Hem 150 Bin Liraları, Hem Ev Hayalleri Uçtu - Son Dakika
Güncel

Hem 150 Bin Liraları, Hem Ev Hayalleri Uçtu

Hem 150 Bin Liraları, Hem Ev Hayalleri Uçtu

Denizli'de Hanem Yapı Kooperatifi'nden ev alan 10 üye hem evlerini hem paralarını kaybettiler.

01.02.2013 13:08  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin 1200 Evler Mahallesi'nde Hanem Yapı Kooperatifi'ne 150 bin lira ödeyip yıllardır hayalini kurdukları evlere sahip olan 10 üye, kooperatifin eski başkanı ve müteahhitinin alacakları karşılığında icra getirip evleri yok pahasına sattırmasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Borçları olmadığına ilişkin bilirkişi tespiti yaptırıp dava açmalarına karşın eski başkanın şirketinin icra ile evlerini sattırdığı kooperatif üyeleri, bir de eski yönetim döneminde piyasaya yapılan 700 bin lira civarındaki borçla karşı karşıya kaldı. Kooperatifin 11 üyesi de dairenin satılmasından endişe ediyor.

1200 Evler Mahallesi'nde 2003 yılında kurulan 28 konutluk Hanem Yapı Kooperatifi'nin başkanlığını Lütfi Erol üstlendi. 28 dairenin inşaatını ise Lütfi Erol'un eşi ile birlikte ortağı olduğu Lede İnşaat yaptı. 7 daire arsa karşılığı verildi, 2009 yılında konutlar tamamlanarak üyelere teslim edildi. Evlerine oturan ancak tapularını alamayan üyeler, kooperatife olması gerekenden fazla para ödediklerini düşüncesiyle 2010 yılında yapılan genel kurulda, başkanlığa Osman Yaşar Canibey'i getirdi. Oturdukları 170 metrekare evleri için kooperatife 150 bin lira ödeyen 21 üye, Ticaret Mahkemesi'ne müteahhit ve eski başkan olan Lütfi Erol aleyhine 'mali sorumluluk' ve 'menfi tespit' davası açtı, ayrıca Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na başvurarak müfettiş istedi. Müfettiş denetlemesi sonucu Bayındırlık Bakanlığı'nın Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu sonucu Lütfi Erol ve 7 yönetici hakkında Denizli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde zimmete para geçirme iddiasıyla dava açıldı.

EVLER YOK PAHASINA SATILDI

Davalarla uğraşan kooperatif üyeleri, eski başkan Lütfi Erol'un sahibi olduğu Lede İnşaat'ın kooperatiften yaptığı işler karşılığı 197 bin lira alacaklı olduğunu ileri sürerek icra işlemleri başlatmasıyla şoke oldu. 21 daireden 11'i hakkında Denizli 3'üncü İcra Müdürlüğü tarafından icra yoluyla satış kararı çıktı, 10 daire 30-40 bin lira gibi düşük fiyatlarla satıldı. 150 bin lira ödedikleri evlerinin tapusunu alamadıkları gibi icra yoluyla satılmasıyla şoke olan kooperatif üyelerine tahliye tebligatı geldi.

"YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ"

Evlerini boşaltmak durumunda kalan kooperatif üyeleri mağduriyetlerinin giderilmesi için Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Ak Prtili Osman Zolan'ın yardımını istediklerini söyledi.

Mağdur olduklarını söyleyen kooperatif üyeleri, "Kooperatife paralarımızı ödediğimiz halde mağdur durumdayız. Ne yaptıysak sonuç alamadık. Valimizden, Belediye Başkanımızdan yardım istiyoruz. Ev hayallerimiz suya düştüğü gibi bir ay sonra sokakta kalacağız. Bir lokma ekmeğe muhtaç duruma geldik" diye konuştu.

PİYASAYA 700 BİN LİRA BORÇ VAR

Kooperatif Başkanı Osman Yaşar Canibey, 150 bin lira ödemelerine rağmen, evlerinin icra yoluyla satıldığını, ayrıca kooperatifin eski başkan döneminde piyasaya 700 bin lira borçlandırıldığını, bu borçlarla da uğraştıklarını söyledi. Canibey, "Eski yönetim hakkında Bayındırlık Bakanlığı'nın raporuyla ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Biz üyeler de Ticaret Mahkemesi'nde dava açtık. Ticaret Mahkemesi'nde tedbir kararı alınmadığı için evlerimiz icra yoluyla 30-40 bin lira gibi komik rakamlara satılıyor. Evsiz kalmanın eşiğine getirildik. Eski başkan Lütfi Erol, Lede İnşaat'ın sahibidir. Hem bizim kooperatifin müteahhididir. Kendi döneminde kooperatiften hiçbir alacağı yok iken bilirkişi raporlarında da belirtildiği gibi, bizim kooperatife icra göndermiştir. İcraya da 7 gün içerisinde itiraz edilmediği için yürürlüğe girmiştir. 11 ev satışa çıktı, 10 tanesi satıldı. Üç ayrı bilirkişi raporumuz olmasına rağmen bir türlü tedbir kararı aldıramıyoruz. Hakim değişiyor, karar erteleniyor. Bizim davamız sonuçlanmıyor. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz, adalet arıyoruz" diye konuştu.

ONB(İÖ/AAA) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hem 150 Bin Liraları, Hem Ev Hayalleri Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement