Helikopter Ambulans Can Kurtarmaya Hazır - Son Dakika
Güncel

Helikopter Ambulans Can Kurtarmaya Hazır

Helikopter Ambulans Can Kurtarmaya Hazır

Yaprak KOÇER SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde olan helikopter ambulans 5 aylık aranın ardından tekrar hizmete başladı.

18.04.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaprak KOÇER SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde olan helikopter ambulans 5 aylık aranın ardından tekrar hizmete başladı. 112 acil sağlık hizmetlerinden sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hatice Öz, geçen yıl helikopter ambulans ile 95 vakaya müdahale edildiğini söyledi.

Samsun 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hatice Öz, helikopter ambulansın 10 Nisan itibariyle yeniden hizmet vermeye başladığını dile getirdi. Helikopter ambulansın ihale süreci nedeniyle 5 aylık bir aranın ardından tekrar faaliyette olduğunu ifade eden Öz, Hava ambulansı Samsun bölgesi için çok aktif ihtiyaç olan bir hizmet. Ordu, Amasya, Sinop ile Tokat ve Çorum'un bir kısmına yaklaşık 80 kilometrelik bir alana helikopterle hizmet veriyoruz. Acil vakalarda kullanıyoruz. Yeniden başlamış olmasından dolayı mutluyuz. 2013 yılında helikopter ambulansı ile 95 vakaya müdahale edildi. İkinci dönem başladığı gün iki hasta helikopter ambulans ile taşındı. Acil müdahalelerde zamanla yarıştığımız için helikopter ambulansın bölgemizde hizmet veriyor olması bizim için çok büyük bir avantaj? dedi.

112 helikopter ambulans ekip şefi ve kaptan pilotu Refik Saydam, gün doğumundan gün batımına kadar olan sürede helikopter ambulansın hizmet verdiğini belirterek, Bize vaka ihbarının gelmesinin ardından helikopterimizi en kısa sürede hazırlayıp gerekli meteorolojik durumları inceledikten sonra en kısa sürede vakaya gitmek için merkezimizden çıkış yapıyoruz. Sahil kesiminde bulunmamız nedeniyle hemen arkamızda yüksek sır dağların olması nedeniyle özellikle köylerimizde acil akalarda çok önemli bir görev üstleniyoruz. Helikopter ambulans ile çok kritik vakalara daha kısa sürede ulaşma imkanımız oluyor diye konuştu. 2 pilot, bir doktor ve bir acil tıp teknikerinin hizmet verdiği helikopter ambulansın Samsun'da ilk olarak 2009 yılında hizmet vermeye başladığı belirtildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Helikopter Ambulans Can Kurtarmaya Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement