Hem Fransızca Pratik, Hem Dağ Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Hem Fransızca Pratik, Hem Dağ Yürüyüşü

Hem Fransızca Pratik, Hem Dağ Yürüyüşü

41 "Frankofon", rehberleri eşliğinde Balçova Dağı eteklerine tırmandı. Etkinliğe katılan kursiyer öğrenciler, yürüyüşe gelen Fransızlar ile pratik yapma imkanı buldular

11.11.2014 10:49  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah saatlerinde Balçova Termal Otel'in önünde toplanan İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde görevli öğretmenler, kursiyerler ve İzmir'de yaşayan Fransızlar, rehberleri Gamze Torun ve Orhun Uzdiyem eşliğinde Balçova Dağı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

İzmir'e tekrar aşık oldular

Etkinliğe katılan 41 yürüyüşçü, Balçova Termal Otel'in içindeki dağ yolunu kullanarak Manastır bölgesi ve Behzat Tepe'nin eteklerine yürüdü. Zirveye tırmanış sırasında eğimden dolayı zaman zaman zorlanan yürüyüşçüler, 4 kilometrelik rotayı sorunsuz bir şekilde tamamladı. Dönüşte İzmir manzarası önünde mola yapan gruptaki Fransızlar, İzmir'in manzarasına bir kez daha aşık olduklarını belirttiler.

Hem yürüyüş, hem Fransızca pratik

Yürüyüşe gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydeden Fransız Kültür Merkezi Kurs Müdürü Güzin Bozduman, "İzmir'de insanlara Fransız dilini sevdirmek istiyoruz. Bunun için bazı sosyal aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşümüze gelen öğrencilerimiz hem sağlıklı bir yürüyüş yaptılar, hem de İzmir'de yaşayan Fransızlar ile pratik yapma imkanı buldular. İzmir'de yürünecek yer, tırmanılacak tepe çok. Aktivitelere devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hem Fransızca Pratik, Hem Dağ Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement