Hdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Açıklaması

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Güneydoğu’da meydana gelen elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamalara cevap verdi.

08.07.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Güneydoğu'da meydana gelen elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamalara cevap verdi. Kaplan, "En az borcu olan il Şırnak'tır" dedi.

HDP'li Kaplan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Güneydoğu'daki bazı illerde yapılan elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Kaplan, "Enerji Bakanı durmadan gerçekleri çarpıtıyor. 'Yüzde 80 kaçak var' diyor. Dicle AŞ 5 ilde görev yapıyor ve bu kaçak tarımsal sulama elektrik borçlarıdır. Büyük çoğunluğu da Urfa'dadır ve AK Parti'lidir bu borçlular" şeklinde konuştu.

Enerji Bakanı Yıldız'dan 81 ilin elektrik borcunu çıkarmasını isteyen Kaplan, Şırnak'ın Kayseri'deki bir fabrika kadar borcunun olmadığını savundu. Kaplan, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın 'PKK'nın ve hiçbir siyasinin elektrik borçlarını ödemeyin' diye bir talimatının olmadığını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement