Dilek Öcalan, TBMM'den Seslendi: Abdullah Öcalan'a Özgürlük - Son Dakika
Güncel

Dilek Öcalan, TBMM'den Seslendi: Abdullah Öcalan'a Özgürlük

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, aile üyeleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında "Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik ciddi adımların atılmasını talep ediyoruz" dedi.

21.01.2016 14:14  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan'ın, sağlığı ve güvenliğiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını savunarak, "Yasalarla verilen haklardan keyfi şekilde men edilmesini kabul etmiyoruz. Bir an önce Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik ciddi adımların atılmasını talep ediyoruz" dedi.

MEHMET ÖCALAN DA ORADAYDI

Öcalan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hem HDP Milletvekili hem de Öcalan'ın ailesinin bir ferdi olarak, İmralı'da tutuklu bulunanların aileleriyle basının karşısında olduğunu söyledi. Basın toplantısına, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.


ÖCALAN'I "KÜRT HALK ÖNDERİ" OLARAK NİTELENDİRDİ

Abdullah Öcalan'ı, "Kürt halk önderi" diye nitelendiren Dilek Öcalan, Öcalan üzerinde tecritin son bulması, Çözüm Süreci müzakerelerine kalındığı yerden devam edilmesi için çağrıda bulunmak istediğini belirtti. Dilek Öcalan, Öcalan'ın tutuklandığı günden bu yana İmralı'da ağır tecrit koşullarında tutulduğunu, bu koşulların her geçen gün keyfi şekilde derinleştiğini ileri sürdü.


"MİLYONLARCA İNSAN ENDİŞELİ"

Öcalan'ın 27 Temmuz 2011'den bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014'ten itibaren ailesiyle, 5 Nisan 2015'ten itibaren İmralı heyetiyle görüşmesinin engellendiğini ileri süren Öcalan, 26 Aralık 2015'te yanında bulunun iki tutuklunun Silivri Cezaevine nakledildiğini ifade etti. Bu durumun, Öcalan'dan haber almayı bekleyen milyonlarca insanı endişeye sevk ettiğini belirten Öcalan, hükümetin, diyalog masasını devirdiğini, tecriti ağırlaştırdığını, ülkeyi kaosa sürüklediğini, bundan tek çıkış yolunun masaya dönmek, nitelikli müzakereleri başlatmak olduğunu öne sürdü.

"HİÇBİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ"

Öcalan, barış için bir çözüm üretebilmek adına, bütün kesimlerin bu süreçte elini taşın altına koymasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çatışmasızlık ortamını yeniden inşa etmek, kalıcı barışı sağlayabilmek için sürecin baş müzakerecisi olan Öcalan üzerindeki tecritin bir an önce kaldırılması, özgürlüğünün acil olarak gündemimize gelmesi gerekir. Ailesi olarak Öcalan'ın sağlığı ve güvenlik durumlarıyla ilgili hiçbir bilgiye sahip değiliz. Yasalarla verilen haklardan keyfi şekilde men edilmiş durumda olmasını ailesi olarak kabul etmiyoruz. Ailelere ve kamuoyuna bu keyfi tutumların açıklanması ve bir an önce Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik ciddi adımların atılmasını talep ediyoruz."


Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da 15 aydan beri Abdullah Öcalan ile görüşemediklerini belirterek, yasal haklarını kimden isteyeceklerini sordu.

Öcalan, "Hukuk, yasal haklar bütün mahkumlar için geçerliyse Öcalan ve İmralı'dakiler için de geçerli olmalıdır. Öcalan buranın vatandaşıysa ben de vatandaşıysam yasal hakkım neden verilmiyor?" dedi.

Bir soru üzerine Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan ile görüşmek için girişimlerde bulunduklarını, ancak yanıt alamadıklarını öne sürdü.



Dilek Öcalan, TBMM\'den Seslendi: Abdullah Öcalan\'a Özgürlük
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dilek Öcalan, TBMM'den Seslendi: Abdullah Öcalan'a Özgürlük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • Allaha havale ediyorum: Allah belanizi versin 50 10 Yanıtla
  • Bit turk olarak: Ocalana AF verilmeli !!!! 4 47 Yanıtla Nihat: Hadi oradan işine bak 15 0
  • ahmet unlu: Kürdüm ,ama kurt halk onderi lafını kabul etmiyorum...buyuk bir kesim kendisini onder olarak gorebilir,ancak bu onu ,50 milyonluk bir halkın onderi yapmaz...ne mustafa kemal,Ataturktur,nede Abdullah ocalan kürt halk önderidir... 40 5 Yanıtla
  • 1000 leş: nasıl bir yaratık bu tipler yaaa((( 31 3 Yanıtla
  • Osmanlı: Yav bunları yakından çekmeyin 24 7 Yanıtla
  • ZAGROS: BİJİİİİ BAŞKAN SARI MEKABLILAR APO DE ÇIKARTACAKLAR.. 6 24 Yanıtla
  • asil turk: tipe bak tipe 22 7 Yanıtla
  • Veli: Geberip gidecek halen daha ozhurluk diyorlar 20 5 Yanıtla
  • poyraz: abi tipe bak ya mevlana bunları görse siz gelmeyin derdi yeminle 21 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement