Helikopterli "Torbacı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Helikopterli "Torbacı" Operasyonu

Helikopterli "Torbacı" Operasyonu

İstanbul narkotik polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonları polis kamerası tarafından görüntülendi.

05.11.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul narkotik polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonları polis kamerası tarafından görüntülendi. Üsküdar Selamsız Mahallesi'nde düzenlenen operasyona özel harekat polislerinin yanı sıra polis helikopteri de destek verdi. Polisten kaçan bir şüpheli ikinci katın balkonundan aşağıya atladı. Bacağı kırılan şüpheli hastaneye kaldırıldı. Şüphelinin 11 yaşındaki oğlu da gözaltına alındı.

Üsküdar Selamsız Mahallesi'ndeki dün sabaha karşı düzenlenen operasyonda "torbacı" adı verilen uyuşturucu satıcıları hedef alındı. 7 ay süren planlı çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 74 gram bonzai, 46 gram esrar, 70 gram kokain, 15 adet mermi, 1 el bombası ile 4 bin 60 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyon anı polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntüler polis helikopterinden yapılan çekimlerle başlıyor. Özel harekat polisleri önceden belirlenen adreslere gelerek içeri giriyor. Yere yatırılan şüpheliler etkisiz hale getirildikten sonra narkotik polisleri evlerde aramalar yapıyor. Aramalarda ele geçirilen uyuşturucular ile bir el adet el bombasının bulunması anları yer alıyor.

BALKONDAN ATLAYINCA BACAĞI KIRILDI

Operasyon sırasında polisten kaçan S.Ş., ikinci kattaki balkondan aşağı atladı. Bacağı kırılan şüphelinin yardımına polis koşuyor. Yerde acılar içinde kıvranan şüpheli polis aracına bindiriliyor. 38 yaşındaki şüpheli aranması olduğu için polisten kaçtığını söylüyor. Şüphelinin 11 yaşındaki oğlu M.Ş'de torbacılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. M.Ş. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

"BONZAİYE HAYIR"

Polisin operasyon yaptığı Selamsız Mahallesi, bonzaiye karşı eylemler de adını duyurmuştu. Mahalle sakinleri yürüyüşler yaparak bonzaiye karşı olduklarını dile getiriyordu. Operasyon sırasında mahalledeki evlerin duvarlarına yazılan "Bonzai'ye hayır", "Uyuşturucuya hayır", "Bonzai Öldürür" gibi yazılar da polis kamerası tarafından kayda alındı.33 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

14 KİLOGRAM KOKAİN

31 Ekim günü Üsküdar ,Esenyurt, Çekmeköy, Ümraniye, Avcılar, Bahçelievler ve Sancaktepe ilçelerinde önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda ise 14 kilogram kokain, 244 gram esrar, 260 adet extacy hap, 2 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 153 adet mermi, 1 hassas terazi, 35 bin 750 lira, 150 Euro, 400 dolar, 2 sahte nüfus cüzdanı, 64 adet amonyak maddesi ele geçirildi.

PARALAR KÜVETİN ALTINDA BULUNDU

Operasyon anı polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde polislerin evlerde arama yapmaları yer alıyor. Operasyon sırasında ele geçirilen ve uyuşturucu satışından kazanıldığı değerlendirilen paraların küvetin altında bulunma anları yer alıyor.Ele geçirilen kokainin 2014 yılında bir seferde ele geçirilen en yüksek miktarda kokain olduğu belirtildi. Operasyon kapsında amca çocukları H.Ü., V.V., ile Y.C.,,A.K., E.K., E.Ö., ve A.Y, gözaltına alındı. Amca çocukları ile A.K tutuklandı.

5 KİLO 660 GRAM ESRAR

Üçüncü operasyon ise Üsküdar'da yapıldı. Uyuşturucu satışı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve 14 ay yattığı cezaevinden 2 ay önce çıktığı belirlenen S.K'nin yeniden uyuşturcu satışı yaptığı belirlendi. S: K'nin boşandığı eşine ait depoya yapılan baskında 5 kilo 660 gram esrar, 855 gram kenevir, 189 adet extacy, 14 gram bonzai, 1 hassas terazi ele geçirildi. S: K tutuklanarak cezaevine gönderildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Helikopterli 'Torbacı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Göçmen Kaçakçılığı Organize Suç Örgütü Çökertildi
    08:02 Hatay'da Göçmen Kaçakçılığı Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Hatay'da eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-21' operasyonunda, Süleyman Alev'in elebaşılığını yaptığı 'Alevler' olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda elebaşının da içerisinde olduğu suç örgütü üyesi 13 şüpheli yakalandı.

  • Kütahya'da yarım asırlık 'Askıda iftar' geleneği
    07:51 Kütahya'da yarım asırlık 'Askıda iftar' geleneği

    Kütahya'da, Osmanlı'dan kalma 'Askıda yemek' geleneği, Ramazan ayında da devam ediyor. Lokanta işletmecisi Himmet Çakubay, her gün kendi lokantasında yüzlerce kişiye iftar yemeği ikram ediyor. Himmet Çakubay, hayırsever vatandaşların maddi yardımlarıyla yoksullara sıcak yemek verdiklerini belirtti. İftar yemeğine katılan vatandaşlar da bu hayra vesile olanlara teşekkür etti.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimi İçin Güvenlik Tedbirleri Alınıyor
    07:48 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimi İçin Güvenlik Tedbirleri Alınıyor

    Bayburt'ta yapılacak olan 31 Mart 2024 tarihli Mahalli İdareler genel seçimlerinin huzur ve güven içerisinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar Seçim Güvenliği Toplantısı'nda görüşüldü. Vali Mustafa Eldivan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, seçimlerle ilgili genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular ele alındı. Vali Eldivan, seçim sürecinin huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, polis ve jandarmanın hassasiyetle çalıştığını vurguladı.

  • Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Doğal Taş Fabrikası'nda incelemelerde bulundu
    07:48 Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Doğal Taş Fabrikası'nda incelemelerde bulundu

    Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Doğal Taş Fabrikası'nda üretim bantlarını gezerek incelemelerde bulundu. Fabrikada Bayburt taşının yanı sıra Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden çıkarılan doğal taşlar işlenerek 4 kıtaya ihracat gerçekleştiriliyor.

  • İstanbul Fatih'te çarşaflı kadına sokak ortasında dayak: 50 liramı ver lan, senin Allah'ını kitabını
    07:38 İstanbul Fatih'te çarşaflı kadına sokak ortasında dayak: 50 liramı ver lan, senin Allah'ını kitabını

    İstanbul Fatih'te aldığı telefon kılıfını beğenmeyip iade etmek istediği iddia edilen çarşaflı bir kadın, telefoncu tarafından sokak ortasında "50 liramı ver lan, senin Allah'ını kitabını" sözleriyle dövüldü. Yerlerde sürüklenen kadına kimsenin yardım etmemesi dikkat çekerken, olayın ardından gece saatlerinde kalabalık bir grup esnafa ait dükkanın kepenklerine yazılar yazıp yaşanan olaya tepki gösterdi.

  • Samsun'da motosiklet kazasında ağır yaralanan Ali Kara'nın organları 5 hastaya nakledilecek
    07:15 Samsun'da motosiklet kazasında ağır yaralanan Ali Kara'nın organları 5 hastaya nakledilecek

    Samsun'da motosiklet kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ali Kara'nın organları, 5 hastaya nakledilecek. Ali Kara'nın ailesi organ bağışı kararı aldı ve organlar gerekli yerlere gönderildi. Organlar, Samsun ve Erzurum'daki nakil bekleyen hastalara gönderildi. Organ bağışının önemi vurgulanan açıklamada, aileye teşekkür edildi ve organ bekleyen binlerce hastanın olduğu belirtildi.

  • Hisarcık'ta yapımı tamamlanan Karapınar Göleti, tarım arazilerine su sağlayacak
    07:06 Hisarcık'ta yapımı tamamlanan Karapınar Göleti, tarım arazilerine su sağlayacak

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yapım inşaatı ihalesi yapılan 408 milyon 165 bin 747 TL'ye mal olacak Karapınar Göleti tamamlandığında 590 hektar tarım arazisi suya kavuşacak.


Advertisement