Hdp Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hdp Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Değişim, Halkların Demokratik Partisi ile olacak" dedi.

23.05.2015 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Değişim, Halkların Demokratik Partisi ile olacak" dedi.

Kaplan, HDP Yalova İl Başkanlığınca Barış Manço Amfi Tiyatro'da düzenlenen "Büyük İnsanlık Şöleni'nde, 7 Haziran'ın Türkiye'nin kurtuluşu olacağını söyledi.

Kendilerinin de Meclise gideceğini belirten Kaplan, "12 Eylül'de sıkı yönetim zindanlarında işkence gören insanlar. O, 12 Eylül darbecileriyle AK Parti hesaplaşmadı. AK Parti, Kenan Evren ile helalleşti ve akladı. Davası Yargıtay'da kesinleşmeden öldü ve düştüğü için resmi devlet törenini de Bakanlar Kurulu kararıyla hükümet yaptı. Şimdi Cumhurbaşkanı çıkmış 'Bana Kenan Evren'den, Suudi Kralı'ndan, Mısır firavunlarından, Saddam'dan daha fazla yetki verin' diyor" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin, AK Parti karşısında yeterince güçlü muhalefet yapamadıklarını savunan Kaplan, şöyle konuştu:

"Bunlar üç dönemdir iktidar. Allah aşkına CHP buna bir şey yapabildi mi, anamuhalefet bunu sarsabildi mi? MHP yapabildi mi? Başka parti sarsabildi mi? Hakların Demokratik Partisi, bağımsız adaylarla seçime girdi. Meclise geldik ve o kürsüde gümbür gümbür yakasına yapıştık. Salladık, salladık. Bir oyla saray da düşecek, hükümet de düşecek. İşte değişim, Halkların Demokratik Partisi ile olacak."

Konuşmanın ardından, müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement