Hem Eğlendiriyor Hem de Harçlıklarını Çıkarıyorlar - Son Dakika
Yerel

Hem Eğlendiriyor Hem de Harçlıklarını Çıkarıyorlar

Hem Eğlendiriyor Hem de Harçlıklarını Çıkarıyorlar

Bilecik’te liseden yeni mezun olan 4 kafadar genç, kurdukları ’Eksi 5’ grubu ile Ramazan ayında vatandaşlara hem sanatlarını icra ediyor, hem de harçlıkları çıkarıyorlar.

29.06.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te liseden yeni mezun olan 4 kafadar genç, kurdukları 'Eksi 5' grubu ile Ramazan ayında vatandaşlara hem sanatlarını icra ediyor, hem de harçlıkları çıkarıyorlar.

Türkiye'de büyük şehirlerde sokak sanatçıları vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde sanatlarını icra etmesine Bilecik çok da alışık değildi. Alperen Dolapçı, Enes Kayabay, Emre Koray ve Barış Kara'dan oluşan 'Eksi 5' grubu üyeleri, sokak müzikleri ile vatandaşlardan olumlu tepki topluyorlar. Polislerin gençleri sürekli engellemeleri üzerine bıkmadan sokaklarda sanatlarını gösteren gençler, amaçlarının Bilecik'e sokak sanatçılığını tanıtmak olduğunu ifade ettiler. Grubun elektro gitaristi olan Barış Kara, yaz tatilinde harçlıklarını çıkartmak ve Bilecik'e bir nebze kültür ve sanat katkısında bulunmak amacında olduklarını anlatarak, "2 senedir aralıklarla bu işi yapıyoruz. Önceden okular tatile girdiğinde hem yazı değerlendiriyorduk, hem de harçlıklarımız çıkıyordu. Şimdi okul bitince işi profesyonel olarak yapmaya başlayacağız. Hem sokaklarda sanatımızı icra ederken, hem de bir kafeteryada çıkacağız" dedi.

"POLİSLERDEN ÇOK ÇEKİYORUZ"

Barış Kara, sanatlarını icra ederlerken en çok polislerden sıkıntı çektiklerini belirterek, "Vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde sanatımızı icra ederken polisler gelip bizleri uyarıp o bölgeden uzaklaşmamızı istiyor. Polis kaldırdıktan sonra biraz ara veriyoruz, ama yeniden dökülüyoruz sokaklara. Şuan polis kaldırmadı henüz umarım kaldırmaz. Biz yeteri kadar para kazanmasak da günümüzü kurtaracak kadar para kazanıyoruz. Halk bizi seviyor zaten. Polis kaldırmak istediğinde tepki gösteriyorlar. Buralarda küçük şehirlerde bu tip sorunlar oluyor, ama büyük şehir olsak bunları yaşamayız. Biz çalıyoruz ve çalmak istiyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Eğlendiriyor Hem de Harçlıklarını Çıkarıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement