Hdp Muş Milletvekilleri Özkan ve Yıldırım'ın İfadeye Çağrılması - Son Dakika
Politika

Hdp Muş Milletvekilleri Özkan ve Yıldırım'ın İfadeye Çağrılması

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, savcılık tarafından ifadeye çağrılan HDP Muş milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ile Ahmet Yıldırım'ın, ifadeye gitmeyeceklerini söylediğini belirterek, "Biz bu davetlere icabet etmeyeceğiz.

22.06.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, savcılık tarafından ifadeye çağrılan HDP Muş milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ile Ahmet Yıldırım'ın, ifadeye gitmeyeceklerini söylediğini belirterek, "Biz bu davetlere icabet etmeyeceğiz." dedi.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Beştaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen ve gelecek hafta Genel Kurulda gündeme gelmesi beklenen yüksek yargıdaki yeni düzenlemeye ilişkin tasarıyı eleştirdi.

"Sarayın başkanlık dayatmasının yeni bir adımıyla karşı karşıyayız." diyen Ertan, Hükümetin, başkanlık uğruna yeni hamlesini, bu sefer de yargı alanında adeta "yangından mal kaçırırcasına" yaptığını iddia etti.

Ertan, tasarının 13 Haziran'da Meclise sunulduğunu, 14 Haziran'da komisyona geldiğini, 16 Haziran'da da hızlıca görüşülerek alt komisyona gönderilmeden 2 günde geçtiğini söyledi. Ertan, "Danıştay ve Yargıtayın tırpanlandığı bu tasarıyı tarih, 'AKP'nin yargı darbesi' olarak yazacaktır." ifadesini kullandı.

Yüksek yargı üyelerine, "Şimdi konuşmuyorsanız sonsuza kadar susun, hatta kalan ömrünüzü onurlu yaşamak için simit satın." şeklinde seslenen Ertan, Anayasa'nın 139. maddesinde, "Hakimler ve savcılar azlolunamaz, kendileri istemedikçe anayasada gösterilen yaştan önce emekliye ayrılamaz" hükmünün olmasına rağmen, tasarıyla Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görevlerinin 12 yılla sınırlandırıldığını bildirdi.

HDP'li milletvekillerinin ifadeye çağrılması

HDP Adana Milletvekili Beştaş ise "Dokunulmazlıkları kaldırılan HDP Muş milletvekilleri Özkan ve Yıldırım'ın savcılık tarafından ifadeye çağrılması" ile ilgili soru üzerine, "Resmi tebligat yok ama Başsavcılığın özel kaleminden aranıp davet yapılmış. Sözlü bir davet ve bunun yasada karşılığı yok. Çünkü tebligat yazılı olarak imza ile yapılır." dedi.

Beştaş, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız ifadeye gitmeyeceklerini ve parti grubu olarak tutumlarının açık olduğunu belirtmişlerdir. Biz bu davetlere icabet etmeyeceğiz. Dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde yargının adil, tarafsız ve bağımsız olmayacağına inanıyoruz. Bizim tepkimiz, bizi davet eden savcılara ve hakimlere değil. Kimsenin şahsını, bulunduğu makamı aşağılamak için bunu söylemiyoruz. Bir bütün olarak, talimatla yürütülen, oynanan bu tiyatronun oyuncusu olmayı reddediyoruz. Fezlekeler talimatlarla hazırlanmıştır. Benim de 6 tane fezlekem var. İstiyorlarsa, zorla götüreceklerse gelsinler götürsünler, halkın iradesine nasıl bir müdahalede bulunacaklarsa bulunsunlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Muş Milletvekilleri Özkan ve Yıldırım'ın İfadeye Çağrılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • lokman yılanoğlu: Hdp.ye.yakışanda budur.dik duruşundan ödün vermiyor.ya diyer iki papağan gibi laf üreten diğer halkın iradesini savunamayan muhalif partileri.seyretmeye devam edin. Bir sosyal demokrat olarak tehlikenin farkındayım. 6 2 Yanıtla
  • ......: mecbur gideceksiniz hele bi gitmeyin bakın nasıl goturuyolar 2 1 Yanıtla
  • azd: Bir kürt olarak sizin yeriniz cezaevi ermenisiniz 1 1 Yanıtla
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement