Hedefimiz Yine Şampiyonluk" - Son Dakika
Spor

Hedefimiz Yine Şampiyonluk"

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, geride kalan sezon beklentilerin altında bir performans ortaya koymalarına karşın, yeni sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlandıklarını söyledi.

25.07.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, geride kalan sezon beklentilerin altında bir performans ortaya koymalarına karşın, yeni sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlandıklarını söyledi.

Fernando Muslera, Danimarka'nın Aarhus kentinde ikinci etap kamp çalışmalarına başlayan sarı-kırmızılı ekibin konakladığı otelde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yeni sezon öncesi takımda bazı değişiklikler olduğunu hatırlatan Uruguaylı file bekçisi, "Değişim bu sezona özel değil. Tüm takımlarda böyle durumlar yaşanır. Bazı oyuncular gider, başka oyuncular gelir. Futbolda bu hep olacaktır. Bizim hedefimiz, yine şampiyonluk." dedi.

Geride kalan sezonun sonunda Fenerbahçe'ye karşı kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun önemine vurgu yapan Muslera, "Bu kupanın bizim için çok büyük anlamı vardı. UEFA'nın verdiği cezanın uzamasına da böylece engel olduk. Önümüzdeki sezon sergileyeceğimiz performansla yine Şampiyonlar Ligi'nde yer alabiliriz. Şu anda takım arkadaşlarımız ve hocamızla beraber konuştuğumuz tek şey, şampiyonluk. Aramıza yeni katılanlar olacaktır. Onların da desteğiyle bu yolda en iyi şekilde ilerlemek istiyoruz." diye konuştu.

Yönetim tarafından oyunculara yönelik verilen para cezalarıyla ilgili soruya tecrübeli file bekçisi, "Cezalarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü sportif anlamda buradayız ve en iyi şekilde sezona hazırlanmak istiyoruz. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum." yanıtını verdi.

Takımdaki geleceğinin sık sık gündeme getirilmesine değinen Muslera, "Ayrılıp ayrılmayacağım sorularına karşılık, hep burada çok mutlu ve rahat olduğumu söyledim. Yine tekrarlıyorum. Burada çok mutlu ve rahatım. İki sezon daha kontratım var. Galatasaray bana çok şey kazandırdı ve ben de en iyi şekilde karşılık vermek istiyorum." şeklinde konuştu.

"Türkiye kesinlikle bu olayları hak etmiyor"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaşadıklarının sorulması üzerine, "Olaylar yaşandığı anda ülkeme dönmeyi düşünmedim, çünkü havalimanı kapalıydı." diye esprili bir yanıt veren Muslera, şunları söyledi:

"İşin şakası bir yana, olaylardan 15-20 dakika önce Atatürk Havalimanı'ndaydım ve eve yeni geçmiştim. Yanımda da bir Türk arkadaşım vardı ve olayları anlamaya çalışıyordum. Kolay değil, yabancısınız ve olayları anlamaya çalışıyorsunuz. Bu bizi etkileyebiliyor. Diğer taraftan, Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğunu biliyorum. Türkiye kesinlikle bu olayları hak etmiyor. Türk halkının en güzel tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Ortak yorumlar, durumun kontrol altında olduğu yönünde. Bu yüzden beni rahatsız eden bir şey yok. Umarı böyle şeyler tekrar yaşanmaz."

Meydana gelen olaylarla ilgili olarak Uruguay'daki ailesinin tepkilerini de anlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Ben senelerdir buradayım. Eşim de 2 yıldır İstanbul'da. Ailem de bu dönemde defalarca geldi. Türkiye'yi yakından tanıyorlar. Tabii ki yabancı biri olarak anlamak kolay değil. Ailemle telefonda konuştum. Durumun iyiye gittiğini söyledim. İlk başta endişelilerdi ama şimdi durum iyi. Hepimiz bu ülkeyi iyi tanıyoruz ve her şeyin iyiye gideceğini biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Riekerink çok iyi bir hoca"

Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Jan Olde Riekerink'le devam etme kararı alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hollandalı teknik adamdan övgüyle söz eden Muslera, "Riekerink'in çok iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum. Futbolu iyi bildiğini, enerjik bir insan olduğunu düşünüyorum. Bizimle arası çok iyi. Devam etmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Tempolu ve yoğun antrenmanlar yapıyoruz. Yeni sezona bizi en iyi şekilde hazırlıyor. Teknik direktör olarak devam etmesinden mutlu olduğumu söyleyebilirim." şeklinde görüş belirtti.

Geride kalan sezonda Galatasaray'ın gol yeme rekoru kırdığının hatırlatılması üzerine Muslera, "Futbolda bu tip şeyler oluyor. Her zaman başarı kazanılamayabiliyor. Bu dönemden de çok şey öğrendik. Yeni sezon için dersler çıkardık. Galatasaray tarihinde, bir sezonda en az gol yiyen kaleci rekorunu kırmıştım. Geçen sezon ise en fazla gol yenilen sezon oldu. Demek ki iki rekorum var. Ben burada çok önemli başarılar ve şampiyonluklar kazandım. Demek ki bu da yaşanacakmış." diye konuştu.

Claudio Taffarel'in kaleci antrenörlüğü görevini bırakmasından duyduğu üzüntüyü anlatan Muslera, bu durumu önceden bildiğini, yerine bu görevi üstlenen Fadıl Koşutan'a da güvendiğini vurguladı.

Muslera, yakın zamanda vefat eden Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren'le beraber zaman geçirme fırsatı bulmuş olmaktan gurur duyduğunu, sarı-kırmızılı kulüpten ayrıldığında kendisinin onun gibi anılmayı istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hedefimiz Yine Şampiyonluk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor
    21:42 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor

    Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtirken, kulüplerin ortak düşüncesinin yeni bir kadroyla yeni sezon hazırlıklarının yapılmasının daha iyi olacağını aktardı. Ali Koç ayrıca, TFF yöneticilerinin kulüpleri arayarak destek konuşmaları yapmalarını yadırgadıklarını belirtti ve mevcut başkanın aday olmayacağı yönünde genel bir kanı olduğunu ifade etti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz
    21:38 Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji'nin başarılı oyuncusu Muhammed Baygül, Chemnitz'in sert ve tempolu bir takım olduğunu belirterek, FIBA Europe Cup final ilk maçında avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini söyledi.

  • Bahçeşehir Koleji, Chemnitz maçına hazır
    21:34 Bahçeşehir Koleji, Chemnitz maçına hazır

    FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Bahçeşehir Koleji, yarın deplasmanda Alman temsilcisi Chemnitz'e konuk olacak. Kırmızı-lacivertliler, maçın hazırlıklarını tamamlayarak antrenmanlarını salonda gerçekleştirdi.

  • Dejan Radonjic: Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz
    21:32 Dejan Radonjic: Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz

    Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Dejan Radonjic, Alman temsilcisi Chemnitz ile oynayacakları maçta sert bir oyun beklediklerini ifade ederek, 'Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz' dedi. Radonjic, rakiplerinin Bundesliga'da güzel mücadele ettiğini ve maça hazır olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, sert bir oyun beklediklerini ve mücadelelerini arttırmaları gerektiğini vurguladı.

  • Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    21:19 Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreşin Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, Sivas'ın 8 olimpiyat madalyası kazanan tek il olduğunu belirterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için 2 bin 298 lisanslı sporcuya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman ise Sivas'ın Türk güreşinde önemli bir şehir olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu yetiştirdiğini söyledi. Eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık da organizasyonun adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Sivas'ta uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve pas çalışması yapıldıktan sonra geniş alandaki çift kale maçla antrenman tamamlandı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement