioğlu: Vali 'Ramazan'da Yürüyüş Olmaz' Dedi

HDP Milletvekili Kerestecioğlu: Vali \'Ramazan\'da Yürüyüş Olmaz\' Dedi

LGBTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, yürüyüşle ilgili İstanbul Valisi'nin "Ramazan'da olmaz" dediğini söyledi.

28.06.2015 20:27  Güncelleme: 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi'nde düzenlenen istenen yürüyüşe katılan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İstanbul Valisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve yürüşün engellenmesiyle ilgili olarak "Ramazan'da olmaz" cevabını aldığını söyledi.

MİLLETVEKİLLERİNİN KATILIMIYLA YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİ

LGBTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenmek istenen yürüyüş, uzun süren polis müdahalesinin ardından, milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşti. İstiklal Caddesi başından Tünel Meydanı'na kadar süren yürüyüşe, ara sokaklardan çıkan çok sayıda gösterici de eşlik etti.

GALATASARAY MEYDANI'NDA SLOGANLAR ATILDI

LGBTİ'yi temsil eden bayrağın arkasından yürüyerek Galatasaray Meydanı'na gelen grup burada bir süre slogan atarak eylemlerini sürdürdü. Daha sonra, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu bir açıklama yaptı.

KERESTECİOĞLU: VALİ 'RAMAZAN'DA OLMAZ' DEDİ

Vali ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Kerestecioğlu, Vali burada yürüyüşün olamayacağını söyledi. Biz de kendisine 12 yıldır bu yürüyüşün barışçıl bir şekilde olduğunu, LGBTİ bireylerinin haklarını, özgürlüklerini bu şekilde ifade ettiklerini söyledik. Daha sonra kendisine neden olamayacağını sordum. Kendisi 'Onlarla olmaz. Başka şeylere müsaade ediyoruz' dedi. 'Onlar'dan ne kast ettiğini sordum. 'Ramazan'da olmaz' dedi. Yani aslında LGBTİ'lilerin Ramazan'da yürümemeleri gerektiğini ifade etmiş oldu diye konuştu.

MAHMUT TANAL: POLİSE KANUNSUZ EMİR VERİLDİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, yapılan polis müdahalesini eleştirerek, "Bir saat öncesinden izin vermeyen güç, ne değişti de şu an izin verdi ve buraya kadar yürüdük. Bugün emniyet mensuplarına talimat verenler, Anayasa'nın 137'nci maddesi uyarınca kanunsuz emir vermişlerdir. Kanunsuz emir verenlerden hesap soracağız." dedi.

KÜÇÜK GRUPLARA BİR KEZ DAHA MÜDAHALE EDİLDİ

Grup, daha sonra Tünel Meydanı'na doğru yeniden yürüyüşe geçti. Kalabalığın büyük bölümü burada dağılırken, İstiklal Caddesi üzerinde yürümek isteyen küçük gruplara polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP Milletvekili Kerestecioğlu: Vali 'Ramazan'da Yürüyüş Olmaz' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (126)

  • SARSINTI: EYY CHPLİLLER SİZLER ATATÜRKÜN PARTİSİNİ EŞCİNSEL OLARAK VE TERÖRİSTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPARAKMI ATATÜRKÜN PARTİSİNİ TEMSİL EDİYOSUNUZ ALLAHIN LANETLERİ ATATÜRK DÜŞMANLARI SİZİ SAHTE ATATÜRKÇÜLER SİZLER AĞIZLARDA ATATÜRKÇÜ KALPLERDE DEİL 37 9 Yanıtla
  • ALEVİ CHP Lİ...: MAHMUT TANAL...ALEVİLERİN BABASIDIR...RTE KARSI NE VARSA SERİATA KARSI NE VARSA DESTEKLEYECEGİZ 6 39 Yanıtla
  • Anteplii: Birdaha hdp ye oy verirsem ellerim kırılsın 31 14 Yanıtla
  • Ata: Hdpnin olduğu her işte ŞER vardır.Unutmayın 35 8 Yanıtla
  • ad soyadi: hangi dinde yaziyor gaylik yada lesbiyenlik serbest dir diye. cehennem lik ler 33 10 Yanıtla
  • WOSS WOSS WOSS: EN KISA ZAMANDA ŞERİAT HAKKIMIZ SÖKE SÖKE ALIRIZ ...YÜRÜŞÜ DÜZENLENMELİ 30 10 Yanıtla
  • AKP: Bende şeriat istiyorum sizde benim görüşüme saygı duyup destekliyecekmisiniz ? 32 4 Yanıtla
  • CENGİZ K: HDP nin amacı ülkeyi karıştırp bölmektir...tek amaçları ülkeyi bölmek ve terörü hortlatmaktır...bunu da ABİLERİ PKK ile yapmak istemektedir....lanet olsun bu terörü destekleyen tüm insanlığa ve kişiliğe 30 5 Yanıtla
  • BARANSELLL BARAN: TURBAN I SORUN YAPAN.INSANLARIN YASAM TARZINA MUDAHAKE EDEN CHP... BU LGBT YI DESTEKLIYOR...NE KADAR GARİP 25 9 Yanıtla
  • şervan: ey kasetçi mhp ve hırsız akp bekleyin hdp hepinizi adam edcek yoldam çıkmışsınız 10 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement