Hdp'ye Göre Iğdır'da Azeri- Kürt Çatışması Seçimle Ortadan Kalktı - Son Dakika
Güncel

Hdp'ye Göre Iğdır'da Azeri- Kürt Çatışması Seçimle Ortadan Kalktı

Hdp\'ye Göre Iğdır\'da Azeri- Kürt Çatışması Seçimle Ortadan Kalktı

Iğdır'da resmi olmayan sonuçlara göre Azeri kökenli Kıznas Türkeli ile birlikte HDP'den milletvekili seçilen Avukat Mehmet Emin Adıyaman, seçim ile birlikte 'Azeri- Kürt çatışmasının' sona erdiğini söyledi.

08.06.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da resmi olmayan sonuçlara göre Azeri kökenli Kıznas Türkeli ile birlikte HDP'den milletvekili seçilen Avukat Mehmet Emin Adıyaman, seçim ile birlikte 'Azeri- Kürt çatışmasının' sona erdiğini söyledi.

HDP Milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman, barajı açtıkları ve seçimde küçümsenemeyecek barajı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Öncelikle Kürt ve Azeri halklarına sonsuz teşekkür ettiklerini ifade eden Adıyaman, "Türkiye genelinde barajları yıktık. Artık, Türkiye'de bir daha faşist diktatörlüğün, halen yürürlükte olan anayasanın bir anlam ifade etmeyeceğini halkımız gösterdi. Aynı zamanda Iğdır özünde halkların kardeşliğinin gerçekleşe bilirliğini bu seçimde ispat ettik" diye konuştu. Azeri kökenli olan ve HDP'den milletvekili seçilen Kıznas Türkeli ise, şöyle dedi:

"Iğdır'a geldiğimden beri hep aynı türküyü söyledim; 'Yaşasın halkların kardeşliği.' Yine aynı türküyü söylüyeceğim. Halklarımıza çok teşekkür ediyorum. Birlikte oldukları sürece zafere koşacaklarına inanıyorum. HDP'de halkların kardeşliği etrafında renklerin, inançların, ırkların birlikte, özgür yaşamı hayat bulmuştur. HDP halklar için bir umuttur."

Iğdır'da belediye başkanlığından sonra milletvekili seçimini de kazanmanın sevinci içinde olduklarını belirten Iğdır Belediye Eş Başkanları Murat Yikit ile Şaziye Önder, "Iğdır'da Kürt- Azeri çatışmasının bu seçimle birlikte ortadan kalktığını gördük. Hayırlı olsun" dedi. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'ye Göre Iğdır'da Azeri- Kürt Çatışması Seçimle Ortadan Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement