Hdp Şırnak Milletvekili Encu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Şırnak Milletvekili Encu Açıklaması

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu 4 yıldır Uludereli ailelerin bir mücadele verdiğini belirterek, "Hak, hukuk, adalet, demokrasi mücadelesi. Bu mücadelemizi hazmedemeyen bu güçler bu karanlık eller diyelim artık, maalesef zaman zaman biz Roboski ailelerine bu şekilde yaklaşımda bulunuyorlar.

30.06.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu 4 yıldır Uludereli ailelerin bir mücadele verdiğini belirterek, "Hak, hukuk, adalet, demokrasi mücadelesi. Bu mücadelemizi hazmedemeyen bu güçler bu karanlık eller diyelim artık, maalesef zaman zaman biz Roboski ailelerine bu şekilde yaklaşımda bulunuyorlar. 34 kişinin failini ortaya çıkarmayan yargı bizler hakkında sayısız dosya açmış durumda, bizleri yargılamaya çalışmaktadır" dedi.

HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik ve Aycan İrmez ile ortak basın toplantısı düzenleyen Encu, dün akşam ve bugün sabah saatlerinde Uludere'de yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dün öğleden sonra askerlerin sınıra sevkıyat yapacağının duyulması üzerine Uluderelilerin buna tepki gösterdiğini ifade eden Encu, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle çıkan olayların 5 saat sürdüğünü bildirdi.

Oruçlu göstericilere yapılan müdahalede hiçbir hassasiyetin gözetilmediğini savunan Encu, yaşları 12 ile 15 arasında değişen ve olaylarla ilgilisi olmadığını belirttiği 4 çocuğun gözaltına alındığını söyledi.

Encu, yanında getirdiği fotoğraflar ve videoyu da basın mensuplarına göstererek, 5 katırın askerlerce öldürüldüğünü ileri sürdü. Uludere'de can güvenliklerinin olmadığını iddia eden Encu, "Roboskide izlenen politikadan derhal vazgeçilmelidir" dedi.

Uludere'de 34 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak 4 yıldır hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesi verdiklerini ifade eden Encu, "Bu mücadelemizi hazmedemeyen bu güçler, bu karanlık eller diyelim artık, maalesef zaman zaman biz Roboski ailelerine bu şekilde yaklaşımda bulunuyorlar. 34 kişinin failini ortaya çıkarmayan yargı bizler hakkında sayısız dosya açmış durumda, bizleri yargılamaya çalışmaktadır" diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da Uludere'nin hala kanamakta olan bir yara olduğunu bildirdi. Uludere'de köylerin boşaltıldığını, ekonomik kaynakların kurutulduğunu, mera ve hayvancılığın bitirildiğini savunan Sarıyıldız, "Oradaki insanlar yaşamak için haftada bir veya iki kez gidip oradaki erzaklarını, gıdalarını almak zorundalar. Yoksa siz onları oradan sürmüş olursunuz, tüm bir coğrafyayı insanlardan yalıtmış olursunuz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Şırnak Milletvekili Encu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement