HDP'nin 'Yeryüzü Sofrası'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

HDP'nin 'Yeryüzü Sofrası'na Katıldı

HDP\'nin \'Yeryüzü Sofrası\'na Katıldı

HDK Şişli Meclisi ile Halkların Demokratik Partisi Şişli İlçe Örgütü tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda 'Yeryüzü Sofrası' iftarı düzenlendi.

19.07.2014 00:12  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Şişli Meclisi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şişli İlçe Örgütü tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda 'Yeryüzü Sofrası' iftarı düzenlendi. İftara, ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık da katıldı. Ezanın okunması beklenirken, yeşillik alana serilen örtülere iftariyelikler konuldu. İhsan Eliaçık da alana gelerek, yerine oturdu. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. İftarın ardından, Eliaçık bir konuşma yaptı. İslam Dünyası'nın koskoca bir boşluk olduğunu vurgulayan Eliaçık, şunları söyledi

'Bir taraftan İsrail saldırıları devam ediyor. Gazze'de masum çocuklar ölüyor. Diğer taraftan IŞİD diye bir cinayet şebekesi çıkarttılar ortaya. Onun da önünü açıyorlar. Amerika'nın da, hem İsrail savaş uçaklarının saldırılarına hem de IŞİD cinayetlerine ses çıkarmadığını görüyoruz. Şehirleri ele geçiriyorlar. Kasabalarda şeriat yönetimleri kurup, insanlar inanmıyor deyip başlarını keserek, onunla top oynuyorlar. Namaz kılmıyor diye kırbaçlıyorlar. Bir İslam devleti, şeriat devleti örneği sergiliyorlar. ve bu hepimizin gözünün önünde oluyor. 'Alevilerin ve Kürtlerin kanı helaldir. Malı, canı, ırzı, namusu helaldir' diye önlerine geçen Alevi ve Kürtleri öldürüyorlar. Gazze'de ölen masumlara Allah'tan rahmet dilerim. Rojova'daki cinayetlerde ölen Kürtlere ve Alevilere Allah'tan rahmet dilerim. Bu katillerin eliyle düşmüş, öldürülmüş herkese Allah'tan rahmet dilerim.

CUMHURBAŞKANI'NIN ÖZELLİKLERİNİ SAD SÜRESİ'Nİ ÖRNEK VEREREK AÇIKLADI

Türkiye'de ilk defa böyle bir cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyleyen Eliaçık, şöyle devam etti

'Ben bir siyasi değilim, sizlere politik bir yorum yapacak değilim. Bir ülkede adına başkan mı dersiniz, yarı başkan mı dersiniz, presedent mi dersiniz, Başbuğ mu dersiniz, Serok mu dersiniz, her ne derseniz deyin... Bir ülkenin başında, önünde, simgesel olarak o toplumu temsil etmesi gereken bir önderlik makamı var ise bunun Kur'an'daki yeri nedir ve böyle bir makamda olan kişide aranması gereken vasıflar nelerdir Kur'an-ı Kerim'de Sad Süresi'nin 26. ayetinde bu açıklanıyor. Sürede bir önderde bulunması gereken 4 tane özellik var Adaletle hareket edecek. Arzularına uymayacak. Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayacak. Hesap vereceğini hiçbir zaman unutmayacak. Bu özellikler hangisinde varsa, bu özelliklerin hangisinde olduğuna inanıyorsanız, o size yakındır demektir. Bunun kararını artık siz vereceksiniz. Ben bu özelliklerin dinsel değil, evrensel olduğuna inanıyorum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'nin 'Yeryüzü Sofrası'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement