'HDP Barajı Geçer mi' Anketinde MHP'nin Oy Oranı Yüzde 11 - Son Dakika
Güncel

'HDP Barajı Geçer mi' Anketinde MHP'nin Oy Oranı Yüzde 11

Metropoll'ün son anketinde HDP'nin oy oranı yüzde 9.3 olurken MHP'nin oy oranı ise yüzde 11 olarak görünüyor.

30.01.2015 14:27  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metropoll Araştırma Şirketi'nin ocak ayında yaptığı Türkiye'nin Nabzı Araştırması'nda HDP'nin baraj konusu ele alındı.

HDP SEÇMENİ PARTİLERİNE GÜVENİYOR

Türkiye haziran ayından yapılacak genel seçimlere kilitlendi. Daha önceki seçimlere bağımsız adaylarla giren HDP, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere parti olarak gireceğini açıkladı. Yüzde 10'luk seçim barajını geçip geçmeyeceği merak edilen HDP'nin yapılan son ankette kendi seçmeninin desteğini almayı başardı.

Metropoll anketinde yer alan "HDP'nin seçimlere tek başına katılması durumunda yüzde 10 barajını aşacağını düşünüyor musunuz?" sorusunun yöneltildiği HDP'lilerin yüzde 82'si partilerinin barajı aşacağına inanıyor.

MHP'YE BÜYÜK ŞOK!

Metropoll'ün anketinde (kararsızlar ve cevapsızlar dağıtıldıktan sonra) AK Parti'nin oy oranı yüzde 44, CHP'nin oy oranı yüzde 26, MHP'nin oy oranı yüzde 11 olarak görünüyor. Kıl payı bir durum var. Zira yarın seçim olsa HDP'ye oy veririm diyenlerin oranı yüzde 9.3!

MHP YÜZDE 87 AK PARTİ YÜZDE 80 CHP YÜZDE 71

Şirketin yaptığı araştırmayı bugünkü köşesine taşıyan Radikal'den Ezgi Başaran, "AKP'lilerin yüzde 80'i, CHP'lilerin yüzde 71'i, MHP'lilerin yüzde 87'si istemiyor, HDP'lilerin yüzde 94'ü ise istiyor. Şaşırtıcı mı?" diye soruyor.

\'HDP Barajı Geçer mi\' Anketinde MHP\'nin Oy Oranı Yüzde 11
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'HDP Barajı Geçer mi' Anketinde MHP'nin Oy Oranı Yüzde 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (123)

  • elazılı: hdp pkk hıristiyanlara yahudilere çalışan örgütlerdir 11 72 Yanıtla
  • ÜLKÜCÜ: BİR ÜLKÜCÜ OLARAK OYLAR HDPYE GERÇEKTENDE ADAMLAR BARIŞI HERKESTEN ÇOK İSTİYORLAR BİZİMKİLER IRKÇILIK YAPIYOR YAHU KÜRT DİYE BİRŞEY YOK DİYORLAR 62 9 Yanıtla
  • sallamıyorum yalan atmıyorum açın bakın okuyun.:: TÜRKLERİ İMHA PLANLARI YAPIYORLAR: Nüfus artışına bak 10 yl sonra mersin, muğla, izmir, istanbul ilçeleri bir bir düşüp kürtlerin eline geçince o zaman anlayacağız hanyayı konyayı kardeşliği. Ulan kürtler tebrik ediyorum sizi 10 çocuk 10 çocuk ele geçirmeye az kaldı Türkiyeyi. Bizim kadar ne dim malmı desem , millet yok yani. Bu devletin yöneticileri çok değil 20 yıl sonra ya kürtler bu devletin enaz yarısını ele geçirecek, 40 yıl sonra tamamını ele geçirecek Allah ömür verirse çok değil 10-15 yıl sonra ya iç savaş çıkacak yada Türkiye diye birşey kalmayacak. . . . bu kadar ypg liyi tedavi ettiniz. yüzbinlerce kobaneliyi doyuruyorsunuz. yine de sövüyorlar. türklere sadece size değil türklere hakaretler küfürler tonlarca. kıymet bilmezler namkörler. yalan söylemiyom açın bakın pkk yanlısı siteleri yazıları yorumları. adamlar tc nin sonunu getirmeye kararlılar. sallamıyorum yalan atmıyorum açın bakın okuyun. HELE PKK YANLISI VE IRKCI KÜRTÇE SİTELERE BAKIN 38 33 Yanıtla
  • lazzo: Bir karadenizli olarak bu sefr hdp yani demirtas. . 29 20 Yanıtla
  • siro21: Bende bu sene kendi mitetime oy vereceğim bazı Türküm diyen ama aslında ne olduğu beli olmayan Faşistler için vereceğim nekadar beğen me sende kürt siyasetçileri. 31 17 Yanıtla
  • ANKETCİ: haydi beyler bir ankette ben yapiyorum BURDAKİ YÖVMİYECİ PKK SEMPATİZANLARIMI COK YOKSA NAMUSUYLA ŞEREFİYLE HABERLERİ OKUYAN İNSANLARMI COK . . PKKLILAR EKSİYE VATAN SEVDALILARI YEŞİLE ANKET BAŞLADI :) 15 32 Yanıtla
  • şehit: oylar mhp ye 20 27 Yanıtla
  • ADIYAMANLI: İlk defa oy vereceğim bu seçimde dürüst siyaset yapan ve Türkiye için gerekli partinin Mhp olduğunu düşünüyorum o yüzden mhpye vereceğim 21 25 Yanıtla
  • BATMANLI: Batmanlıyım Oyum Mhpye helal olsun en az yüzde 25 28 18 Yanıtla
  • ŞIRNAKLI73: ŞIRNAKLI OLMAMA RAĞMEN BU SEÇİMDE OYUM MHPYE TEK DÜRÜST SİYASET YAPAN PKKLI FAŞİST HAİNLERLE MÜCADELE EDECEK MÜSLÜMANLARIN YANINDA OLAN ADAM GİBİ ADAM TEK DEVLET BAHÇELİ VAR 25 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement