Hdp'nin İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Hdp'nin İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bu yeni dönem içerisinde herkesin siyasi sonuçları değerlendirerek, özellikle seçimden çıkan sonuçları değerlendirerek demokrasinin, insan haklarının, hak ve hukukun, barışın özellikle bu ülkede tesisi için elini taşın altına koyması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

17.06.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bu yeni dönem içerisinde herkesin siyasi sonuçları değerlendirerek, özellikle seçimden çıkan sonuçları değerlendirerek demokrasinin, insan haklarının, hak ve hukukun, barışın özellikle bu ülkede tesisi için elini taşın altına koyması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

HDP'den İstanbul milletvekili seçilen Buldan, Hüda Kaya, Erdal Ataş, Turgut Öker, Sezai Temelli, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Ali Kenanoğlu, Emine Beyza Üstün ve Levent Tüzel İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu'na geldi.

İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül, vekillere 7 Haziran seçimlerinde milletvekili olduklarını belirterek, mazbatalarını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mazbatasını ise avukatı Hasari Yenice aldı.

Mazbata töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, 7 Haziran seçimlerinde, Türkiye açısından yeni bir dönemin, yeni bir yaşamın, ülkenin demokratikleşmesinin ve barışının önünü açan bir sonuç elde edildiğini söyledi.

HDP'nin başarısının ülke açısından büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Buldan, "Tüm siyasilerin aslında bu sonucu çok iyi okuması ve iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. İstanbul milletvekilleri olarak mazbatalarımızı aldık. Bundan sonra Türkiye'de, TBMM'de tüm halkların sesi olacağımıza, Türkiye halklarının kimliği olacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz" diye konuştu.

Buldan, Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek, ülkenin yeni bir döneme girdiğini söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatıyla bir dönemin kapandığını ifade eden Buldan, şöyle devam etti:

"Artık Türkiye'de yeni bir dönem başlamıştır. Bu yeni dönem içerisinde herkesin siyasi sonuçları değerlendirerek, özellikle seçimden çıkan sonuçları değerlendirerek demokrasinin, insan haklarının, hak ve hukukun, barışın özellikle bu ülkede tesisi için elini taşın altına koyması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu sonuçlar Türkiye'ye barışı, demokrasiyi, insan haklarını getirecek. Biz bu sonuçların mücadelesini vereceğiz. Türkiye halkları ve İstanbul milletvekilleri olarak."

Buldan, bugün nezaketen hem İstanbul Valisi Vasip Şahin'i, hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret edeceklerini söyledi.

Diyaloğun çok önemli olduğunu vurgulayan Buldan, "Bundan sonraki dönemde hem İstanbul Valisi hem de Büyükşehir Belediye Başkanıyla birlikte aslında İstanbul'u yönetmek istediğimi ifade etmek istiyoruz. İstanbul'da yaşanan sorunlar Türkiye'nin bir parçası aslında. Türkiye'nin bütününde yaşanan sorunlardır. Bundan kaynaklı da hem İstanbul Valisi'nin hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İstanbul vekilleriyle birlikte bir çalışma yürütmesinin anlamlı olduğunu da ifade etmek istiyorum" görüşlerini aktardı.

Demirel'in vefatı

Süleyman Demirel'in ölümüne ilişkin attığı tweete ilişkin bir soru üzerine Buldan, eşi Savaş Buldan'ın faili meçhul bir cinayette katledildiğini söyledi.

Buldan, şöyle devam etti:

"O dönem hazırlanan listede öldürülmesi gereken, onlar açısından öldürülmesi gereken bir liste hazırlanmıştı. Bu listenin başında benim eşim vardı. Listeyi Süleyman Demirel'in hazırladığı duyumunu almıştık. Özellikle Savaş Buldan'ın listenin başında olması gerektiğini ifade etmişti ve eşim öldürüldü. Bugün hesap vermeden gittiği için gerçekten üzgünüm. Süleyman Demirel bir dönemin karanlık insanıydı aslında. Yargılanması gerekiyordu, sorgulanması gerekiyordu, cezalandırılması gerekiyordu."

Demirtaş'ın mazbatasını almaya gelmemesinin özel bir sebebi olup olmadığına ilişkin soru üzerinde de Buldan, Demirtaş'ın Diyarbakır'da yoğun programları nedeniyle gelemediğini, mazbatayı avukatının teslim edeceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp'nin İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement