Hedef Depremi Az Hasarla Atlacak Düzce İnşa Etmek" - Son Dakika
Yerel

Hedef Depremi Az Hasarla Atlacak Düzce İnşa Etmek"

Hedef Depremi Az Hasarla Atlacak Düzce İnşa Etmek"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 17 Ağustos Depreminin 15. Yıldönümü için yayınladığı mesajında “Hedefimiz bir felaketle karşı karşıya kaldığımızda bu felaketi en az hasarla atlatacak bir Düzce inşa etmek” dedi.

18.08.2014 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 17 Ağustos Depreminin 15. Yıldönümü için yayınladığı mesajında "Hedefimiz bir felaketle karşı karşıya kaldığımızda bu felaketi en az hasarla atlatacak bir Düzce inşa etmek" dedi.

Başkan Keleş 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında "17 Ağustos 1999 tarihinde, bundan tam 15 yıl önce hepimizi yasa boğan bir felaket yaşandı. Gölcük Merkezli olan 7,5 büyüklüğündeki depremle Düzce'mizde de binlerce ocağa ateş düştü.

İşte bugün depremin üzerinden geçen 15 yılın ardından deprem şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Bundan 10 yıl önce ilk defa belediye başkanlığı görevine geldiğimde karşımda depremin izlerini en derin şekilde taşıyan, umudunu kaybetmiş, adeta ışıklarını söndürmüş, taş taş üstünde kalmayan bir Düzce vardı. O günlerde göreve geldiğimde tek amacım o derin yaraları sarmaktı. Allah'ın da yardımıyla bundan 10 yıl önce depremin izlerini büyük oranda yok ettik, Düzce'ye ve siz değerli Düzceli hemşehrilerimize umut verdik. Bambaşka bir çehre kazandırdığımız Düzce'yi 10 yıl sonra yeniden devraldığımızda ise amacımız farklı bir boyut kazandı. Bu kez amacımız Allah tarafından gelen bir felaketle karşı karşıya kaldığında bu felaketi en az hasarla atlatacak bir Düzce inşa etmek. Alt yapısı sağlam, dayanıklı binalardan oluşan bir Düzce'yle olası bir depremi en az kayıpla atlatmak.

Yüce Allah'tan bir daha milletimize böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyor, 17 Ağustos Depremi'nde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hedef Depremi Az Hasarla Atlacak Düzce İnşa Etmek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement