Hdp Milletvekillerinden İzmir'de Fuar Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hdp Milletvekillerinden İzmir'de Fuar Ziyareti

Hdp Milletvekillerinden İzmir\'de Fuar Ziyareti

İzmir'de açılan Travel Turkey Fuar'ını HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan da gezdi.

12.12.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de açılan Travel Turkey Fuar'ını HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan da gezdi. Stantları tek tek gezip burada bulunan görevlilerle konuşan kendilerine ikram edilene yöresel yiyeceklerden tadan milletvekillerinden Ertuğrul Kürkçü, gezi sonunda Diyarbakır'ın Sur İlçesinde yaşananlarla ilgili değerlendirme yapıp, "Diyarbakır ve İzmir, Türkiye'nin en uzak illerinden ama kardeş şehir, bu kardeşliğe Diyarbakır'ın her zamankinden çok ihtiyacı var" dedi.

Fuar İzmir'de, Travel Turkey Fuar'ını, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan gezdi. İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ve parti yöneticileriyle fuara gelen milletvekilleri, ilk olarak Van ilinin standını gezdi. Kendilerine ikram edilen "erişte aşı" yemeğini tadıp, meşhur kahvaltısından yedi. Stant görevlileriyle de hatıra fotoğrafı çektiren Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan, daha sonra Gaziantep standına gitti. Burada yine, Gaziantep'in yöresel lezzetlerinin ikram edildiği milletvekili ve yanındakiler, İzmir'in ilçeleriyle, farklı illerin stantlarını gezdi. Vatandaşlar ve görevlilerle sohbet etti, bilgiler aldı.

DİYABAKIR'IN SEMBOLİK SURLARI ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR

Diyarbakır standını da gezen heyet adına Ertuğrul Kürkçü, açıklama yaptı. Diyarbakır'ın ünlü surlarının sembolize edildiği stant önünde açıklama yapan Kürkçü, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaşanan olayları değerlendirdi. Fuar'da bulunmaktan ve gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyleyen Ertuğrul Kürkçü, "Diyarbakır ve İzmir, Türkiye'nin en uzak illerinden ama kardeş şehir, bu kardeşliğe Diyarbakır'ın her zamankinden çok ihtiyacı var. Temsili surların önünde açıklama yaptığım sırada, daha çok barış zamanlarının gözde ilişkilerinden turizimden göz ettiğimiz bir anda, Sur ilçesi ateşler içinde yanıyor. Dünya mirası içinde devlet, tarihin en diplerinden, surların orta yerinde, surların kuşattığı alanda insanlığın en karanlık çağlarından vahşet mirasını, Diyarbakır halkına tattırıyor. Burada yan yana gelen tüm illerin halklarının, Diyarbakır'la kaynaştığını söylemek istiyorum. Çatışmanın son bulmasını diliyoruz. Kürt illerinden gelen stantlarda çalışanlarla konuştuk. Arkadaşlar, hem Suriye'deki çatışma, İran'la gerilim, Türkiye içindeki çatışmalar nedeniyle ticaretin turizmin yanında, insanlar arasındaki ilişikleri sekteye uğrattığını söylediler. Ticarethaneler, çökme noktasına gelmiş durumda. Bu çatışmadan bir an önce çıkılmadığı takdirde, insanların canlarının yanı sıra halklar arasındaki ilişkiler de yok olmak üzere. Burada herkes güler yüzlü. Fuarda kendimizi yanıltmayalım, aldatmayalım. Gülümsemenin arkasında herkesin zihninde ateşler içindeki Sur ve tarihi miras var" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Milletvekillerinden İzmir'de Fuar Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement