Hedefi Babasının Yaşamını Yitirdiği Gemiye Kaptan Olmak - Son Dakika
Güncel

Hedefi Babasının Yaşamını Yitirdiği Gemiye Kaptan Olmak

Furkan Cengiz'in açıklaması ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Filistin'e insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz, babasını toprağa verdiği gün aldığı karar doğrultusunda denizci olma yolunda ilerliyor.

29.05.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Furkan Cengiz'in açıklaması ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Filistin'e insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz, babasını toprağa verdiği gün aldığı karar doğrultusunda denizci olma yolunda ilerliyor. Furkan, babasının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisine kaptan olmayı ve o gemiyi Gazze'ye götürmeyi istiyor.

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde 31 Mayıs 2010'da İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz'ün yaşamı, ilgi çekici detaylar barındırıyor.

Küçüklüğünde sosyal bilgilere ilgi duyan ve bu alanda üniversite eğitimi almak isteyen Furkan Akyüz'ün ideali, babasının denizde yaşamını yitirmesiyle değişti. Babasını Hatay'da toprağı verdiği gün 14 yaşında olan Furkan Akyüz, mezarlıktan görünen ve sonradan ismini öğrendiği Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinde okumayı kafasına koydu.

Babasının defnedilmesinin ertesi günü, o dönemde adı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) olan sınava giren Furkan Akyüz, aldığı puanla babasının mezarına her gün kolayca gidebileceği Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne kaydını yaptırdı.

Furkan Akyüz, 4 yıl boyunca hem okuluna devam etti hem de her gün babasının mezarına giderek mezarlığın bakımını yaptı ve Kur'an-ı Kerim okudu.

Hedefi liseyle bitmedi

Liseyi 4 yılda başarıyla bitiren Furkan Akyüz, kendine yeni bir hedef belirledi. Üniversitede de denizcilik okumak ve babasının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye gitmek isteyen Furkan Akyüz, girdiği üniversite sınavında Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünü kazandı.

Okulunu başarıyla bitirip denizlere açılmayı hedefleyen Furkan Akyüz, son sınıfta öğrenim görüyor.

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Furkan Akyüz, babasının ve onun dünya görüşünün izinden gittiğini, babasının hayatlarından ayrılmasına üzüldüklerini ancak örnek işler yaptığı için de onunla gururlandıklarını söyledi.

Babasını kaybettiğinde ortaokul öğrencisi olduğunu belirten Akyüz, şöyle devam etti:

"Babamı toprağa verdiğimizin sonraki günü SBS'ye girecektim. Tevafuk, mezarlığın yanında bir lise gördüm. Allah'ıma dua ettim bu okulu kazanayım diye. Babamın mezarına yakın olurum diye. Sınava girdim ve duam kabul oldu. Aldığım puanla babamın mezarlığının yanında olan Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne girdim. Lisede pansiyon da vardı, burada kalıyordum, her gün babamın mezarına gidip Yasin okuyordum. İnsan konuşmak istiyor, konuşuyordum babamla. Gidişi bizi üzdü ama arkasında bıraktığı ışık, bize bıraktığı meşale ümmeti aydınlattı, biz de onun izinden gideceğiz."

Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünü bitirdikten sonra kaptan olma şansı bulunduğunu ifade eden Akyüz, "Denizcilikle alakalı bilgim var. Eğer Mavi Marmara'ya faydamız olacaksa bu neden olmasın, bu gemiyi neden biz yürütmeyelim. Bir nevi o yüzden bu bölümde okumak istedim. Hem babamın denizde şehit olması hem de Mavi Marmara gibi bir geminin bulunması, beni gemiciliğe ve denizciliğe iten nedenler arasında. Okulumuzu bitirdikten sonra Allah nasip ederse Gazze'ye giden gemiyi biz yönetiriz inşallah. Ümmete fayda sağlayabiliriz inşallah." diye konuştu.

Furkan Akyüz, Hatay'a gidince yine babasının mezarını sık sık ziyaret ettiğini, babasının hedefine ulaşıp Gazze'ye gitmek için çok çalıştığını sözlerine ekledi.

Hedefi Babasının Yaşamını Yitirdiği Gemiye Kaptan Olmak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hedefi Babasının Yaşamını Yitirdiği Gemiye Kaptan Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçleyecek.

  • AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı
    12:40 AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı

    AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Söğütlü ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Erdoğan, Cumhur İttifakı dışında seçilip geri dönme planı yapanlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve mahalle sakinleri katıldı.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi
    12:38 Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi

    Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kentte düzenlenen bir programda AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi. Savran, hizmet ve eser siyasetiyle Nevşehir'e sahip çıktıklarını belirterek, yeni dönemde de projeler üreteceklerini ve şehri daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Savran, sandık görevlilerinin önemli bir görevi yerine getireceğini vurgulayarak, seçimlerin sahada kazanıldığını söyledi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.


Advertisement