Hdp Tunceli'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti - Son Dakika
Güncel

Hdp Tunceli'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Hdp Tunceli'de İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunarak, pazar günü yapılan seçim sonuçlarına itiraz edip, il genelindeki tüm sandıklardaki oyların yeniden sayılmasını istedi.

03.11.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Tunceli'de İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunarak, pazar günü yapılan seçim sonuçlarına itiraz edip, il genelindeki tüm sandıklardaki oyların yeniden sayılmasını istedi.

Pazar günü yapılan seçimlerde 2 milletvekilliği bulunan Tunceli'de HDP'den Alican Önlü, CHP'den de Gürsel Erol, milletvekilliğini kazandı. Tunceli seçimlerde HDP 27 bin 882 oy alırken, CHP 14 bin 93 alarak 152 oy farkıyla bir milletvekilliğini kazandı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe ile başvurarak seçim sonuçlarına itiraz etti.

Aslan Çağ, oyların tekrar sayılarak oy tutanaklarının karşılaştırılmasını talep ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Tunceli'de 152 oyla bir milletvekilliğini kaybettik. Biz partinin il ve ilçe eş başkanları olarak İlçe Seçim Kurulları'na başvurarak oyların yeniden sayılması ve oy sonuç tutanakları ile çıkan sonuçların sayılarak tekrar karşılaştırılmasını talep ettik. Umarım itirazımız kabul edilir ve oylar tekrar sayılır." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Tunceli'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement