Hekimhan'daki Cinayet - Son Dakika
Yerel

Hekimhan'daki Cinayet

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Basak köyünde pompalı tüfekle 3 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan Ali Kaya üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 118 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

24.12.2015 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Basak köyünde pompalı tüfekle 3 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan Ali Kaya üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 118 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında söz alan mağdurların avukatı Yasemin Hamamcı, şahsın cinayetleri tasarlayarak ve planlayarak gerçekleştirdiği, köydeki diğer şahıslar için de adam öldürmeye açık şekilde teşebbüs ettiğini belirterek, sanığın iyi hal indirimi ve haksız tahrik indirimi almadan en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemeye sunduğu 9 sayfalık savunmasında suçu işlediğini itiraf eden sanık Ali Kaya da savunmasına ekleyecek bir şeyi bulunmadığını söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ali Kaya'nın tasarlayarak adam öldürme suçundan 3'er kez müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, ayrıca 6 kişiye yönelik silahlı saldırıda iki kişinin yaralanmasına neden olan Kaya'ya tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan 98 yıl, olayın ardından saklandığı yerden silahla jandarmaya karşı koyarak, jandarma personeline karşı görevini yapmaları için direnme suçu işlediği gerekçesiyle 20 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın işlediği suça ilişkin herhangi bir pişmanlık duymadığına kanaat getirerek, verdiği tüm cezalar için haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmamasını kararlaştırdı.

Hekimhan ilçesine bağlı Basak köyünde 17 Kasım 2013 tarihinde Ali Kaya'nın, aralarında husumet bulunan kişilerin evlerine pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu Murat Sarıkaya ve Fadime Çalışkan olay yerinde, Tama Arayıcı ise Hekimhan Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş, Hikmet ve Bessey Arayıcı yaralanmıştı. Olayın ardından köyde babasına ait evin çatı katında saklanan ve kendisini bulan jandarma ekiplerine buradan silahla ateş açan Kaya, bacağından ve elinden vurularak yakalanmıştı. Kaya, tedavisinin ardından nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hekimhan'daki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement