Hdp'nin Kazlıçeşme'de Miting Talebi - Son Dakika
Güncel

Hdp'nin Kazlıçeşme'de Miting Talebi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, HDP'nin 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de gerçekleştireceğini duyurduğu mitinge ilişkin, "Bizim izin verme ya da vermeme gibi bir tasarrufumuz söz konusu değil. Çünkü Seçim Kanunu gereğince son 10 günde izin verme yetkisi ilçe seçim kurullarında" dedi.

28.05.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, HDP'nin 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de gerçekleştireceğini duyurduğu mitinge ilişkin, "Bizim izin verme ya da vermeme gibi bir tasarrufumuz söz konusu değil. Çünkü Seçim Kanunu gereğince son 10 günde izin verme yetkisi ilçe seçim kurullarında" dedi.

Vali Şahin, Hotel Maslak'ta düzenlenen 22. Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

HDP'nin Kazlıçeşme'de yapacağını duyurduğu mitingle ilgili soru üzerine Şahin, dün bu konuda açıklama yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İlçe Seçim Kurulu da açıklamasını yaptı. Bu konu üzerinde daha fazla durmaya gerek yok diye düşünüyorum. Biz şunu söylemeye çalıştık, bir alanda miting yapılmasına ya da yapılmamasına 28 Mayıs'tan itibaren yetkili olan merci biz değiliz. Bizim izin verme ya da vermeme gibi bir tasarrufumuz söz konusu değil. Çünkü Seçim Kanunu gereğince son 10 günde izin verme yetkisi ilçe seçim kurullarında. Dolayısıyla bizim yasakladığımız ya da izin verdiğimiz bir toplantı söz konusu değil. Bu iki gündür kamuoyuna açıklamaya çalıştık."

Vali Şahin, 30 Mayıs için alınan güvenlik önlemlerine ilişkin soru üzerine de İstanbul'da gelişebilecek her türlü eyleme ve toplantıya yönelik genel tedbirlerinin olduğunu ifade ederek, "Hem siyasi partilerden hem de vatandaşlarımızdan, sağduyulu olmalarını, mevcut mevzuata ve yasalara uygun davranmalarını istiyoruz. İlçe Seçim Kurulu'nun onay vermesi halinde gerekli tedbirleri almakla görevliyiz.  İlçe Seçim Kurulu'nun onay verdiği veya karar aldığı yerlerde, biz güvenliği almakla görevliyiz zaten. Kazlıçeşme, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre tespit ettiğimiz miting alanlarından biri değil ama ilçe seçim kurulları bu alanlarla bağlı değil" ifadelerini kullandı.

Şahin, İstanbul'da, seçim gününe ilişkin alınan tedbirlerle ilgili de seçim döneminin başlangıcından itibaren tedbir aldıklarını, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası tedbirlerin planlandığını kaydetti.

Vali Şahin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kazlıçeşme'deki mitingle ilgili "Sorun çözülmüştür" açıklamasını neye dayanarak söylediğini bilmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp'nin Kazlıçeşme'de Miting Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement