HDP'nin İzinsiz Sokağa Çıkma Çağrısı - Son Dakika
Güncel

HDP'nin İzinsiz Sokağa Çıkma Çağrısı

Ankara'da, kendilerine "Kobane Dayanışma Platformu" adını veren grup, basın açıklaması yaptı.

01.11.2014 15:48  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin izinsiz sokağa çıkma çağrısı üzerine başkentte, kendilerine "Kobane Dayanışma Platformu" adını veren grup, basın açıklaması yaptı.

Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, buradan Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Heykeli önüne yürüdü.

Gruptakilerin sayısı, Yüksel Caddesi'ne gelindiğinde yaklaşık 250'ye ulaştı.

Burada grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Kobane, IŞİD çetelerinin kuşatması altında onurlu yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlık değerlerinin düşmanı IŞİD çeteleri, tıpkı Şengal'de olduğu gibi Kobani'de de vahşi bir katliam gerçekleştirmek için saldırıyor" dedi.

Kobani'nin 6 Ekim gecesinden bu yana IŞİD'in saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Özgen, şöyle konuştu.

"Kobane sadece Kürt halkını değil özgürlükten, barıştan yana bütün insanları ilgilendiriyor. Çünkü orada IŞİD vahşetine karşı bir insanlık direnişi veriliyor. 6 Ekim gecesinden beri dünyanın dört bir yanından insanlar Kobane için ayağa kalktılar. Ülkemizde de Hopa'dan Edirne'ye, Samsun'dan Denizli'ye, İzmir'den Diyarbakır'a kadar her yandan yüz binler, Kobane ile dayanışmaya geçti."

Kobani'nin artık dünyanın her yerinde duyulmaya başladığını ifade eden Özgen, aydınların çağrısıyla 1 Kasım'ın "Uluslararası Kobani ile Dayanışma Günü" ilan edildiğini söyledi.

Özgen, şöyle devam etti:

"Türkiye Kobane Dayanışması bileşenleri olarak bu gün çerçevesinde dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye çapında il ve ilçelerde Kobane halkının sesi soluğuyuz. Bir kez daha haykırıyoruz, Kobane artık bir kentin değil tüm insanlığın direnişidir. Kobane artık bir coğrafyanın adı değil, barış, eşitlik, kardeşlik ve özgürlük gibi insani değerlerin adıdır."

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da bir konuşma yaptı.

Açıklamaya, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da katıldı.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP'nin İzinsiz Sokağa Çıkma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement