Hdp Milletvekili Pervin Buldan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Milletvekili Pervin Buldan Açıklaması

Hdp Milletvekili Pervin Buldan Açıklaması

HDP Milletvekili Pervin Buldan, faili meçhul cinayetlerle ilgili görülen davaya ilişkin, “Ayhan Çarkın'ın tahliye edilmesine sevindim. Çünkü zaten diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlardı” dedi.

11.07.2014 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Milletvekili Pervin Buldan, faili meçhul cinayetlerle ilgili görülen davaya ilişkin, " Ayhan Çarkın'ın tahliye edilmesine sevindim. Çünkü zaten diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlardı" dedi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili görülen davada, Ayhan Çarkın'ın adli kontrolle serbest kalmasının ardından Pervin Buldan, adliye önünde açıklama yaptı.

Buldan, şöyle devam etti:

"Bugün burada sanık sandalyesinde oturanlar hiçbiri gelmeyecek artık. Böyle bir karar çıktı. Ayhan Çarkın tahliye oldu. İçlerinde en vicdanlısı Ayhan Çarkın'dı bize göre, çünkü gerçekleri anlattı. Vicdanı ile muhasebe yaptı ve işlediği cinayetleri anlattı."

Çarkın'ın tahliyesine sevindiğini kaydeden Buldan, "Çünkü diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlardı. Ayhan Çarkın gerçekleri ifade ettiği için cezaevindeydi, tutukluydu. Bugün karar bu anlamda iyi olmuştur. Ben buna şahsen çok sevindim. Türkiye'de hukuk diye bir şey yok. Türkiye'de görev yapan savcılar, yargıçlar, hakimler vicdanları ile hesaplaşmıyorlar. Bu ülkede sadece önlerine konan mütalaaları okuyorlar. Biz buna isyan ediyoruz, bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Davanın hukuki olarak bittiğini ifade eden Buldan, "Bizim vicdanımızda asla bitmeyecektir. Bizler onları vicdanlarımızda mahkum etmişiz, bu dünyada hesap vermedilerse, Allah katında bunun hesabını verecekler" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Milletvekili Pervin Buldan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement