HDP, Urfa'dan 8 Vekil Çıkarmayı Hedefliyor - Son Dakika
Güncel

HDP, Urfa'dan 8 Vekil Çıkarmayı Hedefliyor

HDP, Urfa\'dan 8 Vekil Çıkarmayı Hedefliyor

Halkların Demokratik Partisi, Şanlıurfa'da 2015 Genel seçimleri için 8 milletvekili çıkarmayı hedeflediğini duyurdu.

27.02.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi Urfa'da AK Parti'nin ardından en fazla aday adayı başvurusunun HDP'ye yapıldığı belirtildi. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere parti olarak katılma kararı alan HDP'nin listesi için aday adayı kabulü devam ediyor.

Partinin Haliliye İlçe binasında kurulan başvuru merkezinde aday kabulüne başlayan HDP Urfa İl Örgütü, ilgiden memnun kalındığını açıkladı. Partinin Urfa'da büyük bir iddiayla hazırlandığının altını çizen yöneticiler, aday adayı sayısının da bu iddiayı doğruladığını ifade ediyor.

2 Mart tarihine kadar başvuru kabul edecek olan HDP Urfa İl Örgütüne dün itibarıyla dosya teslim eden aday adayı sayısının 40 olduğu duyuruldu.

HDP'de aday adaylarının mesleklere göre dağılımı ise şöyle: 9 işadamı, 9 Avukat, 12 Doktor, 10 Eğitimci.

Arap halkını temsilen 5 Arap aday adayının başvurduğu HDP Urfa Listesi'nde yer almak isteyen kadın aday adayı sayısı ise 5.

Yaş ortalamasının 35 olan aday adayları arasında en genci ise 27 yaşında.

8 Milletvekili hedefi ile seçimlere hazırlanan partiye Urfa'nın hemen bütün ilçelerinden aday adayı başvurusu yapılmış durumda. 10 Suruçlu adayın başvurduğu partiye 5 Siverek, 9 Viranşehir, 2 Harran, 7 Birecik, 3 Akçakale, 4 Bozova, nüfusuna kayıtlı aday adayı dosya teslim etti.

BİNİCİ ADAY OLAMAYACAK

Bu arada parti tüzüğünde yer alan "Bir üye aynı organa en fazla iki dönem üst üste seçilebilir" kuralına göre İbrahim Binici'nin bu dönem aday olamayacağı açıklanırken, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile Grup Başkanvekili Buldan'ın kural dışında tutulacağı belirtildi.

Binici ile birlikte HDP'nin Van Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Van Milletvekili Özdal Uçer aday olamayacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel HDP, Urfa'dan 8 Vekil Çıkarmayı Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement