HDP Milletvekilleri Komisyonu "Biji Serok Apo" Sloganlarıyla Terk Etti - Son Dakika
Güncel

HDP Milletvekilleri Komisyonu "Biji Serok Apo" Sloganlarıyla Terk Etti

Gece saatlerinde, dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü sırada, HDP milletvekilleri, Meclis Anayasa Komisyonu'nu terk etti. HDP'lilerin binadan ayrılırken 'Biji Serok Apo' sloganları attığı duyuldu.

03.05.2016 07:29  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü TBMM Meclis Anayasa Komisyonu'nda AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında yine kavga çıktı. AK Parti ve HDP'li milletvekillileri uçan tekme ve yumrukla kavga etti. Kavgada bazı vekiller yaralandı. Kavganın ardından devam eden etti. Gece saatlerinde, dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü sırada, HDP milletvekilleri, Meclis Anayasa Komisyonu'nu terk etti. Vekillerin salonu terk ederken PKK'lı teröristlerin de kullandığı 'gerilla marşı'nı söylemesi dikkat çekti.

TARTIŞMA BÜYÜDÜ, KAVGAYA DÖNDÜ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın danışmanların kavgaya karıştığını söylemesi üzerine tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma büyüyerek HDP ve AK Parti milletvekilleri arasında kavga çıktı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın tepkileri ile kavga başladı.Bazı milletvekilleri sıraların üzerine çıkarken, yumruklar havada uçuştu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, masaya çıkarak milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı. Bazı milletvekilleri ise dışarı çıktı.

ÖCALAN SLOGANLARI DUYULDU

Kavganın ardından toplanan komisyonda HDP'liler, "Burada bir tiyatro oynanıyor. Bunun figüranı olmayacağız" diyerek salonu terk ettiler.

HDP'lilerin binadan ayrılırken 'Biji Serok Apo' sloganları attığı duyuldu.

HDP'li vekiller, bina dışında da protestosunu sürdürdü.

AK PARTİLİ KÜLÜNK: KAHROLSUN PKK, IRKÇI FAŞİSTLER

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de pencereyi açarak HDP'lilerin arkalarından "Kahrolsun PKK, ırkçı faşistler" diye tempo tuttu.

HDP Milletvekilleri Komisyonu "Biji Serok Apo" Sloganlarıyla Terk Etti

Son Dakika Güncel HDP Milletvekilleri Komisyonu 'Biji Serok Apo' Sloganlarıyla Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • baskan: Sayın Öcalan. 64 31 Yanıtla
  • Halk: VEKİLE YAPILAN HAKARET MİLLETE YAPILMIŞ SAYILIR... AKP-CHP-MHP MİLLİ İRADEYE DARBE YAPMIŞTIR... BUNUN HESABINI MİLLET SİZDEN SORACAKTIR... SİLLE İ MİLLET AĞIRDIR... KENDİNİ FİRAVUN ZANNEDEN AHMAK AKP-CHP-MHP GÜRUHU ARTIK KORKMA ZAMANI GELMİŞTİR... 19 64 Yanıtla .: ortada vekil yok ki hakaret millete yapılsın ortada pislik var ve temzilencek okdr 11 1
  • Halk: MİLLİ İRADEYE YAPILAN DARBE KARŞILIKSIZ KALMAZ... MİLLET BUNUN HESABINI SORACAKTIR... 26 48 Yanıtla
  • ...............: Bu vekilleri mumla ararsiniz ayaklarina kapanacaksiniz ama bos fasolugunuzun bedelini odeyeceksiniz 25 37 Yanıtla
  • firat: Ey cahiler yakinda suriye olursak o zaman kurtleri anlarsiniz ama cok gec olacak yasasin halklarin kardesligi 21 36 Yanıtla Hlazo: Bizim kurtlerlen sorunumuz yok bizim ermeni Uşagi olan pkk li terörislerlen sorunumuz var 10 1
  • 1000 göllü kırmızı musa: Korkarımki güngele,hdp li vekiller mecliste olsalardı bunlar olmazdı diyeceğiz... 19 36 Yanıtla
  • TEK ÜLKE TÜRKİYE: Çözüm sürecini hendek sürecine çeviren, daha sonra lağım çukurlarında, tünellerde bulunan ve ABD ve diğer ülkeleri barış süreci olsun diye aracı kılan HDPKK hainleri, şimdi de TBMM ni aynı mecraya çekmeye çalışmıştır. Ama başaramayacaklarını görecekler. 45 4 Yanıtla
  • akp: Terörist oldigunuzu kendiniz tescillemis oldinuz böylece. Fasist ve barbar terrorist pkklilar. Def olun gidin. 44 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement