Hdp Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Hükümetin hala yanlıştan dönme şansı var. Biz, hükümete, çözüm sürecinin hassasiyetini de dikkate alarak, ilk 15 maddede değişikliğe gitmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.

13.03.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Hükümetin hala yanlıştan dönme şansı var. Biz, hükümete, çözüm sürecinin hassasiyetini de dikkate alarak, ilk 15 maddede değişikliğe gitmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İç Güvenlik Paketi'ni değerlendirdi.

Tasarının, görüşülmeyen 68. ile 130. maddelerini kapsayan 63 maddesinin İçişleri Komisyonu'na geri verildiğini anımsatan Kaplan, "Hükümetin hala yanlıştan dönme şansı var. Tasarının birinci bölümündeki, güvenlik maddeleri için tekriri müzakere şansı var. Biz HDP olarak, hükümete, çözüm sürecinin hassasiyetini de dikkate alarak, ilk 15 maddede değişikliğe gitmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz. Bu konuda ulusal ve uluslararası hukuk yollarını da sonuna kadar kullanacağız" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaplan, çözüm sürecinin artık bürokratları aştığını, Meclis aşamasına geçtiğini, Meclis-HDP-Hükümet ile gelişen bir süreç olduğunu ifade etti.

Süreçle ilgili baş döndürücü bir trafik yaşandığını kaydeden Kaplan, "Çözüm süreci tabi ki Türkiye'nin hayrına. Tarihi bir misyonumuz var. Buna uygun sorumlulukla davranıyoruz" diye konuştu.

Doların yükselmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Kaplan, bu konuya ilişkin daha önce 3 gensoru önergesi sunduklarını anımsattı. Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olması gerektiğini belirten Kaplan, bu sorunun, mitinglerde, meydanlarda, basının önünde kavgayla çözülemeyeceğini dile getirdi. Kaplan, dolardaki yükselmenin vatandaşa çok ağır tahribatının olduğunu, hükümetin ise "seçimi kurtarma" yolunda önlem almaya çalıştığını savundu.

Kaplan, başka bir soru üzerine, Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da canlı mesaj vermesinin önünde hukuksal bir engel olmadığını belirterek, "Bu konuda bir karar verilecek. Ama önemli olan, Sayın Öcalan'ın mesajı, hem Kandil'i hem hükümeti bağlayacak bir mesaj olacak" dedi.

Çözüm sürecinin, Meclis üzerinden yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu anlatan Kaplan, "Bunun, HDP'siz bir Meclis ortamında çözülemeyeceğini de ifade ediyoruz. Çok adım attırdık hükümete, çok adım da attıracağız. AK Parti değişebilir. Kim gelirse gelsin bu süreç devam edecektir. Çünkü bu büyük bir projedir. Bu proje Türkiye'de kabul görmüştür ve kamuoyu desteği vardır. Kim silahların susmasını istemez?" diye konuştu.

Kaplan, izleme heyetine ilişkin soru üzerine, "Zamanı gelince izleme heyetinde yer alacaklar da açıklanacak. Görünmeyen insan filmi çevirmiyoruz"  dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement