Hdp, Trakya'da 'Hayır' Kampanyasını Cezaevi Önünde Başlattı - Son Dakika
Güncel

Hdp, Trakya'da 'Hayır' Kampanyasını Cezaevi Önünde Başlattı

TBMM Başkan Vekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "Aydınlık, demokratik bir Türkiye için 16 Nisan sabahı tercihinizi 'hayır'dan yana kullanınız. Biz inanıyoruz ki bu 18 maddelik anayasa taslağı Türkiye'ye hiçbir fayda getirmeyecektir.

29.03.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkan Vekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "Aydınlık, demokratik bir Türkiye için 16 Nisan sabahı tercihinizi 'hayır'dan yana kullanınız. Biz inanıyoruz ki bu 18 maddelik anayasa taslağı Türkiye'ye hiçbir fayda getirmeyecektir. Retçi, inkarcı, milliyetçi ve faşist bir anayasa tercihine hiç kimse 'evet' demeyecektir" dedi.

HDP, Trakya'daki referandum startını HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın tutuklu olduğu Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi önünden başlattı. Cezaevi önündeki açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Milletvekili Erdal Ataş, Eş Genel Başkan yardımcıları Serpil Kemalbay, Sezai Temelli, MYK üyesi Çilem Öz, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu ile partililer katıldı. Cezaevi önünde jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemi alınırken, partililer üzerinde 'Mutlaka kazanacağız, hayır, hepimiz kazanalım' yazılı afiş açtı.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, referandum çalışmalarının eşit ve adil olmayan bir süreçte devam ettiğini ifade ederek, "Şu anda 6 milyon insanın seçtiği partinin eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın rehin olarak tutulduğu bir cezaevi önünden kampanyamızın startını veriyoruz. Elbette ki, kampanya ve seçim programları özellikle diğer partiler açısından meydanlarda ve alanlarda, genel başkanların, milletvekillerinin mitingler yaptığı, halka buluştuğu bir süreçte bizim genel başkanlarımızın ve milletvekillerimizin rehin tutulduğu bir süreçte gidiyoruz seçimlere. Diğer genel başkanlar seçmenleriyle buluştuğu gibi biz ne yazık ki, seçmenlerle buluşma hakkına bile sahip değildir. Bu kadar eşitsiz, adil olmayan bir süreçte, ne yazık ki referandum çalışmalarının adil ve eşit olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Yeni anayasanın Türkiye'ye hiçbir fayda getirmeyeceğini öne süren Buldan, çoğulcu bir anayasadan yana olduklarını belirterek,

"16 Nisan sabahı Türkiye açısından tarihi bir fırsat. Bu fırsatın halklarımız tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Edirne'de yaşayan Roman, Pomak, Kürt, Türk halkına, Alevilere, kadınlara ve çocuklara buradan bir çağrı yapıyoruz. Aydınlık, demokratik bir Türkiye için 16 Nisan sabahı tercihinizi 'hayır'dan yana kullanınız. Biz inanıyoruz ki bu 18 maddelik anayasa taslağı Türkiye'ye hiçbir fayda getirmeyecektir. Retçi, inkarcı, milliyetçi ve faşist bir anayasa tercihine hiç kimse 'evet' demeyecektir. Bizlerin tercihi elbette ki, daha çoğulcu bir anayasadan yanadır. Kocaman bir 'hayır'ı 16 Nisan sabahı altın harflerle yazacağımıza inanıyoruz. Hayır, Türkiye'nin hayrına olacaktır" dedi.

Cezaevi önündeki açıklamaya katılan Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Çiçek Otlu da 16 Nisan'daki referandumda 'hayır' oyunu kullanacaklarını söyleyerek, "AKP'nin başlattığı terör ve baskılara rağmen, halkımız, kadınlarımız, gençlerimiz sokaktadır. Vekillerimizin, idaresiyle Mart'ı kazandığımız gibi 16 Nisan'ı da kazanacağız. Bütün halkımıza 16 Nisan'da oyuna sahip çıkmaya ve oyunu hayırlı bir şekilde kullanmasını diliyoruz" dedi. Açıklamanın ardından HDP'liler cezaevi önünden ayrıldı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp, Trakya'da 'Hayır' Kampanyasını Cezaevi Önünde Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement